sunnuntai 18. joulukuuta 2011

SU 18.12.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 0 C, tuuli koillisesta 5 m /s, pilvistä ja vähäistä lumisadetta, suhteellinen kosteus 100 %. Lämpötila päivällä + 1 C. Aurinko nousee 10.17 ja aurinko laskee 14.23. Päivän pituus 4 t 5 minuuttia.

Aabrahamin kansankieliset muodot Aapo ja Aappo syrjäyttivät almanakassa kantanimensä lopullisesti vuonna 1955. Tämä patriarkaalinen, babylonialasiperäinen nimi kuului israelilaisten kantaisälle ja merkitseekin kansojen paljouden isää. Nimellä on ikiaikaiset perinteet. Aabrahamin ”loppuhännästä” löytyy myös Rami, joka tosin tavallisesti käsitetään Raimon lempinimeksi.

Tapahtumat

Olin tänään kuuntelemassa Himangan kirkossa Kalajoen nuorisokuoron Fermaatin konserttia. Hieno konsertti. Kiitokset kuoronjohtaja Soile Autiolle ja Fermaattikuorolle. Kotimatkalla huomasin maantiellä ilman pääyysvaatteita kulkevan vanhemman naishenkilön. Pyysimme henkilöä kyytiin ja veimme hänet vanhainkotiin, josta hän oli karannut. Olisi todella tullut suuria ongelmia, jos nainen olisi ehtinyt pitemmälle vanhainkodista pimeässä noin vähillä vaatteilla.
C-juniorit voittivat Ylivieskassa I-divisioonan ottelussa Porin Ässät numeroin 8-3.

Uutiset

Peter Fosberg myöntää Ruotsin hävinneen tahallaan matkalla olympiakultaan Torinon olympialaisissa vuonna 2006. - Kyllä hävisimme tahallaan Slovakiaa vastaan. Jos olisimme voittaneet heidät, olisimme saaneet pudotuspeleissä vaikeamman vastuksen, Peter Forsberg paljasti SVT:n haastattelussa. Ruotsin 0-3-tappio alkusarjan päätöspelissä Slovakialle varmisti sen, että Ruotsi sai puolivälierissä vastaansa Sveitsin ja välierissä Tshekin. Finaalissa Ruotsi voitti Suomen 3-2 ja voitti lopulta olympiakultaa.

Suomeen saapuu vuodenvaihteen lomasesongin ajaksi jälleen ennätysmäärä venäläisturisteja. Matkailun edistämiskeskus ennakoi, että Suomeen saapuu vuodenvaihteessa 300 000–350 000 venäläismatkaajaa. VR on järjestänyt Venäjältä 35 ylimääräistä junaa, ja raja-asemien odotetaan ruuhkautuvan. Suomen Pietarin-pääkonsulaatti myöntää tänä vuonna lähes miljoona viisumia, kun viime vuonna luku oli noin 750 000.

Suomalaiset haluavat isänmaallisen, oikeudenmukaisen ja kielitaitoisen presidentin, kertoo Hufvudstadsbladetin teettämä kysely. Eniten arvostetaan isänmaallisuutta, jota lähes puolet vastanneista piti yhtenä presidentin neljästä tärkeimmästä ominaisuudesta. Presidentin sukupuolella ei kyselyn mukaan ole suomalaisille väliä.

Toissailtana Mindanaon saarelle iskeytynyt taifuuni on vaatinut jo 500 ihmisen hengen, minkä lisäksi ainakin 200 ihmistä on kateissa. Punaisen Ristin mukaan uusia uhreja löytyy sitä mukaa, kun etsintä- ja pelastustyöt etenevät. Myrskyn nostattamat tulvat ovat vieneet kokonaisia taloja mukanaan sekä katkoneet teitä ja siltoja.

Jopa sadattuhannet suomalaiset työskentelevät yrityksissä palkatta tai vaillinaisella palkalla, kertoo Sunnuntaisuomalainen. Lehden mukaan tukityö tai harjoittelu johtaa vain harvoin työllistymiseen, vaikka sen pitäisi lain mukaan näin tehdä. Harjoittelijoina ja tukityöllistettyinä työskentelee Suomessa ainakin 115 000 ihmistä – tai 400 000, jos mukaan lasketaan myös toisen asteen opintoihin kuuluva pakollinen harjoittelu. Tukityön vuonna 2009 päättäneistä 49 349 henkilöstä vajaa kolmannes oli kolmen kuukauden kuluttua työssä avoimilla työmarkkinoilla, siteeraa Sunnuntaisuomalainen Työ- ja elinkeinoministeriön raporttia. Vielä heikommin työllistytään yleisimmästä nuorille kohdennetusta aktiivitoimesta, työmarkkinatuen työharjoittelusta.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/
ProMerit.net - arvojen puolesta
http://www.promerit.net

Päivän mietelause

Se, joka rakastaa, uskoo mahdottomuuksiinkin.
Kunnon mies voi olla rakastunut kuin hullu, mutta ei kuin tyhmyri.
Rakkauden hurma häviää, kun sen yltä poistetaan salaisuuden verho.
Kaikkialla opimme vain siltä, jota rakastamme.
Ihmisen erehdykset tekevät hänet vasta rakkauden arvoiseksi.
Rakasta kaikkia, mutta harvaan luota.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Petteri punakuono
http://www.youtube.com/watch?v=N51RnJB00kQ

Katri Helena - Joulumaa (1978)
http://www.youtube.com/watch?v=Ex53WUcnOFI

Terveys ja liikunta

Paino 98,6 kg, verenpaine 171 / 97, lepopulssi 55. Aamujumppa 30 min. Uinti 1000 m / 94 000 m.

Loppukevennys

Mitä eroa on lumimiehillä ja herrasmiehillä? - Lumimiehistä on tehty useita havaintoja.

Seppo Hovi oli kyläilemässä, istahti pianon ääreen ja soitti pian jo neljättä kappaletta. Pikku Riitta, joka ei jaksanut istua koko ajan hiljaa, hiipi hänen viereensä ja kuiskasi: - Hei, jarrupoljin on tuolla alhaalla vasemmalla!

Isä, mitä tarkoitetaan rauhanturvaamisella? - Se voi olla mitä vain ruusukimpun ja minkkiturkin väliltä.

Evan puheenjohtaja Jorma Ollila kysyi Kuopion torilla vanhalta torikauppiaalta, mikä on miehen mielestä pahin yhteiskunnallinen ongelma. Mies vastasi savon murteella: - Ilman pilluu.

Kuopion torilla eräs rouva hypisteli kalanmyyntikojulla muikkuja: - Koivin ovat pehmoisia nämä teidän muikut... Kalanmyyjä kiukustui: - Kuulehan akka, Savon muikuissa ei oukkaan sitä lihhoo, joka puristelmalla kovenoo!

Mitä tapahtuu, kun Kataisen hallitus haluaa saada aikaan säästöjä sairaanhoidossa? - Lähihoitajia aletaan kouluttaa kaukoparantajiksi.

Mikä on suurin haitta, kun mieheltä vaihdetaan sukupuoli? - Palkka putoaa puoleen.

Mankeli - Prisman kassalla
http://www.youtube.com/watch?v=XQs2V4AEpQA&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti