maanantai 14. marraskuuta 2011

MA 14.11.2011Eilen oli isänpäivä. Minulla on kolme tyttöä, jotka on kuvattu esilläolevaan kuvaan vuonna 1981. Isänpäiväkortit kertovat heidän näkemyksiään isästä. Kuvakortti myös pappan ja lapsenlapsen Artun harrastuksista.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, tuuli luoteesta 4 m /s, pilvistä ja ajoittaista sadetta, suhteellinen kosteus 82 %. Lämpötila päivällä +5 C. Aurinko nousee 08.48 ja aurinko laskee 15.26. Päivän pituus 6 t 36 min.

Iiris tuli nimistöömme vuosisadan ensi kymmenillä, mutta sen alkuperäinen merkitys ei ole kukka vaan sateenkaari. Nimen kotimaa on Kreikka, vaikka englantilainen kirjailija Charles Diskens on levittänyt sitä ansiokkaasti. Kurjenmiekasta ja silmän kehäkalvosta tuli sateenkaaren kaimoja vasta myöhemmin.

Tapahtumat

Tänään oli kaupunginhallituksen kokous. Käsiteltiin ensi vuoden talousarviota Rahjan sataman ja teknisten palveluiden sekä perusturvapalveluiden osalta. Käsiteltiin myös lausuntoa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelun palvelutasopäätösluonnoksesta. Sen jälkeen välittömästi alkoi valtuuston info, jossa käytiin läpi kunnallisten yhtiöiden toimintaa ja tilaa sekä kouluverkkoselvitystä. Kokouksia lähes kahdeksan tuntia yhteen menoon.

Uutiset

Entinen EU-komissaari Mario Montion saanut tehtäväkseen muodostaa Italiaan uuden hallituksen. Monti sai tehtävän sunnuntaina ilallla maan presidentiltä Giorgio Napolitanolta. Montin takana ovat tärkeimmät oppositioryhmät ja osa Silvio Berlusconin Vapauden kansa -puolueesta.

Hiihtäjä Juha Lallukkaa epäillään dopingin käytöstä, kertoo Ylen urheilu-uutiset. Ylen tietojen mukaan Lallukan A-näytteestä on löytynyt kasvuhormonia. Lallukka saapui maanantaiaamuna Yhtyneet Laboratoriot Oy:n tiloihin Helsingissä. Ylen tietojen mukaan käynnin syynä oli B-näytteen analysointi. Urheilijalla on oikeus olla läsnä B-näytteen analysoinnissa.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/
ProMerit.net - arvojen puolesta
http://www.promerit.net

Päivän mietelause

Tässä maailmassa on aina vaaroja niille jotka ovat peloissaan.
Se joka säilyttää kykynsä nähdä kauneutta, ei koskaan vanhene.
Joka luottaa itseensä, kaksinkertaistaa kykynsä.
Elä elämääsi ja unohda ikäsi.
On mahdotonta tietää mikä on kylliksi, ellei tiedä mikä on liikaa.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Celtic Thunder Heritage - Heartland
http://www.youtube.com/watch?v=1FExIWex_vc&feature=share

Celtic Thunder - An Irish Hardshoe A Capella
http://www.youtube.com/watch?v=_tGHmo1dJTM&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 104,8 kg, verenpaine 186 /111, lepopulssi 49. Aamujumppa 30 min. Pyöräily 20 km / 3118 km.

Loppukevennys

Juokos se Lahtinen ollenkaan viinaa? Pastori kysyi Lahtisen Maunolta. - Eihän mie muuta ko joskus juhlatilaisuuksissa. - Ja kuinka usein niitä juhlia sitten vietetään? - Aina kun mie viinaa saan.

Karkkilan kirkkoherra tapasi kaupungilla paikallissanomien toimittajan, joka oli kirjoittanut kirkkovaltuuston päätöksistä hieman kärkevään sävyyn. Kirkkoherra moitti: - On varsin moraalitonta mennä käsittelemään kokousta, jossa ei ole itse ollut läsnä. Toimittaja tuhahti: - Vai on kirkkoherra sitten itse nähnyt ja kuullut kaiken, josta hän joka viikko saarnaa.

Lahkolaissaarnaaja saarnasi jykevällää äänelä työttömien kokouksessa: - Aito kristitty ei kiinnitä sydäntään maalliseen tavaraan. Jo täällä maan päällä saamme oppia, että elämässä ei ole tärkeintä raha. Tietäkäää, että taivaassa ei maallista mammonaa tunneta lainkaan. Takapenkiltä kuuluu möreä miehen ääni: - Kuulehan Eveliina, me ollaankin näköjään jo taivaassa.

Mäkituvan Ilmari meni seurakunnan lounastilaisuuteen, jossa kerättiin avustusvaroja Etiopiaan nälkää nkevien auttamiseksi. Seurakuntasaliin oli katettu iso noutopöytää, josta Ilmari haki yhä uudestaan lautasensa kukkuroilleen. Paikkakunnan kirkkoherra ei malttanut olla huomauttamatta: - Taitaa oola Mäkituvan isännällä kova nälkä. - No ei, ei tässä kummonenkaan näläkä oo, Ilmari vähätteli. - Mutta kun tuntuu tämä homma menevän niin maharottoman hyvähän tarkootuksehen.

Pelastusarmeijalainen seisoi Hämeensillan pielessä ja kaupitteli: - Sotahuuto! Sotahuuto! Kulki siitä ohitse Tampellan työläinen ja kysyi: - Ja minkäs valtakunnan sotahuuto tää ny sitten on? - Taivasten valtakunnan, taivasten valtakunnan! - Vai niinkö on? Ne on sitten sielläkin ruvennu tappelemaan?

Sakke nimitteli suutuspäissään vallesmannia siaksi ja sai haasteen raastupaan. Tuomioistuin langetti Sakelle sakon kunninanlooukkauksesta ja niin oli asia loppukäsitelty. Sakke teki lähtöä oikeussalista. Lopuksi hän käänti vielä tuomariin päin ja teidusteli: - Onko sitten lupa kutsua sikaa valesmanniksi? - Eiköhän sentään, tuomari myhäili. Sakke käänty vallesmanniin päin ja sanoi: - Hyvästi sitten, vallesmanni.

funny pix
http://www.youtube.com/watch?v=IvPmjcKah_w&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti