torstai 15. joulukuuta 2011

TO 15.12.2011Kuva arkiston kätköstä. Kuva Alavieska-päivien sylkäisykilpailuista. Kuvassa taitelija Valo Verronen suoritusvuorossa.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 3 C, tuuli kaakosta 6 m /s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 87 %. Lämpötila päivällä + 3 C. Aurinko nousee 10.13 ja aurinko laskee 14.24. Päivän pituus 4 t 10 min.

Heimo otettiin almanakkaan vuonna 1908 ja edustaa kansallisromanttisen kauden nimiä puhtaimmillaan. Juuri heimokansat oman kielen ja kansanperinteen ohella olivat tuolloin kiinnostuksen kohteina. Ensimmäinen Heimo tosin on kastettu hyvän joukon 1800-luvun puolella.

Tapahtumat

Lähetin sähköpostia valtakunnanvuodinvirastolle ja muille viranomaisille.
Kalajoen kaupunginvaltuuston kokouksen jälkimainingit käyvät kuumina. Kouluverkkotyöryhmäkin tuntuu saanee yleisöpalautteen perusteella epäluottamuslauseen. Siksi onkin syytä vaihtaa kouluverkkotyöryhmän puheenjohtajaa ja jäseniä. Jos entiset jatkavat niin silloin kalajokisten on syytä nousta barrikaadeille.

Uutiset

Presidentinvaalien äänestysnumerot

2 Pekka Haavisto
3 Timo Soini
4 Paavo Väyrynen
5 Paavo Lipponen
6 Sauli Niinistö
7 Sari Essayah
8 Eva Biaudet
9 Paavo Arhinmäki

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen kotimaan ennakkoäänestys on 11.-17.1. ja varsinainen vaalipäivä 22.1.Mahdollisen toisen kierroksen kotimaan ennakkoäänestys on 25.-31.1. ja varsinainen vaalipäivä 5.2.

Kokoomuksen Sauli Niinistö on edelleen ylivoimaisesti suosituin presidenttiehdokas 40 prosentin kannatuksellaan, mutta Niinistön kannatus on laskussa. Marraskuussa Niinistöä tuki 49 prosenttia kaikista vastanneista. Niinistön takana taistelu toiselle kierrokselle pääsystä jatkuu tasaisena. Keskustan Paavo Väyrynen vahvisti asemiaan kakkosena, ja perussuomalaisten Timo Soini hieman menetti kannatustaan. Vihreiden Pekka Haavisto ohitti SDP:n Paavo Lipposen. Väyryselle mitattiin joulukuussa 9 (marraskuussa 8), Soinille 7 (marraskuussa 8), Haavistolle 6 (marraskuussa 6) ja Lipposelle 5 (marraskuussa 7) prosentin kannatus. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ja RKP:n Eva Biaudet keräsivät edelleen kolmen prosentin kannatuksen. Kristillisdemokraattien Sari Essayah nousi marraskuun yhden prosentin lukemista kahteen prosenttiin.

Ihmisoikeuskeskus perustetaan eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian yhteyteen mutta itsenäiseksi toimijaksi vuoden 2012 alusta. Keskuksen tehtävänä on edistää perus- ja ihmisoikeuksia koskevaa tiedotusta, kasvatusta, koulutusta ja tutkimusta sekä näihin liittyvää yhteistyötä. Keskus laatii selvityksiä perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta sekä tekee aloitteita ja antaa lausuntoja perus- ja ihmisoikeuksien edistämiseksi. Eduskunnan perustuslakivaliokunta päätti keskiviikkona esittää keskuksen johtajaksi Sirpa Rautiota, 49. YK:n niin sanottu Pariisin periaatteet edellyttävät jäsenmaiden perustavan kansalliset ihmisoikeusinstituutiot.Suomessa instituution muodostavat ihmisoikeuskeskus ja sen kanssa toimiva valtuuskunta, johon tulee jäseniksi esimerkiksi kansalaisjärjestöjen edustajia. Mukaan päässee 20–40 eri tahoa
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194710373421/artikkeli/puheenaihe+ihmisoikeuskeskus+aloittaa+toimintansa+pikkurahalla.html

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/
ProMerit.net - arvojen puolesta
http://www.promerit.net

Päivän mietelause

Ihmistä eivät nujerra tapahtumat ja asiat, vaan hänen suhtautumisensa niihin.
Vastoinkäymisissä oppii parhaiten tuntemaan itsensä, ovatpahan hännystelijät kadonneet näköpiiristä.
Ihminen on vain niin surkea kuin miksi hän itsensä ajattelee.
Päivänvalo pilkistää pienestäkin raosta.
On opittava kärsimään voidakseen elää.
Vastoinkäymisissä muista säilyttää malttisi.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Me käymme joulun viettohon- Tuula Kima
http://www.youtube.com/watch?v=EWRzvglBe2s

Kaija Koo joulukirkossa - Enkeli taivaan
http://www.youtube.com/watch?v=ECZCIFLe-Ig

Terveys ja liikunta

Paino 98,6 kg, verenpaine 164 /102, lepopulssi 46. Kävely 9 km.

Loppukevennys

Näin pikkujouluaikaan on hyvä muistaa hyvät tavat elikkä silloin kun tytöt tarjoaa tortua niin poikien tulee huolehtia tortun täytteistä.

Etenkin ensimmäinen euromissi, Ester Toivonen, hiveli todella nuoren kansakunnan itsetuntoa.
Vaikutus oli sama kuin Paavo Nurmen olympiakullilla.

Jeesus rakastaa sinua – vaikka kaikki muut pitävät sinua idioottina.

Skitsofreenikko käveli sisään psykiatrin vastaanotolle muina miehinä.

Millainen on rehellinen poliitikko? - Hän muistaa, kuka hänet on lahjonut ja pitää kiinni tälle antamistaan lupauksista.

Rekkakuski Reinikainen tallusti huoltoaseman baariin tankkaamaan. - Yks kahvi ja karjalanpiirakka, hän tilasi. - Kiitos, sanoi baarityttö ja jatkoi. - Kuinkas munavoi? - Hyvin, kiitos kysymästä.

Suomalainen mies ei kiertele eikä kaartele vaan menee suoraan ravintolaan.

On mitään pahempaa kuin juominen? - On. Jano.

Maistuiko? Kysyi tarjoilija tultuaan noutamaan pöydästä tyhjiä lautasia. - Maistui, maistui, vakuutti asiakas, - kun vielä keksisi, miltä.

Pubin vessassa sen vasta tajuaa: ei olutta voi ostaa, vaan ainoastaan vuokrata.

Ettekai joutunut odottamaan liian pitkään? Tarjoilija kysyy asiakkaalta. -Ei en joutunut, tiedättekö muuten, että tämän salin ruusutapetissa on 5468 ruusua?

Kummeli simo ruumishuoneelta moi
http://www.youtube.com/watch?v=3FhT3be5EYg&feature=g-vrec&context=G1c7c3RVAAAAAAAAAQ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti