torstai 13. lokakuuta 2011

TO 13.10.2011Kuva lomaosakkeesta Kalajoen Hiekkasärkiltä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, tuuli kaakosta 8 m / s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 70 %. Lämpötila päivällä + 5 C, hinoista sadetta. Aurinko nousee 08.07 ja aurinko laskee 18.12. Päivän pituus 10 t 05 minuuttia.

Taina on vuosisadan alun kotoisasti soinnahtava nimi, jolle Lönnrot tietää merkitykset taimi ja värttinä. Nimi on kuitenkin tullut meille venäjän Tatjanan lyhentymänä, erityisesti Inkerissä on ollut käytössä puhuttelumuoto Taina. Tanja on saman nimen suosittu venäläinen hellittelymuoto, ja samaa kantaa on Taijakin.

Tapahtumat

Olen tämän viikon ajan kartoittanut Kalajoen Hiekkasärkkien mainontaa matkailijan näkökulmasta.
Voin tässä vaiheessa sanoa, että asiassa on se hyvä puoli, että siinä on paljon parantamisen varaa.

Uutiset

Suomen Pankin taseessa olevat miljardit ovat paisuneet elokuussa tähtitieteellisiin mittoihin. Hämmentyneet kansalaiset levittävät lukuja aktiivisesti internetissä, joten Uusi Suomi päätti kysyä, mistä on kysymys.Suomen Pankki kertoo, että kyse on epävarmoissa olosuhteissa toimivien euromaiden pankkien keskuspankeiltaan lainaamasta likviditeetistä, josta osa on päätynyt Suomessa toimiville pankeille. Suomalaiset pankit ovat puolestaan tallettaneet ylimääräisen likviditeetin Suomen Pankkiin. Keskuspankkien pankeille lainaamia kriisimiljardeja tulee siis ainakin hetkellisesti talteen suomalaisiin pankkeihin, koska niitä pidetään turvallisina talletuspaikkoina.

Suuri kuntauudistus kompuroi pahasti oikeudellisten ongelmien takia. Koko kuntalainsäädäntö on menossa uusiksi, mutta uusia lakeja kirjoittamaan on valjastettu vain kourallinen lakimiehiä. Jopa valtiontalouden tarkastusvirasto pelkää, että kuntauudistuksesta tulee torso liian köykäisen lainvalmistelun takia.

Keskusjärjestöjen neuvottelutulos laajasta työmarkkinaratkaisusta on valmistunut. Asian vahvistivat keskusjärjestöjen puheenjohtajat tavattuaan aamulla hallituksen johtoa. SAK:n, STTK:n ja Akavan hallitukset ovat jo ilmoittaneet sopimuksen hyväksymisestä. Niin kutsuttuun raamisopuun on kirjattu yhteensä 4,3 prosentin palkankorotukset hieman runsaan kahden vuoden sopimuskauden aikana.

Stoppt EU-Schuldenunion (ESM-Vertrag)!
http://www.youtube.com/watch?v=d6JKlbbvcu0&feature=player_embedded

Europäischer Stabilitätspakt (ESM) Machtergreifung der EU-Diktatoren
http://www.alpenparlament.tv/playlist/473-schuldenunion-machtergreifung-der-eu-junta

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Mieluummin köyhä kuin väärämielinen.
Kaikki on rikkaan sukulaisia.
Toisten auttaminen ei tee rikkaaksi, se vain köyhdyttää oman perheen.
Jollei navetassa ole lehmiä, aikaisin nousu on turhaa.
Köyhällä on vähän ystäviä, rikkinäisissä vaatteissa paljon syöpäläisiä.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Kaija Pohjola-Novgorodin ruusu
http://www.youtube.com/watch?v=Q90jWKfqPX0

Terveys ja liikunta

Paino 104,4 kg, verenpaine 174 / 107, liikunta 52. Uinti 1000 m/ 68 000 m. Pyöräily 20 km / 2782 km.

Loppukevennys

Mustaan minihameeseen pukeutunut tyylikäs blondi meni terveyskeskukseen hakemaan rokotetta. Lääkäri pisti neulalla rokotteen käsivarteen, josta pulppusi verta pitkän aiaa jälkeen päin. Lääkäri totesi: - Onpa neidillä vilkas veri. Taidatte menettää aika paljon kuukautisten aikana. Nainen huokasi ja vastasi: - Niin menetän. Hyvinkin kymppitonnin verran joka kerta.

Kaupungiorkesterin sellisti oli menossa sydämenohitusleikkaukseen ja hermoili kirusgilleen: - Kai minä voi kohtalaisen pian leikkauksen jälkeen palata musiikin pariin? - Aivan varmasti. Eilinenkin potilaani soittelee jo nyt harppua aivan erinomaisissa olosuhteissa.

Eenokki sai hinkuyskän ja joutui sairaalaan. Osastolla oli nuori sievä sairaanhoitaja, eikä Einokki saanut millään pidetyksi näppejään irti tytöstä. Lääkäri saapui kierroksellaan Eenokin huoneeseen ja kysyi: - Mitenkäs täällä voidaan? Nuori hoituri ehätti vastaamaan: - Ollaan toivuttu ainakin puoliksi. Yskä on hävinnyt, mutta hinku on vielä jäljellä.

Valdemar sai silmalääkäriltä uudet lasit. Meni pari viikkoa, ja herrat tapasivat kadulla ja seisahtuivat juttelemaan. Lääkäri kysyi: - Sopivatko ne silmälasit? - Eihän tässä ole ehtinyt huomata koko rillejä, Valdemar vähätteli, - kun viime päivinä alituiseen on tullut vanhoja tuttuja, joita ei ole näkynyt yli kymmeneen vuoteen.

Ajattele, vedettiin kaksi hammasta tänään hammaslääkärissä, Samppa selitti tuttavalleen. - Kaksi hammasta? Yhtä hammastahan sinä aamulla valitit. - No joo, mutta kun sillä lääkärillä ei ollut antaa takaisin viidestäsadasta.

Miettisen emäntä tuli terveyskeskukseen valittamaan liian tiheää sydämentykytystä. - Miten on ollut psyykkisen kuntonne laita? Lääkäri kysyi. - Ihan hyvin on toiminut. Viimeksi tänä aamuna.

Vedetään hatusta - Dubbaus: Viron kielen oppitunti
http://www.youtube.com/watch?v=uxGhdMgmffw&feature=related

Mielettömän hauska! Vedetään hatusta.wmv
http://www.youtube.com/watch?v=dpZ2q52NpcY&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti