maanantai 3. lokakuuta 2011

MA 03.10.2011



















Päivän sää

Lämpötilaa aamulla + 2 C, tuuli etelästä 2m / s, melkein selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 99 %. Lämpötila päivällä + 9 C. Aurinko nousee 07.37 ja aurinko laskee 18.47. Päivän pituus 11 t 10 min. Viime yönä oli Kalajoella pakkasta.

Takavuosien suosikkinimen Raimon esikuvaksi löytyvät Reimund ja Raimond, josta viimemaninitusta tiedetään suoraan mukaillun nimi ainakin yhdelle suomalaiselle Raimolle. Alkuperäinen muinaissaksalainen muoto on Ragimund ”neuvokas suojelija”. Raimo päätyi almanakkaan vuoden 1929 nimitulvassa.

Tapahtumat

Tänään oli kaupunginhallituksen kokous. Esityslistalla oli muun muassa raakapuun hintakartellia koskevan kanteen nostaminen. Markkinaoikeus on katsonut antamassaan lainvoimaisessa ratkaisussa, että Metsäyhtiöt Metsäliitto Osuuskunta, Stora Enso Oyj ja UMP-Kymmene Oyj ovat syyllistyneet vuosina 1997-2004 valtakunnalliseen kiellettyyn hintayhteistyöhön ja hintatietojen vaihtoon raakapuun hankinnassa. Metsäliitto on nostanut vahingonkorvauskanteita mainittuja metäsyhtiöitä vastaan. Omassa hakemuksessaan se katsoo vahingokseen 25 prosenttia. Kalajoen ja Himangan puun myynti ko.vuosian on ollut kartellissa mukana olleille puunostajille n. 330 000 euroa. Ongelmia ja riskiä kaupungin kannalta lisää se, että jokainen yhtiö olisi haastettava erikseen. On myös ratkaistava ovatko kunnat ja seurakunnat elinkeinonharjoittajia. Kilpailulain mukaan lainrikkoja on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingon toiselle elinkeinonharjoittajalle. Vahingon määrän osoittaminen oikeudessa voi olla vaikeaa ja Kalajoen osalta vahingonkorvaussumma on niin pieni, että riskit ovat liian suuret, jos häviää oikeudenkäynnin niin kulut tulevat häviäjän maksettavaksi.
Omana kokemuksena voin sanoa, että hintakartelli ulottui myös Venäjän puolelle, mutta niin kilpailuasiamies kuin poliisikin jätti asian selvittämättä.

Esityslistalla oli myös maaseutuhallinon yhteistoiminta-alueen neuvottelukunnan nimeäminen. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alue aloittaa toimintansa 1.1.2012. Yhteistoiminta-alueeseen kuuluvat Alavieskan, Merijärven, Pyhäjoen sekä siikajoen kunnat sekä Raahen ja Kalajoen kaupungit.
Kaupunginhallituksessa jaettiin yhdistelmä teknisen johtajan virkaan hakeneista hakijoista. Päätettiin jatkaa hakuaikaa.
Mielenkiintoinen asia on Suomen Julkishanknta Oy:n väliseen puitesopimukseen perusten Kalajoen kaupungin ja DNA Oy:n välisen asiakaskohtaisen sopimuksen hyväksyminen. Valittaako Sonera asiasta ja toinen asia onko valituksella menestymisen edellytyksiä.

Lähetin tänään tiedustelun Oulun hallinto-oikeudelle ja Rovaniemen hovioikeudelle valituksieni käsittelystä. Halusin lisätietoja asioista. Sain vastaukset ja palaan asiaan huomisessa blogikirjoituksessani.

Olen tänään edelleen siivonnut varastojani. Kävin Rautiossa katsomassa äitiäni. Sovin kodinhoitajan kanssa asioista.

Uutiset

Teollisuusmaiden velkaantuminen on jo ylittänyt turvallisena pidettävän velan enimmäisrajan, sanovat Kansainvälisen järjestelypankin BIS:n ekonomistit. Tutkijoiden mukaan johtopäätös on selvä. Kehittyneiden maiden velkaongelma on oletettua pahempi. Velkaantuneiden maiden on pikaisesti pysäytettävä velkaantuminen ja käännettävä velka laskuun, jotta se ei rajoita kasvua

Helsingin Jalkapalloklubi varmisti sunnuntaina kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruutensa jalkapallon Veikkausliigassa. Klubi haki Maarianhaminasta 2–0 -voiton, ja venytti johtonsa 21 pisteeseen, kun viisi täyttä kierrosta on pelaamatta.

Suomalaista perunaa viedään taas Venäjälle. Pelkästään syyskuun viimeisellä viikolla lähti puolenkymmentä rekkalastia perunaa Tyrnävän ja Lohtajan väliseltä alueelta kohti itärajaa. Vuoden 2011 vienti voi nousta 30 miljoonaan kiloon.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi.
Rakkaus on mielikuvituksen voitto älystä.
Rakkaus lohduttaa kuin aurinko sateen jälkeen.
Rakasta, jos tahdot, että sinua rakastetaan.
Rakkaus on lempeää kohteliaisuutta.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Markku Aro - Keskiyön aikaan
http://www.youtube.com/watch?v=Z1Un4fKGX0w&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 102,7 kg, verenpaine 187 / 107, lepopulssi 62. Aamujumppa 30 min. Pyöräily 28 km / 2680 km.

Loppukevennys

Mun faijani lopetti koulubussin kuljettajana, Kalle kertoo Villelle. - Minä takia? - Sen hermot ei kestäneet sitä meteliä. Se toimii nykyään kivenporaajana.

Kalle ja Liisa olivat ratsastamassa. Yhtäkkiä Kallen hevoselta pääsi valtava pieru, joka haisi kuin myrkky. - Olen …. olen todella pahoillani, Kalle sanoi hiljaa ja punastui korviaan myöten. - Ei se mitään, Liisa vastasi. - Mutt minä kyllä aluksi luulin, että se olisi ollut hevonen.

Pikku-Kalle oli äidin kanssa kävelyllä kaupungilla ja halusi osoittaa, että hän osasi jo lukea aika hyvin. - Ka-la-kaup-pa, Kalle tavasi. - No mutta, äiti ihmetteli. - Kuinka sinä osasit tavata ihan oikein noin pitkän ja vaikean sanan. - Hajun perusteella.

Isä, mistä se johtuu, että maapallo pyörii ympäri? - Poika, poika, isä kiivastui. - Oletko sinä käynyt minun koskispullollani.

Äitin, mihin kellonaikaan minä olen syntynyt? Kalle kysyi. - Kello puoli kolmelta yöllä, poikaseni. - Ai jaa. Sä varmaan vielä nukuit silloin.

Tämä on ainoa kuva isästäni, Kalle näytti Villelle, - Se on otettu rippikoululeirillä. - Kuka noista on isäsi? - Jaa-a, sen äitikin tahtoisi tietää. Mutta äiti istuu tuossa penkin päässä oikealla.

Kalle ja Liisa leikkivät puistossa. - Paljonkohan kello on? Liisa kysyi. - Ei ainakaan vielä viittä, sillä silloin minun pitäisi olla kotona syömässä ja minähän olen vielä täällä.

Jope Ruonansuu - Rahamaailma
http://www.youtube.com/watch?v=LQ_7Jd3x-go&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti