tiistai 13. joulukuuta 2011

TI 13.12.2011
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 2 C, tuuli kaakosta 5m/s, suhteellinen kosteus 93 %. Lämpötila päivällä +0 C. Aurinko nousee 10.10. ja aurinko laskee 14.25. Päivän pituus 4 t 14 min.

Vuonna 1929 almanakkaan kivunneen Seijan isä on kouluneuvos Yrjö Karilas. Maailman uskonnot-teoksesta hän löysi muinasroomalaisten oraiden Jumalan nimen Seia. Risteyttämällä tämän Lönnrotin sanakirjan seestä tarkoittavan seijas-sanan kanssa Karilas tuli tehneeksi nimen sekä omalle tyttärelleen että monelle muulle suomalaiselle tytölle.

Tapahtumat

Tänään oli Kalajoen kaupunginvaltuuston kokous. Kokous kesti n, 4,5 tuntia.

Kalajoen kaupunginvaltuuston kokous 13.12.2011 osa 1
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2011/12/kalajoen-kaupunginvaltuuston-kokous.html

Uutiset

Syyrian keväästä asti jatkuneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut jo yli 5 000 ihmistä, arvioi YK:n ihmisoikeuskomissaari Navi Pillay. Diplomaattilähteiden mukaan hän kertoi arvionsa YK:n turvallisuusneuvostolle maanantaina.Lisäksi ainakin 14 000 ihmistä on pidätetty ja 12 400 on paennut naapurimaihin. Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinto on ulkovaltojen painostuksesta huolimatta jatkanut maan demokratialiikehdinnän tukahduttamista voimakeinoin jo useita kuukausia. Pillay kuvaili turvallisuusneuvostolle tilannetta "sietämättömäksi".

Belgiassa Liègen kaupungissa tehty kranaatti-isku vaati tiistai-iltana viidennen kuolonuhrin, kun 20-vuotias mies kuoli sairaalassa vammoihinsa, kertoo belgialainen Le Soir -lehti. Belgialaislehtien mukaan iskussa on loukkaantunut 74 ihmistä. Kolmekymppinen mies räjäytti kranaatteja ja ammuskeli tiistaina Liègessä. Mies on yksi surmansa saaneista. Tekijöitä oli vain yksi, vaikka uskottiin hyökkääjiä olleen useampia. Viranomaisten mukaan kyse ei ollut terrori-iskusta.

Mielenkiintoise blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/
ProMerit.net - arvojen puolesta
http://www.promerit.net

Päivän mietelause

Kannattaa lukea sitaatteja, mieleen painuneet sitaatit antavat hyviä ajatuksia.
Pulmat ovat vain työpukuisia mahdollisuuksia.
Mikä on nyt todistettu oli kerran vain kuvitelstua.
Ihmiset ovat kuin viinit: huonot muuttuvat happamiksi, hyvät tulevat vanhentuessaan yhä paremmiksi.
Joskus on tärkeämpää tutkia sitä, mitä ei voi tehdä kuin mitä voi.
Muuta kopastuskivesi astinkiveksi.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Tonttujen jouluyö - tip tap
http://www.youtube.com/watch?v=YMhWmRdY-rs

Jollei jouluna ole lunta (lyrics)
http://www.youtube.com/watch?v=5SCwW9vmyIg

Reijo Taipale - On Hanget Korkeat Nietokset + Sanat/Lyrics
http://www.youtube.com/watch?v=bpnSwDOYzRU

Terveys ja liikunta

Paino 99,8 kg, verenpaine 169 /106, lepopulssi 47. Aamujumppa 30 min.

Loppukevennys

Ruotsalaiset aina tuppaavat pilkkaamaan meidän kaunista suomen kieltämme sanoen sitä rumaksi ja kovaksi, eikä kovinkaan moni suomalainen voi parhaalla tahdollaankaan sanoa ruotsia kauniisti soljuvaksi ääntelyksi. Kumpi kieli sitten on ulkomaalaisen korviin kauniimpi, sen selvittämiseksi päätettiin lopulta, pohjoismaisen yhteistyön nimissä, tehdä ... puolueeton testi.
Kansainvälinen raati muotoili yksinkertaisen englanninkielisen lauseen, joka sitten käännettäisiin sekä suomen- että ruotsinkielelle ja tuloksesta äänestettäisiin. Tässä testilause englanniksi: "Island, island, grassy island; grassy island's maiden." Sama suomeksi: "Saari, saari, heinäsaari; heinäsaaren neito." Ja ruotsiksi: "Ö, ö, hö ö; hö ö mö" Vastausta ei ole toistaiseksi saatu, koska kansainvälisen raadin jäsenet, eivät ole vieläkään lakanneet nauramasta.

Pappi ja nunna olivat autoilemassa. Nunna risti jalkansa, niin että paljas reisi näkyi. Pappi laski kätensä hänen reidelleen. Nunna sanoi: "Isä, muista Psalmi 29." Pappi otti käden pois. Kun pappi tuli takaisin kirkkoon, hän etsi Psalmin 29. Siinä lukee: Mene eteenpäin,etsi korkeammalta ja saat kokea taivaan. Tarinan opetus on: Jos et ole töissä ajan tasalla, olet vaarassa menettää suuria mahdollisuuksia.

Jenkki ,arabi, somali ja suomalainen istuvat junassa. Jenkki heittää nipun dollareita ikkunasta ulos ja toteaa "näitä meillä riittää". Arabi heittää säkin hiekkaa ikkunasta ja toteaa "tätä meillä riittää". Somali katsoo hädissään suomalaista ja huutaa "ÄLÄ VITTU EDES AJATTELE!"

Pieni sotilaslentokone oli kuljettamassa kenraalia, kun se äkkiä alkoi pudota jyrkästi.– Moottori on rikki, me putoamme, lentäjä ilmoitti.– Eikä meillä ole laskuvarjoja! kenraali kauhistui. – Eikö mitään ole tehtävissä? – Valitettavasti ei mitään. – Eikö yhtään mitään? Tekisin mitä tahansa, kenraali sanoi peloissaan. ... – No hyvä on. Ottakaa housunne pois. Kenraali totteli heti. – Seuraavaksi työntäkää ohjaussauva takapuoleenne. Kenraali oli niin hädissään, että totteli. – Auttaakohan tämä varmasti? hän tiedusteli ohjaussauva ahterissaan. – Ei, mutta onpahan tutkijalautakunnalla ihmettelemistä.

Metsäkonemiehen tokaisu vaimolleen iltatoimien aikaan: "Peruutakko kantoon vai ruvetaanko nukkumaan...

Ei rahalla voi kaikkea ostaa – kuten esimerkiksi köyhyyttä.

Halutaan yhden yön seuraa tositarkoituksella.

Rakasta lähimmäistäsi, mutta varmistu aina, ettei hänen miehensä/vaimonsa pääse teitä yllättämään.

Mannet pelkää työntekoa
http://www.youtube.com/watch?v=SFbNCWi04ds&feature=g-vrec&context=G14032RVAAAAAAAAAw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti