perjantai 28. lokakuuta 2011

PE 28.10.2011

Kuva arkiston kätköistä. Kylpylä SaniFanin avajaiset. Bengt Pihlström ja Seppo Mäki-Ullakko.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, tuuli etelästä 3 m / s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 99 %, lämpötila päivällä +7 C. Aurinko nousee 08.53 ja aurinko laskee 17.20. Päivän pituus 08.27 min.

Jo 1800-luvun lopulla vakiintunut Simo on tavallinen kansanomainen muoto Simonista ja Simeonista. Nämä molemmat merkitsevät rukouksen kuulemista ja ovat pyhimysnimiä. Parhaiten tunnettuja ovat askeetti Simon Styliitta eli pylväspyhimys ja apostoli Simon Kiivailija.

Tapahtumat

Vein tänään autoni huoltoon Kokkolaan. Laitoin tänään täydennystä Rovaniemen hovioikeudelle ja pyysin aineistoja nähtäväkseni, koska en luota siihen, että Ylivieska-Raahen käräjäoikeus olisi lähettänyt oikeat aineistot Rovaniemen hovioikeuden käsittelyyn.

Uutiset

Suomi ei estänyt Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelun CIA:n vankilennoista epäillyn lentokoneen saapumista Suomeen vuonna 2006.Suomen ulkoministeriö tiesi, että rekisterinumeroa N88ZL käyttänyttä Boeing 707-lentokonetta epäiltiin yhteyksistä vankilentoihin, sillä ministeriö oli aiemmin pyytänyt Yhdysvalloilta selvitystä siitä, mitä lentokone teki Suomessa, kun se kävi täällä syyskuussa 2004.

Professori: Kreikan velat jäävät veronmaksajille
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/10/professori_kreikan_velat_jaavat_veronmaksajille_2983043.html

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Varjo seuraa aina meitä.
Ratsastaja ei tunne kävelijän vaivoja.
Eivät lausumattomat sanat kuulu.
Ei tyhjä säkki pystyssä pysy.
Kun on tuttuja, asiat hoituvat.

Laulu, joka on jäänyt mieleeni

Morning
http://www.youtube.com/watch?v=Ya5ICVKUERg&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpaine 162 / 103, lepopulssi 53.

Loppukevennys

Romaanipoika oli ensimmäistä kertaa kirkossa ja kertoi kotona: - Ensiksi siellä laulettiin hevosmiesten virsi ”Armollas ruunaa kaunista” ja sitten alkoi yleinen rahanjako.

Juuri ajokortin saanut poja kloppi suhautti tutkaan reipasta ylinopeutta. Auton pysäytettyään poliisi rupesi ripittämään poikaa: - Ossatko sä nulikka ollenkaan liikennesääntöjä? - Joo, kuinka voin olla avuksi, vastasi poika.

Kaikissa tapahtumissa n sekä hyvät että huonot puolensa, sanoi Esko, kun näki anoppinsa peruuttavan uuden autonsa jyrkänteeltä alas.

Ylihärmäläiset joutuivat talvisodassa ensimmäiseen tykistökeskitykseensä. Miehet makasivat matalina poterossa, kun ympärillä kävi hirmuinen ryske. Lopulta Takalan Matti lausahti: - Harjootellahan poijat sitä sankarihauras oloa.

Sotamies Kyheröinen oli poistumassa ravintolasta sota-aikaan. Ilta oli ollut iloinen, ja Kyheröinen oli rehvakkaalla päällä. Eteisessä seisoi pitkä mies kaluunat kaulassaan ja Kyheröinen huikkasi: - Hei portsari, tilaa taksi! - Sotamies! Ettekö näe, että minä olen meriväen upseeri? Olen amiraali. - Okei, tilaa sitten laiva.

Valintamyymälän kassa kävi positiivisen ajattelun kurssin. Aloittaessaan maanantaiaamuna työtä hän ihasteli työtoverilleen: - Eikö ole ihanaa! Ylihuomisen jälkeen on jo lauantain aatonaatto.

Antti haki töitä ilmatieteen laitokselta. - Onko teillä hyviäkin suosituksia? Toimistopäällikkö kysyi. - Melko hyviä. Kaksi kertaa on tullut veikkauksessa yksitoista oikein.

Vedetään hatusta - Eläimet
http://www.youtube.com/watch?v=wJy514IUGyQ&feature=feedrec_grec_index

Vedetään hatusta - Jos ymmärrät mitä tarkoitan
http://www.youtube.com/watch?v=Jg0Bc5drBdY&feature=feedrec_grec_index

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti