tiistai 25. lokakuuta 2011

TI 25.10.2011


Kuva-arkistostani löysin yhden ainoan kuvan kotitilani hevosesta Piijusta. 1960-luvun alkupuolella minäkin sain ajaa haravakonetta hevosella. Tuntui se silloin pienestä pojasta isolta asialta.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, tuuli etelästä 2m / s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 95 %. Lämpötila päivällä + 6 C. Aurinko nousee 08.43 ja aurinko laskee 17.31. Päivän pituus 8 t 47 min.

Sointu on vuosisadan alun suomalainen nimi, jonka musiikillinen merkitys tuolloin soi kauniisti isänmaallisissa korvissa. Sitä ehdotettiin almanakkaan jo 1800-luvun lopulla lähisukuisen Soivan rinnalle. Sointua käyttivät alkuaikoina sekä miehet että naiset.

Tapahtumat

Tänään saavutin yhden tämän vuoden tavoitteistani. Olen nyt pyöräillyt yli 3000 km. Kävin tänään kirjastossa tutustumassa vuoden 1981 Kalajoki-lehtiin.

Uutiset

Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) presidentti Pekka Hallberg ilmoitti maanantaina, ettei lähde tavoittelemaan presidenttiehdokkuutta.Hän ilmoitti syyskuussa olevansa pyydettäessä valmis lähtemään kansalaisliikkeen ehdokkaaksi. Tuolloin hän arveli, että puolueen ulkopuoliselle ehdokkaalle olisi kysyntää.

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) entistä ja nykyistä johtoa joutuu oikeuteen virkarikoksista epäiltynä.Virkavelvollisuuden rikkomisesta syytetään PRH:n ylijohtajaa Eero Manteretta ja entistä pääjohtajaa Martti Enäjärveä. Enäjärveä syytetään lisäksi maksuvälinepetoksesta.

Euroalueen seuraavaksi ongelmamaaksi pelätyn Italian tilanne käy yhä tukalammaksi. Saksa ja Ranska ovat vaatineet, että Italian on kerrottava keskiviikkona Brysselin huippukokouksessa, mitä Italia tekee vähentääkseen maan valtavaa velkataakkaa ja vahvistaakseen talouskasvua.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Kun meloni on kypsä, se irtoaa kannastaan itsestään.
Jos olet päättämätön, et saa mitään aikaiseksi.
Tiedon puute on pahan syy.
Ei rannalla seisomalla uimaan opi.
Puheensa lapset oppivat aikuisilta.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Sylvia - Y Viva Espana (1974)
http://www.youtube.com/watch?v=W7aPp-4z-uw

Terveys ja liikunta

Paino 104,4 kg, verenpaine 180 /111, lepopulssi 51. Uinti 1000 m / 71000 m. Pyöräily 28 km / 3002 km

Loppukevennys

Sairaanhoito-opiskelija loikoili vuoteellaan raukena. Hän pyysi savukkeen vierellä makaavalta mieheltä, ja molemmat polttelivat hetken vaitonaisina. Sitten tyttö kuiskasi kainosti: - Äitini käski minua olemaan aina hyvä. Olinko?

Ikävä kyllä te tulette tämän leikkauksen jälkeen hieman ontumaan, mutta vain toisella jalalla.

Lääkäri potilaalle: - Älkää olko huolissanne! Kyllä te pääsette sairaalasta kahden viikon sisällä tavalla tai toisella.

Mies joutui auto-onnettomuuteen. - Kyllä meidän on nyt amputoitava teidän oikea jalkanne, lääkräi totesi surullisena. - Ei se mitään, mies vastasi helpottuneena, ja minä kun jo ehdin pelätä, että minulta kiellettäisiin alkoholi.

Sairaalan henkilökunta sai varautua rahapulan vuoksi yhä suurempiin leikkauksiin.

Pekka tulee luultavasti viipymään sairaalassa aika pitkään, kertoi mies kaverilleen. - Mistäs tiedät? Tapasitko lääkärin? - En vaan hoitajattaren.

Nainen tuli hammaslääkäriin, istui tuoliin ja sanoi miespuoliselle lääkärille: - Kuulkaas tohtori, kyllä minulla ainakin yksi reikä on.

Mies meni lääkäriin ja kimitti korkealla äänellä: Haluaisin möreämmän äänen, koska naiset tykkäisivät enemmän matalasta äänestä. Lääkäri sanoi, että ainoa vaihtoehto saada matala ääni olisi vaihtaa miehen jättikokoinen penis pienempään. Mies suostui tähän ja hän sai matalan miehekkään äänen. Kuukauden kuluttua mies tuli jälleen lääkärin puheille ja kertoi, että naiset pitivät enemmän jättikokoisesta elimestä kuin matalasta äänestä, joten hän haluaisi vaihtaa elimensä takaisin. Lääkäri vastasi kimittävällä äänellään: "Valitettavasti se ei ole enää mahdollista"

Vedetään hatusta - Erikoisten kekkerit
http://www.youtube.com/watch?v=rqNPe6JnS_k&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti