maanantai 7. marraskuuta 2011

MA 07.11.2011


Kuva arkistojen kätköstä. Kalajoen Junkkarien lentopallojoukkueen kantavat voimat hakkuri Esko Tuura ja passari Keijo Jokinen. Esko on HU:n joukkueessa pelaavan Jari Tuuran isä ja Keijo on NHL:ssä pelaavan Jussi Jokisen isä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, tuuli etelästä 4 m / s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 95 %. Lämpötila päivällä. Aurinko nousee 08.25 ja aurinko laskee 15.48. Päivän pituus 7 t 22 minuuttia.

Taisto on kaiketi syntynyt itsenäisyystaistelumme tuoksinassa, mutta almanakkaan se tuli monien muiden ihanteellisten suomalaisnimien joukossa vuonna 1929. Jo muinaiset suomalaiset tosin käyttivät sodankäyntiin liittyviä nimiä, mutta tuiki tavallisia ne olivat germaanien keskuudessa.

Tapahtumat

Ylen Jälkihiki ohjelmassa keskusteltiin tämän päivän urheilutoimittajan työstä. Asia tietenkin liippaa aika läheltä minun työtäni. Jälkihien ”asiantuntijat” olivat urheilutoimittajan työstä samalla aaltopituudella kanssani. Urheilutoimittajan on nykypäivänä pystyttävä luomaan urheilusta viihdettä maalaamalla mielikuvia, liioittelemalla, kärjistämällä ja luomalla tunnekuvia. Kansalaisilla on jo nykyään niin hyvät tiedosaantimahdollisuudet, että monet lukijat tietävät asioista enemmän kuin toimittajat. Siksi toimittajan rooli on muuttunut yhä enemmän viihdetaitelijan suuntaan.

Sain Rovaniemen hovioikeudelta pyytämäni aineiston eli sen aineiston, minkä Ylivieska-Raahen käräjäoikeus on lähettänyt asiassani Rovaniemen hovioikeuteen. Aineisto todistaa kiistatta Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden, poliisien ja syyttäjien rikollisen toiminnan. Yivieska-Raahen käräjäoikeus on toimittanut asiassani Rovaniemen hovioikeuteen lähes kokonaan väärän oikeudenkäyntiaineiston. Uskomatonta toimintaa. Minulla on nyt aikaa 17.11.2011 saakka tehdä vastine asiassa Rovaniemen hovioikeuteen.

Uutiset

Kreikassa nimetään tänään uusi pääministeri ja sovitaan uuden, laajapohjaisen hallituksen kokoonpanosta. Virkansa jättävä pääministeri Georgios Papandreou ja oppositiojohtaja Antonis Samaras pääsivät asiasta periaatteelliseen sopuun myöhään eilen. Hallituksen tiedottajan mukaan uusi hallitus on virallisesti valmis viikon sisällä, jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti. Kreikassa järjestetään ennenaikaiset parlamenttivaalit sen jälkeen kun EU:n velkasopimus on ratifioitu. Maan valtiovarainministeriön mukaan vaalipäivä on helmikuun 19. päivä.

Populistipuolueiden kannatus sosiaalisessa mediassa kasvaa jatkuvasti, käy ilmi ajatushautomo Demos UK:n tutkimuksesta.Tutkimuksen mukaan netissä kasvaa uusi populistipuolueita kannattava sukupolvi, joka on paljon laajempi kuin kyseisten puolueiden yhteenlaskettu jäsenmäärä. Demos pitää ilmiötä niin merkittävänä, että poliitikkojen olisi syytä reagoida siihen.Sympatiseeraajat ovat usein maahanmuutto- ja EU-kriittisiä nuoria miehiä, jotka ovat pettyneitä maansa oikeuslaitokseen ja poliitikkoihin. He osallistuvat mielenosoituksiin huomattavasti muita kansalaisia herkemmin.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/
ProMerit.net - arvojen puolesta
http://www.promerit.net/

Päivän mietelause

Kolmen kanssa sinun on tultava toimeen: vaimosi, vatsasi ja omatuntosi.
Puhu hyvää ystävästäsi, vaikene vihollisestasi.
Ystävyys on kukka, jota on usein kasteltava.
Työ ja rakkaus – ne ovat kaiken perusta. Ilman niitä syntyy neuroosi.
Ahkeruus on paras opettaja.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Reijo Taipale : Suudelmin suljetut kirjeet
http://www.youtube.com/watch?v=Y16lI2EHx2E

Reijo Taipale - MONIKA, MONIKA, MONIKA
http://www.youtube.com/watch?v=DZAzxUHbz5Y&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 103,2 kg, verenpaine 172 / 104, lepopulssi 52. Aamujumppa 30 min. Uinti 1000 m / 75 000 m.

Loppukevennys

Äläkä sinä rupea kertomaan niille hämäläisille vitsejä perjantaina, kaveri neuvoi etelästä Hämeeseen muuttavaa. - Ja miksen? - Ne nauraa niille kirkossa sunnuntaina.

Seiväshyppääjä Eeles Landström voitti pronssimitalin Rooman olympiakisoissa ja totesi: - Tämä se tekee eetvarttia kunnallisvaaleissa.

Kenraali Franco makasi kuolinvuoteellaan. Pappi kutsuttiin paikalle antamaan kuolevalle viimeistä voitelua. Hän ripitti juhlallisesti: - Suostuuko Teidän Korkeutenne antamaan anteeksi vihollisilleen? - Ei minun tarvitse. Minä olen ammuttanut heidät kaikki.

Vaimoni ajaa minut juomaan, mies valitti pöytänaapurilleen Kellarikapakassa. - Sullapa on käynyt säkä. Minä raukka joudun joka kerta tulemaan tänne jalan.

Etkö sinäkin, rakas Miina, ottaisi Jeesuta luoksesi asumaan? Helluntaisaarnaaja vetosi. Miina silmäili tupaansa arvioivasti ja lupasi: - Jos se tuohon mahtuu ja koreesti on, niin tulukoon vaan.

Mies seisoi asemahallissa heilutellen sanomalehtinippua. - Suuri petkutus, suuri petkutus! Hän huusi. Satakaksikymmentä huijauksen uhria! Ohikulkija osti lehden. Myyjä laski vaihtoraha ja jatkoi: - Suuri petkutus, suuri petkutus! Satakaksikymmentäyksiuhria! Satakaksikymmentäyksi uhria...

Leimaatteko omakätisesti tuottamanne kananmunat, keskuliikeen hoitaja kysyi Antikaisen Jussilta. - Pakkohan se on leimata. Yksikään kana ei oo vielä suostunut siihen itse.

Eilen pelatusta pesäpallo-ottelusta on tehty protesti. Kotijoukkue jai kiinni palovaroittimen käytöstä.

Pariskunta oli jäänyt nalakkiin naidessa. Soittivat terkkariin ja pyysivät APUA. Hoitaja neuvoi: Kietoutukaa yhden suuren viitan alle ja tulkaa VALSSIA tanssien vastaanotolle, niin muut potilaat eivät huomaa mitään erikoista.Pariskunta teki neuvotulla tavalla. Päästyään terkkariin hoitaja valitteli pariskunnalle:"Nyt joudutte kyllä odottamaan tosi pitkään, nimittäin tänne tuli juuri ennen teitä RUOTSALAINEN JALKAPALLOJOUKKUE TANSSIEN LETKAJENKKAA."

Nainen oli sängyssä miehensä parhaan kaverin kanssa. Kiihkeän lemmentuokion jälkeen puhelin soi ja nainen vastasi.– Hei, kiva kun soitit. Ihanko totta? Mukava kuulla, olen onnellinen puolestasi. Juu, nähdään huomenna. Hei, hei! – Kuka se oli? rakastaja ihmetteli. – Mieheni. Hän vain kertoi miten mahtavaa hänellä on kalareissussa sinun kanssasi.

Komea nuori mies, jolla oli adoniksen vartalo, oli juuri lopettanut opiskelunsa ja oli vielä työttömänä. Hänellä ei ollut rahaa ja piti maksaa vuokra, puhelinlasku, bensat, jne. Joten hän keksi yhden keinon ansaitakseen vähän rahaa. Hän laittoi asuntonsa oveen seuraavanlaisen lapun:

SÄNGYLLÄ 100e
SOHVALLA 50e
LATTIALLA 25e

Vanha nainen kulkee siitä ohi ja lukee lappua suurella mielenkiinnolla, juoksee kotiin, rikkoo säästöpossun, laskee rahat ja menee heti nuoren miehen asuntoon. Saavuttuaan nuorukaisen asuntoon vanhus antaa rahat kädestään miehelle. Nähtyään vanhuksen nuorukainen tuntee ahdistusta, mutta tietää tarvitsevansa rahaa. Laskee setelit: siinä oli 100e. Antaa suukon
vanhukselle ja kysyy: -Haluat sängyllä, eikö niin? Vanhus vastaa nauraen: -Äläs poikanen hulluttele... -Minä haluan neljä kertaa lattialla

Karpon Parhaat - Kolilla on suojeltu luontoa väkisin
http://www.youtube.com/watch?v=x4Dtf7Z4kS4&feature=related

Karpolla on asiaa - Puolalaiset vodkaturistit
http://www.youtube.com/watch?v=OEyKcKmq4TQ&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti