torstai 1. joulukuuta 2011

TO 01.12.2011

Pyhäjoen lukio on aloittanut toimintansa vuonna 1987. Kuvassa Pyhäjoen lukion ensimmäiset ylioppilaat.

Päivän sää

Lämpötila aamulla +2 C, tuuli etelästä 5 m /s, selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 92 %. Lämpötila päivällä + 4 C. Aurinko nousee 09.42 ja aurinko laskee 14.42. Päivän pituus 5 t 0 min.

Muinaisenglantilainen nimi Osgar ”jumalan keihäs”, tuli Pohjolaan Ruotsin kuninkaan Oskar I:n, Bernadotte-suvun ensimmäisen vesan hahmossa. Myös Napoleonin kummipojalleen valitsema nimi sattui olemaan Oskar, tämä Oskar oli peräisin aikoinaan suuresti ihaillusta Ossianin lauluista. Meille saatiin Oskari vuonna 1919.

Tapahtumat

Kouluverkkoasia saa Kalajoella yhä erikoisempia piirteitä. Kouluverkkotyöryhmän puheenjohtajana on toiminut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä. Pöytärkirjan tarkastajat eivät ole hyväksyneet Raili Myllylän pöytäkirjaa, koska pöytäkirja ei ole heidän mielestään kokouksen kulun mukainen. Valitettavasti tuo väärä pöytäkirja on ollut kaupunginhallituksessa kouluverkkoa koskevien päätösten pohjana. Nyt on syytä epäillä, että virkamiehille on annettu tietoisesti vääriä tietoja päätöesityksen pohjaksi. Nyt saamani tiedon mukaan tehdään uutta pöytäkirjaa kouluverkkotyöryhmän kokouksesta, siis sellaista, jonka pöytäkirjan tarkastajatkin voivat hyväksyä. Kouluverkkoasiaa on koko ajan verhonnut salailu, kuten esim. tästä käy selville

Kouluverkkoasia kuohuttaa mieliä
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2011/11/kouluverkkoasia-kuohuttaa-mielia.html

Mihin katosi yli 400 nimen adressi? Miksi adressi ei saavuttanut kouluverkkotyöryhmää?
Ei voi välttyä vaikutelmalta, että Raili Myllylän toimintaa koskeva pyykki pestään ensin keskustan omassa keskuudessa. Olen saanut ennätysmäärän puhelinsoittoja ja sähköposteja asioiden johdosta. Nyt on jo varmaa, että seuraavat kunnallisvaalit tulevat olemaan Kalajoella ”kouluvaalit” ja saadun palautteen perusteella keskustalle on tulossa ennätyssuuri vaalitappio.

Markku Koski hiljaisesti hyväksynyt
http://www.yle.fi/alueet/oulu/2011/12/sepe-kavalluksen_kasittely_alkoi_hovioikeudessa_3072673.html

Uutiset

Ensi vuoden alussa tulee kuluneeksi kahdeksan vuotta siitä, kun pyöräilykypärän käyttö tuli pakolliseksi Suomessa. Kypärän käyttö on lisääntynyt lain aikana kuitenkin vain 10 prosenttia. Suuri osa kansalaisista ei ole kypäräpakosta kuullutkaan. Moni taas ei usko kypäräpakkoa, koska siitä ei saa sakkoa.

Kansanedustaja Ilkka Kanervan lahjusoikeudenkäynti päättyi sanasotaan suomalaisesta korruptiosta. Valtionsyyttäjä Jukka Rappe pitää Kanerva-tapausta osoituksena Suomeen pesiytyneestä rakenteellisesta korruptiosta. Ilkka Kanerva taas kummastelee Rappen "taivaita maalailevaa" syytettä.

Erkin kommentti: Ilkka Kanervan lahjusoikeudenkäynti on ollut lehtitietojen mukaan varsin erikoinen. Minun oikeustajuni mukaan syyttäjä ei ole löytänyt konkreettista näyttöä tapauksessa. Rikos edellyttää tekoa ja todistajia. Minun oikeustajuni mukaan tällaista tekoa, jossa Kanerva olisi kättänyt asemaansa ns. väärin ei ole oikeudessa esitetty. Valtionsyyttäjä Jukka Rappe on katsonut koko oikeudenkäynnin ajan, että liikemiehet Arto Merisalo, Tapani Yli-Saunamäki, Toivo Sukari ja Kyösti Kakkonen antoivat Ilkka Kanervalle vaali- ja syntymäpäivätukea saadakseen vähintäänkin myötämieltä omille kauppakeskushankkeilleen. Onko tämä rikos rikoslain mukaan? Onko syyttäjä Rappe pystynyt todistamaan, että Kanerva olisi luottamustoimessaan toiminut liikemiesten haluamalla tavalla Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtajana. Minun lehdistä saamani tiedon perusteella valtiosyyttäjä Rappe ei ole pystynyt esittämään konkreettista näyttöä.

Korkeasti koulutettujen etujärjestö Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder pitää Suomen talouden yhtenä suurimmista ongelmista yritysjohtajien ahneutta. Fjäderin mielestä kansalaisten kokema epäoikeudenmukaisuus uhkaa jo yhteiskuntarauhaa. Akavan liittokokouksessa puhuneen Fjäderin mukaan tulossa voi olla kriisi, jonka aiheuttajana on jatkossa koulutettu keskiluokka.

Myös Virossa kuohuu
http://www.postimees.ee/653130/eesti-isamaalised-poliitikud-hangivad-vene-miljonaridele-elamislube/

http://prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&article_id=2020&author=10

Metsäyhtiö UPM aloittaa yt-neuvottelut mekaanisessa metsäteollisuudessa ja metsänhoitoyhtiössään Silvestassa. Silvestassa uhattuna on 90 työpaikkaa, mikä on lähes puolet yksikön runsaasta 200 työntekijästä. Heistä lähes 200 on metsureita. Sahoilla ja puunjalostuksessa mahdolliset irtisanomiset voivat nousta lähes 60:een. Lisäksi luvassa on lomautuksia noin 550 työntekijälle seisokkien vuoksi tammi-maaliskuussa. Lomautukset merkitsevät sitä, että UPM:n sahat ja puunjalostus seisovat mahdollisesti koko talven.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/
ProMerit.net - arvojen puolesta
http://www.promerit.net

Päivän mietelause

Mikä tahansa on kaunista, jos sitä rakastaa.
Nainen jota rakastaa tuoksuu aina hyvältä.
Rakastajan silmissä rokonarvetkin näyttävät hymykuopilta.
Korva on sydämen tie.
Rakkaus on lempeää kohteliaisuutta.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Ei sua omakseni saa -Berit_0001.wmv
http://www.youtube.com/watch?v=nQWoUE8iJdc&feature=feedrec_grec_index

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpaine 173 / 105, lepopulssi 54. Aamujumppa 30 min. Uinti 1000M / 88 000 m. Kuntosali 1 tunti.

Loppukevennys

Sievä sairaanhoitaja saapui toipumassa olevan vanhan vaarin vuoteen viereen. – Kuinkas täällä tänään jaksellaan? – Olo on kuin kissalla. Häntä pystyssä ja lihaa tekee mieli.

Vanhapoika jutteli kaverilleen. – Löytäisinpä naisen, joka olisi kuin varpunen jouluaamuna.
– Miten niin? – Tulisi tänne riemulla ja ottaisi siemenen multa.

Mies alkoi jutella baarissa tapaamansa upean naisen kanssa. – Mikäs sinä olet ammatiltasi? hän alkoi kysellä. – Tilastotieteilijä. Olen juuri saanut valmiiksi tutkimuksen, jonka tulosten mukaan venäläisillä miehillä on pisin penis ja ruotsalaisilla paksuin. Anteeksi, mutta mikä sinun nimesi onkaan? Salaman nopeasti mies ojensi kätensä ja vastasi: – Vladimir Svensson.

Turkulainen mies istui baaritiskillä. Jossain vaiheessa ennen valomerkkiä viereiselle jakkaralle kiilasi hyvännäköinen bööna, joka kiehnutti jalkaansa turkulaisen jalkaa vasten ja liversi:
Kelpaisiko komealle pojalle seura? Turkulainen pomppasi ylös ja käveli baarista kadulle ja kotiansa kohden vihaisena: - Voi vittu noita lehdenmyyjiä!

Nuori professori Ylppö kumartaa tanssiaisissa pitkälle vaalealle neitoselle. Tämä sanoo kopeasti: - En tanssi lapsen kanssa. Ylppö:- Anteeksi, en tiennyt, että neidin asiat ovat hullusti.

Opiskeleeko pikanne yhä vieläkin? - Kyllä hän vielä opiskelee. Hän ei pidä kiirettä, koska hänen käsityksensä mukaan potilaat luottavat enemmän vanhempiin lääkäreihin.

Putous - Tiili
http://www.youtube.com/watch?v=IbF6LXzGLpM&feature=feedrec_grec_index

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti