perjantai 4. marraskuuta 2011

PE 04.11.2011


JHT:n riemua, kun Hermes oli kukistettu murskaluvuin.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, tuuli kaakosta 2 m / s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 100 %. Lämpötila päivällä + 6 C. Aurinko nousee 08.15 ja aurinko laskee 15.57. Päivän pituus 7 t 41 min..

Suomensointuisesta herttaisuudestaan huolimatta Hertta on muinaissaksalainen nimi. Historioitsija Tacitus puhuu käsikirjoituksessaan germaanien Nerthus-jumalasta, joka epäselvän käsinalan vuoksi aluksi luettiin h:llisena. Johdannainen Hertha kotiutui Tegnern runojen Hertan välityksellä Ruotsiin, mistä nimi ajautui Meidänkin almanakkaamme vuonna 1908.

Tapahtumat

Ostin tänään kausikortin Arteman kuntosaliin. Eilen ostin kotiharjoittelua varten voimapyörän eli vatsalihaslaitteen sekä käsijouset. Käsipainot ja hyppynaru minulla jo onkin ennestään.
Lähetin tänään kiirehtimispyynnöt asioiden tutkimiseksi valtakunnansyyttäjävirastolle Mika Illmanille, Rovaniemen hovioikeudelle ja Korkeimmalle oikeudelle. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/

JHT murskasti Kokkolan Hermeksen numeroin 10-0 jääkiekon Suomisarjan alkulohkon ottelussa.

Uutiset

Suurista hallituspuolueista kokoomuksen kannatus jatkaa nousuaan ja SDP:n suosio putoaa. YLE Uutisten lokakuun mittauksessa kokoomusta kannatti 24,4 ja SDP:tä 17,1 prosenttia. Oppositiosta perussuomalaisille mitattiin 21,4 ja keskustalle 13,1 prosentin kannatus. Vihreille mitattiin 7,7, vasemmistoliitolle 7,4 ja kristillisdemokraateille 3,7 prosentin kannatus. RKP:n suosio on pysynyt neljän prosentin tuntumassa ja tarkat lukemat olivat 4,1 prosenttia.

Syyttäjä vaatii Nova-johtoa vankilaan
http://www.hs.fi/kotimaa/Syytt%C3%A4j%C3%A4+vaatii+Nova-johtoa+vankilaan/a1305548685054

Yhdysvaltain puolustusministeriö suostuu sittenkin myymään Suomen F-18 Horneteihin sopivia huippunykyaikaisia ilmasta maahan laukaistavia risteilyohjuksia. Risteilyohjusten kanssa samaan aikaan Pentagon ilmoitti valmiutensa myydä Suomelle 600 kappaletta olkapäältä ammuttavia Stinger-ohjuksia. Kyseessö olisi satojen miljoonien eurojen kaupat.

Kreikan pääministeri Georgios Papandreoun asema muuttui torstai-iltana aiempaa tukalammaksi. Papandreoun esitys eurojäsenyyttä ja EU:n pelastuspakettia koskevasta kansanäänestyksestä sai aikaan avoimen kapinan hallituksen ja sitä tukevien sosialististen kansanedustajien keskuudessa. Kansanäänestystä asettui vastustamaan muun muassa valtiovarainministeri Evangelos Venizelos. Illansuussa Papandreou ilmoitti, että hän on valmis luopumaan kansanäänestyksestä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt oppositiolle, vaan vaatimukset Papandreoun eroamisesta ja ennenaikaisista vaaleista voimistuivat illan aikana. Kreikan valtion yleisradioyhtiön mukaan Papandreou kieltäytyi eroamasta.

Syyrian hallituksen joukot ampuivat 20 siviiliä Homsin kaupungissa torstaina, sanoo Britanniassa toimiva ihmisoikeusjärjestö.Sen mukaan ihmisiä tulitettiin konekivääreillä panssarivaunuista eri puolilla kaupunkia. Syyrian keskiosassa sijaitseva Homs on yksi presidentti Bashar al-Assadin vastaisen opposition keskuksista.

Metsäyhtiö UPM:n päätös sulkea Myllykosken tehdas ei tullut yllätyksenä pääluottamusmies Timo Bymanille. UPM ilmoitti torstaina yt-neuvottelujen tylyn tuloksen: 392 työntekijää irtisanotaan. Irtisanomiset aloitetaan tammikuussa."Suomessa ei ole ollut yhtään paperitehdasta, jossa suunnitellut irtisanomiset olisivat yt-neuvotteluissa muuksi muuttuneet", Byman toteaa. Yllätyksenä sen sijaan tuli sulkemisen kiireinen aikataulu. UPM ilmoitti viime vuoden joulukusssa ostavansa Myllykosken, EU:n komissio hyväksyi kaupan kesällä.

Belgia teki päätöksen ydinvoimaloiden sulkemisesta
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=1690

Suomesta ydinjätteiden loppusijoituspaikka
http://www.kp24.fi/uutiset/Default.aspx?newsid=288974

Ortens Patrask - Kärnklyvartango i Pyhäjoki
http://www.youtube.com/watch?v=CcbJUJvLNZc&feature=colike

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Ei pihlaja kanna kahta taakkaa: marjoja ja lunta.
Pientä rosvoa kuritetaan ja isoo rosvoo kumarretahan.
Ei hämäläinen usko jollei se koita.
Hyvät naapurit on puoli leipää.
Poika oppii isältä, naapuri naapurilta.
Tykkää ku hullu polkasta.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Rod Stewart - Sailing
http://www.youtube.com/watch?v=reuhRjgB6xg&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 103,8 kg, verenpaine 174 /110, lepopulssi 54. Uinti 1000m / 74000 m. Pyöräily 12 km / 3070 km.

Loppukevennys

Mitä Schumacher tekee hississä?
-Painaa Buttonia.

Punahilkka oli menossa viemään isoäidilleen eväskoria ja joutui kävelemään metsän halki. Yhtäkkiä hän näki pusikossa ison pahan suden. Hän kysyi: -Miksi sinulla on niin suuret silmät? johon iso paha susi vastasi: -Hus, mene pois. Etkö näe että mä oon paskalla!

Mikä on suutarin unelma?
- Tuhatjalkainen.

Salkkutehtailija Mutiainen lähti pyörällä hulluillen Sorvankylään ryssiä hätyyttämään. Ryssiä hätyyttäessään hän jahtasi myös pehmeitä jäniksiä ja vitkuttelevia kettuja. Rankan päivän jälkeen hän meni baariin, jossa tilasi tutun virvokkeen, pikkaisen kahvin ja kaikille tutuille viskiä. Tuttuja virnakkeita olikin paikalla monta, oli mm. Sirpa ja Kyllikki. Ja lisää tuttuja tuli virtanaan. Ulkona oli pakastanut niin, että keli oli pilalla ja piha niin liukas, että pulu oli kaatua. Mutta eihän pulu kuitenkaan kaatunut, koska pululla on kannukset.

Kumpaa sukupuolta sukset ovat? -Naisia. Vako alla, nokka pystyssä, käyttävät siteitä ja tarvitsevat toimiakseen liukuvoidetta, sauvaa ja lopuksi monoa.

Mistä tietää, että Ilkka Kanerva on käynyt Bauhausissa? -Kaikki puutarhan hoitovälineet ovat loppu.

Lintuopas
1. VISKISIEPPO (Highland Queenius)
Pesii paremmissa baareissa, kuuluu loislintuihin ja on valmis vaikka mihin. Ääni käheähkö, huorahtavan nikotteleva hik-hik-hik. Saa harvoin poikasia, vaikka pariutuukin usein.
2. UNILINTU (Kastor Slev)
Tavataan vain unitilassa. Muistuttaa Marilyn Monroeta, Sabrinaa tms. Ei ole koskaan saatu kiinni, pujahtaa vikkelästi tiehensä valvetilan tullen, mutta on silti pätevä seisottaja. Erittäin tavallinen.
3. KONDOMIKOTKA (Venus Gonorrhea)
Oli aiemmin vain satamissa ja laitakaupungeilla asustava porttojen heimoon kuuluva, mutta on nyttemmin levinnyt parempiinkin piireihin. Seuraa usein Suurta Sukeltajaa ja auttaa tätä ahdistuksessaan, mutta vaatii kumisen sukelluspuvun.
4. SUURI SUKELTAJA (Penis Buli)
Kuuluu ns. puolisukeltajiin, suurimmat sukeltavat kolme varttia, pienimmät kokonaan. Pää suuri ja punainen, kaula suonikas, jäntevä. Heltta liukuu tavallisesti sukeltaessa pään yli. Pyrkii pesimään Venuksen temppelin uumeniin, mutta tavallisesti oksentaa sinne ja poistuu velttona. Hyvin yleinen kaikkialla.
5. KALAKUKKO (Callaveen Muicku)
Ei oikeastaan ole lintu vaan rukiinen muna, jonka sisällä läskiä ja kaloja. Lauluääni muistuttaa pierua ja hengitys pahanhajuinen. Pesii toreilla.
6. VITTULINTU (Clitoris Normales)
Erittäin yleinen, pesii kaikkialla. Liikkuu ja käy pyydykseen enimmäkseen iltayöstä. Saadaan ansaan rahalla tai kehitysmaissa kuten Suomessa, pelkällä illallisella, nuhruisemmat yksilöt muutamalla kaljapullolla. Jaloimmat yksilöt vaativat karvapeitteen, mieluiten minkinnahkaisen.
7. NUOLUHAUKKA (Penis Oralii)
Aikaisemmin harvinainen, mutta nykyään yleistynyt. Voimakas kieli jolla pystyy arvaamattomiin tekoihin ja hyvin kehittyneet imulihakset. Altis kurkkutippurille.
8. LUHTAKANA
Pesii luhdeissa ja aitoissa maaseudulla. Naaras tunnettu piikana ja uros renkinä. Sukupuuttoon kuoleva/kuollut laji.
9. PUNAMULKKU (Penis Vulgaris)
Kaikkein yleisimpiä koiraslintujamme. Asustaa miehen housuissa ja on siellä valmiina tekemään mitä tahansa kun vain saa tehdä mitä tahansa. Yleensä nuokkuu pää alaspäin kuin lepakko, mutta työasento on kuin lipputangolla konsulaatin seinässä.
10. MUSTAMULKKU (Penis Neger)
On edellistä harvinaisempi Suomessa, mutta sitäkin tavoitellumpi suuren kokonsa takia. Pesii Afrikassa, mutta Suomessakin on pesintää muutamilla alueilla (mm. Valkealan Motelli ym. pakolaiskeskukset)
11. KIVESTASKU (Pallis Lackarii)
Erittäin harvinainen. Tavattu Suomessa viimeksi silloin, kun Anttoonin häitä juhlittiin ja munat löytyivät tappelun jälkeen kivestaskun palttoon lakkarista.
12. PÄHKINÄKIKKELI
Melko harvinainen lintu, joka on saanut nimensä siitä, että sen pää pysyy ison saksanpähkinän muotoisena ja kovana, vaikka lintu ei seisokkaan. Rauhoitettu
13. KUSITIAINEN (Lorotus Runsas)
Lorottaa kolme kaljaa, vaikka on yhden juonut. Oikeutetusti vesilintu,ei kuitenkaan se jota heitetään. Erittäin yleinen.
14. HAARAPÄÄSKY (Hirundo Rustica)
Haarahommiin erikoistunut pallinkääntäjä. Kuuluu yölintuihin, ottaa suuhun, antaa muuhun. Nopeudestaan tunnettu kun esileikit on leikitty.
15. SELKÄLOKKI
Antaa selällään, mikä lintujen keskuudessa on poikkeuksellista tänä asentojen villinä aikana.
16. PILKKASIIPI (Malanitta Fusca)
Tunnetaan parhaiten siitä, että vittuilee joka käänteessä. Yleisin on mustasilmäinen pilkkasiipi, joka on vittuillut väärälle miehelle.
17. SUULA
Nimi on vääristynyt, pitää olla Suulla. Nähtävästi vääristymä on syntynyt silloin kun suulalla on ollut se suussaan.
18. SUOKUKKO
Panee soilla ja muissa märissä paikoissa. Naaras tunnetaan siitä, että edellisen seuraamuksena on joku muu paikka märkä.
19. KUHANKEITTÄJÄ
Hienomman ravintolan keittiössä asustava kalaruuan laittaja. Osaa keittää myös munia tai munat. Kiva lintu
20. HOMOTIAINEN
Uros parittelee usein urosten kanssa. Tosin joukossa esiintyy epänormaaliutta, joka vie homotiaisen parittelemaan myös naaraiden kanssa ja täten laji on toistaiseksi säilynyt. Viimeisin uhka on immuunikato.
21. HAIKARA (Ardea Sinerea)
Oli varsin yleinen ennen e-pillerin keksimistä. Joissakin tapauksissa pelätty lintu.
22. VARPUNEN
Laji hävinnyt kieltolain jälkeen. Tuolloin saattoi saada pikkuvarpusen mistä tahansa paikasta ja varpusen (1/4 l 96% pirtua) määrätyistä paikoista. Tämän linnun kohtalo on varoittava esimerkki lainlaatijan varomattomuudesta.
23. POHJANSIRKKU
Esiintyy vain Pohjan pitäjässä Uudellamaalla. Tämä sirkku tunnetaan hyvin iloluontoisena eikä ole kalliskaan
24. PIKKUSIRKKU
Asiantuntijoiden mukaan hyvin, hyvin harvinainen. Tunnetaan parhaiten siitä että sillä on tosi pieni.
25. RUUMISRÄÄKKÄ (Rehjus Kroppa)
On loppuun kiusatun olennon vertauskuva. Pesii hautausmailla ja ääntelee kuin kuolemankorinaa rykivä vanhus. Ei siis kuulu ilolintuihin.
26. PAPUKAIJA (Pälä Pälä)
Kaija on iloinen antaja, mutta haluaa siitä papua. Taksa on 150.- / laaki ja jos ostaja pystyy uusintaan heti, niin alennus on 50 %. Pesä on kyllä niin saastainen, ettemme suosittele sinne menoa selvinpäin.
27. SEPPELEKYYHKY (Dufva Krans)
On hautausmaiden asukki, joten ei siitä sen enempää.
28. KILJUKOTKA (Calia Rancci)
Aiheuttaa tavallisesti tohelokännin ja ruikkupaskan. Sisämaassa varsin yleinen, kiljunnasta tunnistettavissa suvi-iltaisin.
29. RANTASIPI
Esiintyy eri puolilla Suomea, ei esiinny muualla maailmassa. Mainittu mainioksi asutus/astutus hommaksi.
30. VALKOPOSKIHANHI
Puuteroitu seurapiirirouva, pidetään täysin hanhena.
31. NOKIKANA
Tavallinen maatiaiskana joka meni kukkoa karkuun tuhkakasaan ja sai näin naismaisella tavalla houkuteltua kukon peräänsä saaden kerrankin kukolta kunnolla.
32. MUSTAVARIS (Corvus Negri)
On tavallisen valkovariksen negatiivi
33. NAAKKA
Asuu ja pesii vain kirkkojen torneissa, joskus kellotapuleissa, joten sen arvellaan olevan suntion valepukuinen kana. Pyhä lintu.
34. VIHERVARPUNEN
Tavallisen kotivarpusen Wintermix-versio.
35. URPIAINEN (Ex Smp)
Moniavioinen lintu joka nykyään parittelee Kuubassa.
36. HEMPPO (Hellu Pillu)
On murteellinen muoto hellusta. Kaksi lajia, joista toinen antaa ensimmäisellä kerralla ja toinen vasta toisella.
37. PUNAVARPUNEN
Kuten vihervarpunen
38. ISOHÄPYLINTU
Hyvin yleinen häpylintujen laji, jopa liiankin yleinen. On horo kuin mikä ja aina puutteessa.
39. KIRJOSIIPIHÄPYLINTU
Kuten edellä, muttei aivan yhtä horo. Esiintyy maalattuna.

Karpolla on asiaa - Autovaras
http://www.youtube.com/watch?v=z-7LLT_1Was&feature=related

Karpolla on asiaa - Karpoa ammutaan haulikolla
http://www.youtube.com/watch?v=vFjNKTDNI8g&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti