maanantai 5. joulukuuta 2011

MA 05.12.2011


Kuva arkiston kätköstä. Kuva Kajaanin maatalousnäyttelystä vuodelta 1995. Kuvassa Valion maitotyttö, jonka tehtävänä oli Valion maitotuotteiden myynninedistäminen. Pyhäjoen Yppäristä on kotoisin ehkäpä tunnetuin maitotyttö, nimittäin Hilja – maitotyttö eli Anneli Sauli. Hilja – Maitotyttö elokuva on vuodelta 1953 ja sen on ohjannut Toivo Särkkä. Anneli Sauli ei kuitenkaan toiminut Valion tuotteiden maitotyttönä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 1 C, tuuli etelästä 5 m / s, pilvistä ja vähäistä lumisadetta, suhteellinen kosteus 97 %. Lämpötila päivällä + 0 C. Aurinko nousee 09.52 ja aurinko laskee 14.36 . Päivän pituus 4 t 42 min.

Kelttiläinen Selma tuli almanakkaan vuonna 1857. Monen muun aikakautensa nimen tavoin se on poimittu Macphersonin ylen suositusta Ossianin lauluista, missä se tosin esiintyi paikannimenä. Suuren yleisön tietoisuuteen nimi levisi Topeliuksen Ljung-blommor-runon välityksellä.

Tapahtumat

Kävin tänään Ylivieskassa vaateostoksilla ja ruokailemassa kiinalaisessa ravintolassa. Illalla kävin kävelylenkillä. Yllättävän paljon oli liikenteessä valottomia pyöriä. Supermarkerin ja samalla myös Alkon nurkalla näyttää kokoontuvan sellainen poikajoukko, jonka tekemisiä on syytä tarkkailla myös suuren yleisön. Luonnollisesti vanhemmat ovat ensisijaisessa vastuussa poikiensa toimista.

Uutiset

Maanjäristyksen ja tsunamin runtelemalta Fukushiman ydinvoimalaitokselta on päässyt mahdollisesti jopa 45 tonnia radioaktiivista vettä. Fukushiman ydinvoimalaitosta purkava yhtiö Tepco ilmoitti eilen vakavasta vuodosta, joka sisältää radioaktiivista strontiumia.Tepcon mukaan vuoto huomattiin aamupäivällä sunnuntaina, kun laitosta purkavat työntekijät käynnistivät laitteitaan. Vuoto tapahtui ilmeisesti vaurioituneiden reaktoreiden puhdistamisessa käytetyn veden suolanpoistoprosessissa.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/
ProMerit.net - arvojen puolesta
http://www.promerit.net

Päivän mietelause

Kohtele alaisia samoin kuin toivoisit esimiehesi kohtelevan sinua.
Valta ei ole koskaan hyvä ellei sen haltija ole hyvä.
Tuntea oma väkensä on johtajan suurin voima.
Kansaa on vaikea hallita, jos sillä on paljon tietoa.
Millainen isäntä, sellainen orja.
Antakaa, niin teille annetaan.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Onnenmaa_0001.wmv
http://www.youtube.com/watch?v=_g6nGq8JHxY&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 101,5 kg, verenpaine 170 / 102, lepopulssi 57. Uinti 1000 m / 90 000 m. Kävely 10 km.

Loppukevennys

Äiti oli opettanut lapselleen että jos syö paljon raakaa pullataikinaa nii tulee iso maha.
Seuraavana päivänä äiti ja lapsi olivat bussissa, jossa lapsi näki raskaana olevan naisen ja sanoi hänelle: -- Miepä tiiän mitä oot saanu, oliko hyvvää??

Miksi miehen elimen yläpää on paksumpi kuin alapää? Tamperelainen selitys: Se tuottaa naiselle suuren nautinnon. Helsinkiläinen: Se tuottaa miehelle suuremman ilon Kuhmolainen: Eipähän luiskaha nyrkki otsaan runkatessa

No nyt on joulun kauneimmat jouluvalot valittu. Ne on anopin saabin perävalot.

Liisa oli menossa naimisiin ja esitteli kikatellen firman naistenhuoneessa pikkuhousujaan, joihin oli kirjailtu kaksi kuhertelevaa lintua. Kun Liisa sitten häämatkan jälkeen palasi töihin, uteli eräs työkavereista matkan onnistumista. – Miten tipuset selvisivät ? hän kysyi Liisalta. -Hyvinhän ne, Liisa totesi, mutta pesä sai kyllä aikamoista pöllytystä.

‎7-kymppinen leskinainen päätti, että hänen on aika mennä uudelleen naimisiin ja laittoi ilmoituksen paikallislehteen: "Haetaan aviomiestä. Oltava suunnilleen samanikäinen kuin minä (70). ... ... ... Oltava sellainen, joka ei hakkaa minua. Oltava sellainen, joka ei juokse vieraissa ja on hyvä sängyssä. Kaikkia hakijoita pyydetään ottamaan henkilökohtaisesti yhteyttä."
Parin päivän päästä ovikello soi. Oven takana oli harmaahiuksinen mies, joka istui pyörätuolissa.
Hänellä ei ollut käsiä eikä jalkoja. "Luuletteko tosiaan, että aion edes harkita teitä?", leski sanoi.
Eihän teillä ole edes jalkoja!" Vanha mies hymyili: "En pysty juoksemaan vieraissa". "Eihän teillä ole käsiäkään!", jatkoi leski. "Siksi en koskaan voi hakatakaan sinua", mies jatkoi. Nainen nosti kulmakarvojaan ja kysyi: "Oletteko silti hyvä vuoteessa??" Vanha mies nojasi taaksepäin, hymyili leveästi ja vastasi: "Soitinhan minä ovikelloakin..."

Monimuotoinen kielemme!
- Joskus joutsenet näyttävät kurjilta.
- Kiropraktikot vetävät lonkkaa.
- Mielisairaalassa ottamani kuvat olivat pääosin onnistuneita, vaikka joukossa oli muutamia tärähtäneitäkin.
- Taksifirman perustamisen perustaksi riittää perustaksi.
... - Arkkitehdille sattui vahinko; oli käytävä vessassa.
- Saunottajan lempiasiakas on vastapäinen mies.
- Huonon pidon vuoksi 10 panssarivaunua piti teloittaa.
- Huomenna kylvetään sanoi likainen maanviljelijä.
- Kaljanjuontikilpailuissa otettiin pitkästä aikaa.
- Tietokonehakkereita ei voitu syyttää, kun näyttöä ei löytynyt.
- Suutari toivoi saavansa paljon kanta-asiakkaita.
- Naamiaisissa haarniskapukuinen mies oli kokoajan pelti kiinni.
- Kuuntelen etupäässä rokkia, sanoi linja-auton kuljettaja.
- Turkistakin saat turkistakin

Minulla on kaksitoista pulloa viskiä kellarissa pahan päivän varalle. Vaimoni ei sietänyt tätä varastoani, ja hän käski minua kaatamaan kaikki ämpäriin ja viemään kaatopaikalle. Koska mieleeni ei tullut uskaltaa vastustaa vaimoani, aloitin tuon hirvittävän tehtävän.
Otin korkin ensimmäisestä pullosta ja kaadoin kaikki ämpäriin, lukuunottamatta lasillista, jonka join. Sitten otin korkin toisesta p...ullosta ja kaadoin kaikki ämpäriin, paitsi lasillisen jonka join. Otin kolmannesta korkin ja kaadoin pois lasillisen ja loput join.
Neljännestä ämpäristä otin korkin ja kaadoin pullon lasiin, jonka sitten join. Sen jälkeen otin korkin seuraavasta lasista ja kaadoin korkin pulloon ja join lasin. Sen mentyä otin korkin pullosta ja kaadoin ämpärin pulloon ja laitoin korkin pulloon lasin kanssa ja kaadoin viskin pulloon.
Kun kaikki pullot olivat tyhjänä, tuin taloa toisella kädellä ja laskin pullot, korkit, lasit ja muut. Siitä tuli tasan 29. Ollakseni aivan varma, laskin toiseen kertaan ja sain taas tasan 74.
Kun talo meni ohitseni, laskin kaikki uudelleen ja viimeksi kaikki talo, pullot, ämpärit paitsi yhden korkin, jonka kaadoin taloon ja join pois.

Pulttibois - Musiikki-imitaatio - Eppu Normaali
http://www.youtube.com/watch?v=REoP9pe2CGI&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti