maanantai 31. lokakuuta 2011

MA 31.10.2011Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, tuuli lounaasta 3 m/ s, puolipilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 95 %. Lämpötila päivällä + 9 C. Aurinko nousee 08.03 ja aurinko laskee 16.11. Päivän pituus 8 t 07 minuuttia.

Kelttiläinen Arthur lienee syntynyt keltin karhua merkitsevästä sanasta artos. Kuuluisimpia nimen käyttäjiä oli vuonna 500 vaikuttanut kuningas Artur pyöreän pöydän ritareineen. Vanhin suomalainen asu Artturi on vuodelta 1897. Arto voidaan yhdistää myös karjalaisten nimiin Arto ja Artjo, jotka ovat venäläisen Artemin mukaelmia.

Tapahtumat

Tänään oli valtuuston iltakoulu. Tilaisuuden aluksi vietimme hiljaisen hetken erään valtuutetun poismenon johdosta.

Koskaan ei tiedä,
onko aikaa paljon vai vähän.
Yhtäkkiä vain huomaa,
se päättyi tähän.
Kun sammui sydän läheisen,
on aika surun hiljaisen.

Uutiset

Työntekijäjärjestö YTN aloittaa lakon teknologia-alan suurissa yrityksissä huomenna tiistaina. Ylemmät toimihenkilöt YTN:n hallitus ei hyväksynyt valtakunnansovittelija Esa Longan jättämää sovintoesitystä. Myös Teknologiateollisuus hylkäsi esityksen.

Kreikan hallitus kysyy kansan mielipidettä viime viikolla sovitusta talouspaketista. Pääministeri George Papandreoun mukaan kansanäänestyksen tulos sitoo hallitusta.Papandreou kertoi kansanäänestyksen järjestämisestä sosialistisen parlamenttiryhmänsä kokouksessa. Hän ei maininnut, milloin kansanäänestys järjestetään.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

On niitä piänikin miähiä, vaan ei lapsia partasuita.
Kynsissä se on kotkan voima.
Pitkä ettei kuule pieruansa.
Ei se oo lihava joka liikkuu, sanoo Suksen isäntä.
Pitkäkaulanen, jottei velli enää vattas polta.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Pat Boone - Speedy Gonzales
http://www.youtube.com/watch?v=iALGml0BQoI

Elvis Presley - Jailhouse Rock
http://www.youtube.com/watch?v=gj0Rz-uP4Mk

Terveys ja liikunta

Paino 103,5 kg, verenpaine 185 / 109, lepopulssi 48. Pyöräily 30 km / 3058 km.

Loppukevennys

Pitkähameinen opettaja kirjoitti ala-asteen kolmannen luokan taululle lauseen:”Minulla ei ole koskaan ole ollu hauskaa.” - Korjatkaa virhe, hän pyysi. Pikku-Kalle viittasi ja sanoi: - Hanki mies.

Oliko teillä kiintoisaa terveysopin tunnilla, kun opiskeltiin sukupuoliasioita? Äiti kysyi tyttäreltään. - Ihan tylsää. Oli vasta teoriaa.

Sauli, mitä muistat Aristoteleesta. Sauli nousi seisomaan. - Siis tuota, tuota Aristoteleesta, hän aloitti haparoiden mutta jatkoi sitten vakuuttavalla äänellä: - En muuta kuin hyvää vaan.

Pyhäkoulun opettaja puhui lapsille kiltteyden merkityksestä ja kysyi: - Mitä teille kotona luvataan palkinnoksi, kun olette oikein kilttejä? Mirjami viittasi tohkeissaan ja ilmoitti: - Meidän äiti on sanonu, että sitten kun mä oon oikein kiltti, mun ei tartte tulla pyhäkouluun.

Rippikoulussa keskusteltiin lähimmäisenrakkaudesta. - Voisitteko kuvailla, millainen on lähimmäinen. Ole hyvä, Liisa, pappi sanoi. - No, se on vaan sellane vaalee ja leveeharteinen. Ja kyllä se pussaa aivan ihanasti.

Iloinen sinkkutyttö istui ravintolassa. Naapuripöydästä joku kysäsi, miksei noin hauska tyttä ole naimisiin mennyt, Siihen sinkku: - Mitäpä sitä yhdelle suruksi, kun voi olla niin monelle iloksi.

Kaksi kaunista blondia pohti elämän perusarvoja. - Miehen ulkonäöllä ei oikeastaan ole suurta väli, toinen aprikoi, - Ei niin, säesti toinen. - Tärkeintä on, että paksun lompakon alla sykkii hellä ja heikko sydän.

Vedetään hatusta - Kohtaukset hatusta 5
http://www.youtube.com/watch?v=GpjDoa7ZPKs&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti