lauantai 3. joulukuuta 2011

LA 03.12.2011















Päivän sää

Lämpötila aamulla – 1 C, tuuli etelästä 3 m / s, selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 91 %. Lämpötila päivällä – 1 C. Aurinko nousee 09.47 ja aurinko laskee 14.38. Päivän pituus 04t 51 min.

Terho tuli almanakkaan vuosisadan alun luontoaiheisten nimien joukossa, vaikka nimiehdokkaana tämä modenilta kuulostava pojannimi oli heti 1800-luvun puolivälin jälkeen. Nimen aiheena olleiden tammenterhojen harvinaisuusko lie saanut aikaan sen, ettei Terhostakaan ole tullut kovin yleistä.

Tapahtumat

Kalajokiset pohtivat kirjaston merkitystä ja kirjastopalveluiden kehittämistä. Niin sanotulla kirjastoleirillä lauantaina on mukana kymmenkunta asiasta kiinnostunutta kalajokista sekä kirjastoalan väkeä. Aamusta iltapäivään kestävän tapahtuman aikana on tarkoitus luonnostella, millaisia palveluita kirjaston olisi hyvä tarjota tulevaisuudessa. Kirjastotoimenjohtaja Eila Ainalin mukaan eri-ikäisiä kalajokisia on saatu mukaan visiointiin melko hyvin, ainoastaan nuoret eivät ole innostuneet aiheesta. Kirjastoleirit ovat tuttua toimintaa ulkomailla ja pääkaupunkiseudulla. Ne ovat uutta Pohjois-Suomessa, toteaa Ainali.

Kahvila Seili
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2011/12/kahvila-seili.html

Olin tänään kuuluttamassa jääkiekko-ottelun YJK/JHT:n C-nuoret vastaan Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon selvin numeroin 12-1. Suomi-sarjan kiekko-ottelussa Naantalissa VG-62 voitti JHT:n numeroin 6-5. JHT oli vain yhdeksän hyökkääjää ja viisi puolustajaa tuossa ottelussa. B-nuorten II-divisioonan jääkiekko-ottelussa JHT/Hermes voitti Nurmeksessa Sepot-Hurtat joukkuetta vastaan numeroin 3-7.

Uutiset

IS selvitti lama-ajan pilkkahinnat: 116 neliötä Töölöstä - 170 000 euroa!
http://www.iltasanomat.fi/asuminen/is-selvitti-lama-ajan-pilkkahinnat-116-neliota-toolosta---170-000-euroa/art-1288432375333.html

Erkin kommentti: On muistettava, että pantin sai realisoida vain jos siitä saadaan 75 % käyvästä arvosta. Onko siis syytä epäillä laajaa rikollisuutta myös IS:n selvittämien kohteiden hinnanmuodostuksessa?

Pekka Koskela luisteli 500 metrin voittajaksi pikaluistelun maailmancupissa Heerenveenissä. Koskelan voittoaika oli 35,01. Koskela saavutti jo kauden toisen voittonsa maailmancupissa.

Hyvä hiihto nosti Kaisa Mäkäräisen palkintokorokkeelle ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Östersundissa. Mäkäräinen oli hankalissa oloissa käydyn kilpailun kolmas, kun ykköseksi nousi Saksan Magdalena Neuner.

Anssi Pentsinen ei jättänyt hyviä hiihtojaan Rukalle, vaan jatkoi niitä Düsseldorfissakin. Karsinnasta asti vauhtia pitänyt Pentsinen sijoittui maailmancupin vapaan sprintissä neljänneksi.

Riikka Sarasoja-Lilja sijoittui kuudenneksi maastohiihdon maailmancupin vapaan sprintissä Düsseldorfissa. Sarasoja-Lilja taisteli kaksi kertaa ajalla jatkoon, mutta finaalin hyvä suoritus kaatui kaatumiseen.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Aluetv.fi
ProMerit.net - arvojen puolesta
http://www.promerit.net

Päivän mietelause

Jokainen elävä olento rakastaa itseään.
Kunnioita itse itseäsi, jos haluat, että myös muut kunnioittavat sinua.
Tyhmät ja kuolleet eivät koska muuta mielipidettään.
Kärsivällisyys suojaa vääryyksiltä kuten vaatteet kylmyydeltä.
Kaikissa asioissa kokemus on paras opettaja.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Kun hänet näin.wmv
http://www.youtube.com/watch?v=BCeSwaUXMJ4&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 102.2 kg, verenpaine 181 / 105, lepopulssi 51. Aamujumppa 30 min. Pyöräily 15 km / 3201 km

Loppukevennys

Rakennusmestarin pikkupoika pyysi äidiltään syntymäpäivälahjaksi pikkuveljeä.– Voi voi, ei sitä millään ehditä saada syntymäpäiväksesi, siihenhän on vain muutama viikko aikaa, äiti valitteli.
– Kyllä ehtii, kun otetaan lisää miehiä töihin!

Blondi soitti äidilleen sairaalasta. – Kuule, ne sanovat täällä, ettei lihomiseni johdukaan liiasta syömisestä, vaan minä olen saamassa lapsen. – No voi kauhistus, niinkö sanoivat? – Juu, niin sanoivat. – No kuka on isä? – Eivät ne sitä sanoneet.

Kiertelevä kauppamies sai yösijan maalaistalosta. Koska renki oli sukuloimassa, mies majoitettiin hänen sänkyynsä piharakennuksessa. Kesken uniensa kauppamies heräsi kun ovelle koputettiin, ja viehkeä naisääni tiedusteli: – Mahtaako vuoteessa olla tilaa kahdelle? Miehen ilme kirkastui. – Totta kai, ilman muuta! – Sepä hyvä, sillä renki palasikin nyt jo.

Poliisit pysäyttivät ratsiassa auton ja hetken sitä tutkittuaan totesivat: – Tätä rotiskoa ei todellakaan voi sanoa autoksi. Kuski riemastui. – Hieno päätös! Minulla ei nimittäin ole ajokorttia.

Opettaja tutustutti lapsia erilaisiin raaka-aineisiin. – Jos saisitte valita ison määrän mitä tahansa raaka-ainetta, mitä valitsisitte? Liisa viittasi innokkaasti. – Ottaisin kultaa. Se on arvokasta ja voisin ostaa bemarin. Opettaja nyökkäili ja antoi puheenvuoron Lasselle. – Ottaisin platinaa, se on arvokkaampaa kuin kulta. Minä saisin mersun. Opettaja hymyili ymmärtäväisenä ja antoi sitten vuoron raivokkaasti viittilöivälle Kallelle. – Minä haluan silikonia! – Miksi ihmeessä? hämmästynyt opettaja tiedusteli. – Äidillä on sitä kaksi pussillista ja näkisittepä ne bemareitten ja mersujen rivit meidän talon edustalla!

Firman kesäjuhlien jälkeen johtaja kutsui toimistopäällikön puheilleen. – Minulle on kerrottu, että lähdit juhlistamme kottikärryjä työntäen, ja vielä läpi koko keskikaupungin. Sellainen ei mielestäni ole hyväksi yhtiömme imagolle. – Ehkä ei, mutta kun taksikaan ei teitä huolinut, niin miten ihmeessä muuten olisin saanut teidät kotiin?

Ruotsalaismiehet olivat riidelleet ja toinen oli kiukkuisena lähdössä ovesta ulos. Hän kumartui sitomaan kengännauhojaan, pyllisti samalla ja pieraisi kuuluvasti. Sohvalla makaileva kaveri totesi ivallisesti: – Turha sitä enää on lentosuukkoja lähetellä!

Isäntä ja emäntä olivat maatalousmessuilla ja katsoivat sonnien palkintojen
jakoa. 3.sija 3vuotiaalle sonnille, joka astuu 3 kertaa päivässä. Emäntä tökkäs isäntää; " Kuulitko?"
2. sija 5vuotiaalle, joka astui 5 krt/pv. ... Ja taas emäntä tönäs; "Kuulitko?".
1. Palkinto 9vuotiaalle sonnille, joka astui 9 kertaa päivässä. Taas sama toistui. Isäntä hermostui ja huusi "paniko se kokoajan samaa lehmää?" Lavalta kuului, että "EI". Isäntä tönäsi emäntää ja sanoi "KUULITKO?!!

Lux saippuamainos
http://www.youtube.com/watch?v=D0N7mcPi9wQ&feature=g-vrec&context=G13212RVAAAAAAAACg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti