keskiviikko 21. joulukuuta 2011

KE 21.12.2011Paavo Väyrynen Kalajoella

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 0 C, tuuli etelästä 2 m / s,pilvistä ja vähäistä sadetta, suhteellinen kosteus 94 %. Lämpötila päivällä + 1 C. Aurinko nousee10.20 ja aurinko laskee 14.23 . Päivän pituus 4 t 3 minuuttia.

Kansainvälisesti varsin suosittu Tuomas tavataan meillä jo keskiajalla, tuolloin Tuomas-piispan kaimana. Nimen perustana on aramean Thoma, ”kaksonen”. Jeesuksen opetuslapsen ja Intian apostolin kaimoja ovat myös kansan suussa muovautuneet Tuomomme, Tommimme ja Tomimme.

Tapahtumat

Kävin tänään kuuntelemassa presidenttiehdokas Paavo Väyrystä Tapion Tuvalla. Paikalla oli noin 110 kuulijaa, joista n.98 prosenttia oli vannoutuneita pitkän linjan keskustalaisia. Fiksuna miehenä Paavo Väyrynen haukkui ensi sanoikseen talon akuustiikan, mikä todellisuussa on varsin hyvä. Paavo Väyrynen kertoi sujuvasti asioista luonnollisesti omalta kannaltaan katsottuna. Erityisesti hän otti maalitauluikseen Sauli Niinistön ja Paavo Lipposen, joiden hän katsoi olevan syyllisiä siihen, että Suomi on joutunut kärsijän rooliin euron kanssa. Timo Soinia hän piti Niinistön kannalta parhaana vaihtoehtona toiselle kierrokselle, mutta jos ja kun hän itse pääsee toiselle kierrokselle, niin hän uskoi voittavansa. Paavo Väyrysen heikkoutena on hänen itsekeskeisyytensä ja se näkyi jo kättelyssä. Hän ei katso käteltävää silmiin, vaan katse harhailee muissa maailmoissa. Tämä loukkaa käteltävää. Väyrynen ei osaa ottaa huomioon toisia ihmisiä eikä heidän mielipiteitään. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että Väyrynen kuvitteee olevansa Jumalasta seuraava. Väyrynen neuvoi kuulijoitaan kampanjoimaan puolestaan sanomalla, että ”Onhan siinä Paavossakin vikoja, mutta kyllä se näistä ehdokkaista on kuitenkin paras.”
Presidentinvaalit 2012
http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2011/12/presidentinvaalit-2012.html

Vuoden vaihteessa Kalajoella aloittaa monikulttuurisuuskoordinaattorina Pirjo Keronen. Maahanmuuttaja-asiamiestoiminnan käynnistamishanke toimii ajalla 1.4.2011 - 31.12.2013. Hanke on ESR-rahoitteinen ja rahoituksen myöntäjänä on Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Lisäksi hankkeen rahoitukseen osallistuvat alueen kunnat sekä Haapaveden opisto. Pirjon yhteystiedot: Pirjo Keronen Kalajoentie 633 85100 Kalajoki p. 050 4636141

Uutiset

Sotilasliitto Naton jäsenyyden kannatus on laskenut roimasti viimeisen puolentoista vuoden aikana. Jäsenyyttä vastustaa nyt kaksi kolmesta (68 prosenttia), kun sitä kannattaa vain yksi kuudesta (16 prosenttia).Yhtä epäsuosittu Nato on ollut 2000-luvulla viimeksi Irakin sodan aikana vuonna 2003. Etenkin kokoomuksen äänestäjien keskuudessa mielialat ovat muuttunet. Perinteisesti Natoon myönteisesti suhtautuvan puolueen kannattajista yli puolet (54 prosenttia) vastustaa nyt liittoutumista.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin entinen johtaja Pentti Silvola joutuu syytteeseen törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Oikeudessa punnitaan, onko Silvola käyttänyt asemaansa väärin hankkimalla sairaanhoitopiirille useiden vuosien ajan ohjelmistoja yrityksistä, joissa hänen poikansa on ollut mukana. Silvola kiistää syyllistyneensä rikokseen. Kihlakunnansyyttäjät Katri Junnikkala-Heikkinen ja Ilkka Kalliokulju ovat päättäneet nostaa syytteen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän entistä johtajaa Pentti Silvolaa vastaan törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Syytteen mukaan Pentti Silvola on vuosina 2000-2008 rikkonut esteellisyyttä koskevia hallintomenettely- ja hallintolakien säännöksiä, kun hän osallistui 11 sairaanhoitopiirissä toteutetun hankkeen päätöksentekoon tai niiden valmisteluun. Hankkeiden yhteismäärä on ollut yhteensä noin 2 miljoonaa euroa. Syyttäjien mukaan Silvola on ollut esteellinen, koska hankinnoissa tarjoajana tai toimittajana on toiminut kaksi yhtiötä, joissa hänen poikansa on ollut mukana. Syytteen mukaan Silvola on joidenkin hankkeiden osalta rikkonut myös hankintalain säännöksiä.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/
ProMerit.net - arvojen puolesta

Päivän mietelause

Niiden, jotka ajattelevat, tulee hallita niitä, jotka raatavat.
Voit antaa paljon anteeksi muille, mutta itsellesi älä mitään.
Kaikki pahuus johtuu heikkoudesta.
Ilo on kaikkien hyveiden äiti.
Ilo on terveyden tuki ja sairauden vastamyrkky.
Imartelu on häpeällinen seurustelutapa eikä hyödytä muita kuin imartelijaa.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Ragni Malmstén - Metsän joulu (1961)
http://www.youtube.com/watch?v=8mHtFdYu2tY&feature=bf_next&list=PLEA493290570834F6&lf=results_main

Terveys ja liikunta

Paino 99,0 kg, verenpaine 167 / 109, lepopulssi 51. Aamujumppa 30 min. Uinti 1000 m / 96000 m. Kävely 6 km.

Loppukevennys

Ravintolassa käynti on kuin suklaarasia. Parhaat on viety keskeltä ja nurkissa on vain viinalla täytetyt.

Nainen: - Sepaluksesi on auki! Mies: - Kurkistaako se uljas myyntitykki
sieltä? Nainen: - Ei, mutta joku veltto varastomies nojailee kahteen jauhosäkkiin

Miksi olisi hauskaa olla jäätelökauppias?
- Silloin rahaa tulisi joka tuutista.

Mies itkeskeli lohduttomasti haudan äärellä ja lausui: - Miksi, voi miksi sinun piti kuolla? Paikalle saapui pappi, joka kuultuaan miehen puheen meni lohduttelemaan:
- Veliseni kaikkien pitää kuolla aikanaan. Kuka tämä edesmennyt muuten oli? - Vaimoni ensimmäinen aviomies.

Mistä tietää tytön kanssa autoajelulla ollessa, että hän haluaa sänkyyn?
- Pysähtyy R-kioskin luo ja sanoo tytölle menevänsä ostamaan kondomeja. Jos hän on autossa vielä kun palaa takaisin, niin silloin hän haluaa.

Mies oli käymässä Italiassa. Hotellilaskun saatuaan hän syleili isäntää. Tämä oli tietysti asiasta hiukan ihmeissään. - Niin, syleilin teitä jäähyväisiksi. Laskusta huomaan, etten tule tänne toista kertaa.

95-vuotias rouva oli vanhainkodissa ja sai vieraakseen yhden tutun kirkon jäsenen.
- Kuinka voit? kysyi vieras. - Voi, sanoi rouva, olen huolesta sairas! - Mistä sinä nyt olet niin huolestunut? vieras kysyi, minusta sinä näytät hyvin voivalta. Eivätkö he pidäkin sinusta hyvää huolta? - Kyllä, he pitävät minusta erittäin hyvää huolta.
- Onko sinulla kipuja? vieras kysyi. - Ei minulla ole eläissäni ollut mitään kipuja. - No, mistä sinä sitten olet niin huolestunut? vieras kysyi. Vanha rouva nojautui taaksepäin keinutuolissaan ja selitti hitaasti huolestumisensa. - Jokainen läheinen ystäväni on kuollut ja menneet taivaaseen. Minä pelkään heidän ihmettelevän, että minne minä olen joutunut.

Jope Ruonansuu - Putte Vainaa
http://www.youtube.com/watch?v=bPnR0jlVj-s&feature=related

Jope Ruonansuu - Ensimmäinen Joulu Selvinpäin
http://www.youtube.com/watch?v=qJtL60EgstI&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti