tiistai 22. marraskuuta 2011

TI 22.11.2011Tapion Tuvan Misu-kissa on kuollut. Misu kuoli 23-vuotiaana ja on haudattu läheisten läsnäollessa Tapion Tuvan läheisyyteen. Kuvassa hautakumpu.Eilen illalla kotini piha-aiden ylitse oli pimeässä tullut nuoria koululaisia asuntoni terassille. He olivat tulleet tirkistelemään asunnon ikkunoista sisään ja hakkaamaan asunnon terassille johtavaa asunnon ovea. Tällainen menettely järkyttää asunnossa olevia. Näyttää siltä, että koululaiset tunkeutuvat myös autotalleihin, jos autotallin ovet eivät ole lukittuna ja onpa joku nähnyt koululaisia rivitalojen katoillakin. Informoin sähköpostitse Pohjankylän koulun rehtoria Eero Lehtoa koululaisten käyttäytymisestä. Kysymys on kotirauhan rikkomisesta. Rehtori Eero Lehto pyysi ilmoittamaana asiasta poliisille ja toimin hänen haluamallaan tavalla.

Päivän sää

Lämpötila aamulla -3 C, tuuli idästä 1 m /s, suhteellinen kosteus 91 %. Lämpötila päivällä -1 C. Aurinko nousee 09.14 ja aurinko laskee 15.04. Päivän pituus 5 t 49 min.

Silja sen rinnakkaismuoto Selja ovat yksinkertaistuneet kirkkonmusiikin suojeluspyhimyksen Pyhän Cecilian nimestä siten, että painoton alkutavu on jätetty pois. Alkuaan nimi pohjautuu muinaisroomalaiseen sukunimeen Caecilius, jonka perusosa merkitsee sokeaa. Suomalaisella Seljalla on luonnollisesti myös kotoinen, kasvikuntaan liittyvä sivumerkityksensä.

Tapahtumat

Kalajoen kouluverkkoasia ratkaistiin investointiohjelmalla
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2011/11/kalajoen-kouluverkko-ratkaistiin.html

Olen tänään perehtynyt Vestia Oy:n osakassopimukseen, jätelakiin, jätelautakuntien ohjesääntöihin ja siihen juridikkaan, mikä on huomioitava jäteasioista päätöksiä tehtäessä. Olen havainnut, että Kalajoen päättäjille on aikanaan annettu aika suppeat ja yksipuoliset tiedot asioista. Pyrin tekemään selkeät parannusehdotukset asioihin niin pian kuin mahdollista. Teen asioista jutun Kalajoki-blogiini viikon kuluessa. Nyt on niin paljon keskeneräisiä asioita, ettei aika tahdo riittää.

Uutiset

Salattu kartta ja Pyrrhoksen voitto
http://www.talouselama.fi/uutiset/salattu+kartta+hallitus+antoi+venajalle+sadan+kilometrin+etupiirin+itarajalle/a725662

Lainaus ProKarelia r:n tiedotteesta:

Tämä Venäjän etupiirin laajentamisen hyväksyminen on Suomen hallitukselta saman tyyppistä Suomea vahingoittavaa toimintaa kuin venäläisten kiinteistöostojen hallitsematon salliminen. Kiinteistökaupoista suurin osa on asiallisia, osa erittäin vaarallisia.
Suomi on antanut venäläisille, kuten kaikille muillekin EU:n ulkopuolisille, kansalaisille oikeuden vapaasti ostaa kiinteistöjä Suomessa. Kun kiinteistö siirtyy esim. yhtiön osakkeiden mukana, ei kenelläkään ole harmainta aavistustakaan, kuka esim. löytyy veroparatiisiyhtiön osakkuuden takaa.
Hallituksen hyväuskoinen toiminta ulottuu siihen saakka, että se on sallinut esim. elintärkeän viestimaston, koelentokentän, laivaväylän ym. vierestä ostaa maata rajoituksetta. Hallitus ei asiassa näe minkäänlaista ongelmaa, tosin KRP tiettävästi tutkii asiaa, mutta kovin on hiljaista silläkin saralla.
Ei edes Suomessa selvästi kriminalisoitua rahanpesua, mikä on ilmeisen selvää useissa suuremmissa kaupoissa, ole nostettu esille. Suomen poliittinen eliitti on vajonnut jälleen ns. hyväuskoisen hölmön tasolle, jossa Venäjän sana painaa paljon enemmän kuin kansalaisten oikeudet.
Venäjä pitää hallussaan 45 000 km2 ja hamuaa lisää. Tämän tyyppisten päätösten jälkeen ei enää tarvitse ihmetellä, miksi Suomen hallitus lahjoittaa asiansa surkeasti hoitaneille eteläisen Euroopan maille suoraan ja epäsuorasti miljardeja, kenties kymmeniä miljardeja, euroja takauksina tai rahana.
On aika herättää kysymys siitä, kenen oikeuksia ja etuja hallitus ajaa. Ja hyväksyykö Suomen Eduskunta juhlavasti nyökytellen tämänkin etupiirilahjoituksen Venäjälle? Venäjä pitää yhä hallussaan 45 000 km2 suomalaista aluetta, jota hallituksen esittämässä kartassa ei ole lainkaan merkitty. Sen vuoksi ko. kartan vieressä on koko Suomen kartta muistuttamassa siitä, mikä on Suomen suvereeni alue.

Egyptissä hallitus on jättänyt eronpyyntönsä maata hallitsevalle sotilasneuvostolle. Pääministeri Essam Sharafin hallitus on joutunut viime aikoina kovan arvostelun kohteeksi ja sitä on syytetty kyvyttömyydestä ja nöyrtymisestä sotilasvallan alle.

Valviran ylijohtajan Marja-Liisa Partasen jättäytyminen pois tehtävistään on aiheuttanut julkisen kiistan sosiaali- ja terveysministeriössä (STM). Partasella ei ole STM:n kansliapäällikön Kari Välimäen mukaan oikeutta siirtyä syrjään tehtävistään. Partanen ilmoitti tänään jäävänsä pois tehtävistään poliisitutkinnan ajaksi. Partanen keskusteli tänään peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd) kanssa valelääkärijupakasta. "Kävimme pitkän keskustelun Marja-Liisa Partasen kanssa, ja keskustelun päätteeksi hän esitti ratkaisuksi, että hän

Unkari hakee taloudellista tukea Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä. Pääjohtaja Christine Lagarde kertoi Unkarin hakemuksesta tänään annetulla tiedotteella. Lagarden mukaan Unkari hakee apua myös Euroopan unionilta. Unkarin taloudellinen tilanne on heikentynyt nopeasti. Valtion velka nousi syyskuussa 82 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Unkarin valtio on viime viikkoina joutunut peruuttamaan useita velkahuutokauppoja sijoittajien lainahaluttomuuden takia.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/
ProMerit.net - arvojen puolesta
http://www.promerit.net

Päivän mietelause

Voitin lotossa; ärsyttää enää ihmisten ainainen ininä rahan puutteesta.
Jos Jahve hylkää, kaipa valittuni on Afrodite.
Tyttökaveri tuli niin kalliiksi, että valitsin rinnakkaisvalmisteen.
Vasta muutossa muistin, että minulla on luuranko kaapissa.
Räjähdin nauruun. Minusta jäi hauska muisto.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Liian monta kertaa_0001.wmv
http://www.youtube.com/watch?v=gVd00BuHgLA&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 104,8 kg, verenpaine 158 / 94, lepopulssi 60. Aamujumppa 30 minuuttia. Uinti 1000m / 83 000 m. Pyöräily 20 km / 3186 km.

Loppukevennys

Somali ajoi rekkaa Sodankylässä ja lastina oli neekerinpusuja. Liukkaalla tiellä rekka lähti käsistä. Somali ja neekerinpusut levisivät pellolle pitkin poikin. Paikallinen sinipukuinen valtion virkamies ryntäsi hädissään pellolle tallaamaan neekerinpusuja rikki ja huusi samalla työparilleen: "Tule vitun äkkiä kaveriksi! Näistä on jo yksi ehtinyt kuoriutua!"

Tiedätkö mistä Tarzan-huuto sai alkunsa? - Se syntyi siten, että Janen ollessa uimassa Tarzan istui puussa vartiossa. Samassa hän huomasi krokotiilin uivan kohti Janea. Nopeasti Tarzan tarttui
liaaniin ja huusi Janelle: 'Heilautan itseni yläpuolellesi, ota kiinni mistä saat!' Ja Jane otti.....

Porvoossa on vanhainkoti jossa on pelkkiä mummoja. Tämän vanhainkodin edestä menee katu, nimeltä tulliportin katu. Siinä ei sinänsä mitään hauskaa ole mutta, lueppas "tulliportin" takaperin.

Nuori mies katseli koruja kultasepäällä ja myyjä tuli kysymään onko hänellä ehkä jotain erikoista mielessä?? Totta kai, sanoi mies, siksi tässä lahjaa katsellaan...

Jos satiaiset vaivaavat ja haluat niistä jopa eroon tee seuraavasti: Kaada muniisi ensin Kossua ja sitten hiekkaa. Satiaiset kivittävät kännissä toisensa hengiltä

Mitä ruotsalainen mies laulaa,kun joku pieraisee? - Love is in the air...

Miksi esinahka on viisaampi kuin insinööri? - Se sentään ymmärtää vetäytyä syrjään kun hommat alkavat.

Esson vanha mainos
http://www.youtube.com/watch?v=S-__3qT0Ias&feature=feedrec_grec_index

Fazerin Ranskalaiset pastillit mainos
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=GfXqg1fHT2I

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti