maanantai 26. joulukuuta 2011

MA 26.12.2011Liput liehuivat tänään kovassa tuulessa Rantakallan luona.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 3 C, tuuli etelästä 5 m / s, pilvistä ja ajoittaista sadetaa, suhteellinen kosteus 98 %. Lämpötila päivällä + 4 C, tuuli lännestä 10 m / s. Aurinko nousee 10.21 ja aurinko laskee 14.27. Päivän pituus 4 t 6 minuuttia.

Tapanilla on suuri joukko kaimoja marttyyrien ja pyhien miesten joukossa. Kuuluisin lie kristikunnan ensimmäinen marttyyri, jonka kuolinpäivän muistoksi tapaninpäivää on vietetty jo runsaat 1600 vuotta. Kreikan Stefanus merkitsee kruunua, seppelettä. Johdannaisia ovat Tahvo ja Teppo; viimemainittu on tullut itäistä tietä ja noussut matkalla hevosmiesten pakajumalaksi.

Tapahtumat

Jukka Uunila
http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2011/12/jukka-uunila-urheiluvaikuttaja.html

Kävin tänään Ylivieskassa viemässä tyttöni junalle. Tänään oli liukas keli ja kova tuuli. Vesi oli korkealla joessa ja meressä, lähes metrin normaalin yläpuolella. Aallon korkeus merellä n. 5,5 metriä.

Uutiset

Yli 170 000 suomalaista viettää edelleen tapaninpäivää ilman sähköjä. Voimakas myrsky on katkonut sähköjä etenkin Lounais-Suomessa, Hämeessä ja Pirkanmaalla. Paimiossa 86-vuotias mies kuoli kaatuvan puun alle raivatessaan myrskytuhoja pihamaallaan. Vattenfallin asiakkaista runsaat 50 000 taloutta oli kello 19:n jälkeen ilman sähköjä. Fortumin sähköyhteyksiä oli poikki puolestaan runsaat 120 000, joista valtaosa Lounais-Suomessa. Sähkökatkosten takia monet huoltoasemat ovat joutuneet sulkemaan ovensa valtateiden varsilla.

Hiihto on tehokkainta liikunta
http://www.iltalehti.fi/laihdutus/2011122314996055_lh.shtml


Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/
ProMerit.net - arvojen puolesta
http://www.promerit.net

Päivän mietelause

Kaikki oppineisuus ei ole vielä mikään mielipide.
Tunnustus on runsain palkka.
Harkittu puhe on arvokkaampaa kuin kaunopuheisuus.
Niin kuin älykkäät miehet tunnetaan siitä, että he ilmaisevat paljon asioita vähin sanoin, on typerillä sitä vastoin lahja puhua paljon sanomatta mitään.
Voin luvata olevani vilpitön, mutta en puolueeton.
Raha on pyöreä ja tarkoitettu pyörimään.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Celtic Woman - O Come All Ye Faithful (Adeste fideles) 2010
http://www.youtube.com/watch?v=6mRkOvbCUkU&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 98,7 kg, verenpaine 188 /114, lepopulssi 43. Aamujumppa 30 min.

Loppukevennys

Intiaanipoika kysyi eräänä päivänä hämmentyneenä äidiltään: -Äiti, miksi isoveljen nimi on Mahtava Myrsky? -Koska hänet siitettiin mahtavan myrskyn aikana. -No miksi sisarta sanotaan Maissipelloksi? -Olimme isän kanssa maissipellolla kun hänet pantiin alulle. Kuulehan Revennyt Kumi, miksi olet noin utelias?

Opettaja kysyi Kallelta: Miksi sinulla on kissa mukana? Kalle itkien: Kuulin posteljoonin sanovan äidille, että kun poikasi lähtee kouluun, mä syön sun mirrisi.

Vaimo ja mies keskustelivat. Vaimo sanoi: - On muuten vessasta palanu lamppu. Johon mies: - Niin, mutta mä en oo mikään sähkömies. Keskustelu jatkui. - Vuotaa muuten toi vessan hana. - Niin, mutta mä en oo mikään putkimies. - On muuten toi meidän naulakko rikki. - Niin, mutta mä en oo mikään puuseppä. Mies lähti sitten viikoksi matkalle ja sieltä palattuaan oli vessan lamppu kunnossa, hana ei vuotanut ja naulakko oli korjattu. - Juu täällä kävi seemmoinen korjausmies, sanoi vaimo. No tuliko kalliiksi, kysyi mies. No se mies sanoi että pillua tai pullaa, enkä mä oo mikään leipuri.

Joulu on kuin morsian.. ei yhtä valkoinen, mutta yhtä märkä..

Mies ja nainen ihastuivat toisiinsa ja halusivat mennä samantien naimisiin. Nainen: - Mutta mehän emme tiedä toisistamme oikeastaan mitään. - Ei se mitään haittaa, tutustumme kyllä toisiimme ajan kuluessa, vastasi mies. Nainen rauhoittui ja he menivät naimisiin ja häämatkalle erääseen kylpylään.
Yhtenä aamuna loikoillessaan uima-altaalla, mies nousi ylös, heitti pois pyyhkeensä, kiipesi 10 metrin telineelle, teki kaksi ja puoli volttia kiertäen ja sukelsi veteen sulavasti. Muutaman lisähypyn jälkeen mies tuli takaisin ja istuutui. ... - Tuohan oli aivan loistavaa, ihasteli nainen. - Olin aikanani Suomenmestari uimahypyissä. Katsos, minähän kerroin sinulle, että tutustuisimme toisiimme koko ajan lisää, mies kertoi. Nainen nousi ylös, hyppäsi altaaseen ja alkoi uida edestakaisin. 75:n altaanmitan jälkeen hän palasi miehensä luo, eikä ollut edes hengästynyt. Ei minkäänlaisia väsymisen merkkejä. - Tuohan oli aivan uskomatonta! Oletko sinä ollut huippu-uimari? - En, olin huorana Turussa, mutta työskentelin molemmil puol jokke.

Mysterious Lapland of Santa Claus with Northern Lights in Finland
http://www.youtube.com/watch?v=ZOj0Ppl6Xc4&feature=related

Santa Claus in Lapland Finland, santa claus is coming to town
http://www.youtube.com/watch?v=pUx3GJCuz3Y&feature=fvwrel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti