maanantai 21. marraskuuta 2011

MA 21.11.2011Kalajoen kristillisen opiston kannatusyhdistys on anonut lupaa purkaa kuvassa oleva rakennus. Kalajoen kaupunginhallitus päätti ympäristölautakunnan esityksestä poiketen, että purkulupa annetaan. Asian ratkaisee lopullisesti ELY-keskus.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 1 C, tuuli etelästä 6 m / s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 99 %. Lämpötila päivällä +2 C. Aurinko nousee 09.11ja aurinko laskee 15. 06. Päivän pituus 5 t 55 min..

Hilma tuli meille 1900-luvun alussa Saksasta, missä se tunnetaan muodoissa Helma ja Hilma. Taustalla kummittelevat Wilhelmi, Wilhelma, Helmgund tai jokin muu helm-osan sisältävä nimi, kypärää merkitsevä helm on olennainen osa saksalaista nimi ja sotakalustoa. Meillä Hilma kuuluu ns topeliaanisiin nimiin, jotka saatiin Ossianin lauluista.

Tapahtumat

Tänään oli kaupunginhallituksen kokous.Kommentoin asioita tarkemmin Kalajoki-blogissani myöhemmin tämän viikon aikana. Tässä vaiheessa tuon kuitenkin esille sen, että Kalajoen kaupunki julistautuu savuttomaksi työpaikaksi 1.4.2012 alkaen.

Ambulanssikeskustelu kärsii tiedon puutteesta
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2011/11/ambulanssikeskustelu-karsii-tiedon.html

Koska poliittiset päättäjät eivät löytäneet tai heidän ei annettu löytää asiaan ratkaisua, niin Kalajoen kaupungin johtavat virkamiehet ratkaisivat asian Kalajoen kaupungin investointibudjetilla.

Jatkokysymys Natura-alueiden osoittamis- ja valintaperusteista
http://naturansalat.blogspot.com/2011/11/jatkokysymys-natura-2000-alueiden.html

Lähetin torstaina 17.11.2011 sähköpostitse vastineen Rovaniemen hovioikeuteen ja lisäksi laitoin postitse 4,4 kg:n aineiston samana päivänä Rovaniemen hovioikeuteen. Perjantai, jolloin kirjallinen aineisto oli mahdollisesti perillä, oli 18.11. ja viikonloppuna Rovaniemen hovoikeus ei ole töissä. Tänään maanantaina 21.11.2011 sain Rovaniemen hovioikeudesta kihlakunnansyyttäjä Sari Leppäluodon ja Markku Kosken kirjallisen vastauksen tiedokseni asiassa. On täysin selvää, että syyttäjä Sari Leppäluoto ja Markku Kosken asianajaja eivät ole voineet perehtyä asiaan tarvittavalla tavalla niin, että ovat voineet antaa vastineen asiassa samana päivänä ja tutustumalla 4,4 kg:n aineistoon asiassa. Siksi on syytä epäillä kihlakunnansyyttäjä Sari Leppäluotoa vakavista rikoksista lausuman johdosta. Miksi syyttäjä on asiassa jälleen vaihtunut? Tietääkö syyttäjä oikeudenmukaisesta oikeudenkäynnistä yhtään mitään? Näytöt ovat nyt kiistattomat, että Rovaniemen hovioikeuden on järjestettävä suullinen käsittely ja videointi oikeudenkäynnille, jotta totuus saadaan esille. Vaadin suullista julkista käsittelyä asioille ja mahdollisimman paljon seuraajia oikeudenkäyntiin niin tavallisten kansalaisten kuin tiedotusvälineiden taholta.

Uutiset

Saif al-Islam Gaddafin pidätys ei sujunut lainkaan niin kuin Libyan uuden hallituksen edustajat ovat kertoneet, espanjalainen La Vaguardia -lehti väitti sunnuntaina. Libyalaisen kertomuksen mukaan Zintanista lähtenyt kaarti olisi pidättänyt Saif al-Islamin Libyan aavikolla. La Vanguardian mukaan Saif al-Islam oli aavikolla asuvan tuaregien paimentolaisheimon suojeluksessa, mutta he vaihtoivat Libyan syrjäytetyn ja tapetun diktaattorin pojan ruokakuormaan.

Ainakin 13 ihmistä on kuollut ja eri lähteiden mukaan noin tuhat loukkaantunut Egyptissä viikonloppuna puhjenneissa väkivaltaisuuksissa. Mielenosoittajien ja poliisien yhteenotot ovat edelleen jatkuneet, jo kolmatta yötä. Tapahtumien keskipisteessä on Kairon Tahririn aukio, josta lähti keväällä myös Egyptin kansannousu. Mielenosoittajat vastustavat nykyistä sotilashallintoa ja kokevat, että siirtyminen siviilihallintoon tapahtuu liian hitaasti

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Magnar Dalen on YLEn mukaan sanonut Norjan televisiolle, ettei voi olla varma maajoukkueen puhtaudesta. YLE Urheilun asiantuntija Pirjo Muranen ei ymmärrä Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentajan Magnar Dalenin lausuntoa Norjan televisiolle. Murasen mukaan menestyksekkään valmennussuhteen tulisi pohjautua valmentajan ja urheilijan väliseen luottamukseen.

Valviran ylijohtaja Marja-Liisa Partanen siirtyy sivuun tehtävistään poliisitutkinnan ajaksi.

Tierahoja leikataan
http://www.yle.fi/alueet/oulu/2011/11/tierahoja_leikataan_3035167.html

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/
ProMerit.net - arvojen puolesta
http://www.promerit.net

Päivän mietelause

En herännyt väärällä jalalla vaan hyvällä päällä.
Annatko anteeksi vai pyydänkö joltakulta muulta?
En ole asiantuntija, mutta asiattomuudet hallitsen.
Tuntemattomampana voisin saada paljonkin ääniä.
Jos saan lääkitykseni kuntoon, en kirjoitelle enää aforismeja.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Pienet onnen hetket_0001.wmv
http://www.youtube.com/watch?v=E2ohwMjJBAw&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpain 198 /106e, lepopulssi 57.

Loppukevennys

Silikonirintoihin ja viagraan käytetään nykyään enemmän rahaa kuin Alzheimerin taudin tutkimukseen. Vuonna 2040 meillä on siis koko joukko vanhuksia, joilla on terhakat rinnat ja pulleat bokserit, mutta kukaan ei muista miksi!

Joukko mikkeliläisiä istui yötä myöten pommisuojassa talvisodan aikana. Hieno rouva huokasi vieressään istuvalle viipurilaiselle evakkovaimolle: - Totta kai sen ymmärtää, että viipurilaisia pommitetaan. Mutta että mietä viattomia mikkeliläisiäkin!

Iosna minusta tulee sotilas, Pikku-Kalle selitti leikkikaverilleen Tiinalle. - Mutta sitten tulee vihollinen ja ampuu sut, Tiina varoitti. - Ei ammu. Musta tuleekin just se vihollinen.

Isäntä herätteli renkejään aamulla: - Nouskaa, pojat, nouskaa. Aurinko on jo korkealla. Niitettiin sitten muutama tunti. Lopulta Aarretti-renki pyyhki hikeä ja tuumasi: - Taitaa tulla erityisen kuuma päivä. - Kuinnii? Isäntä kysyi. - Tuolla on näköjään nousussa jo toinenkin aurinko.

Onko konttorityö sinusta kiinnostavaa? - Ei. - Miksi sitten teet sitä? - Mieluummin kahdeksan tuntia toimistossa kuin kokonaan ilman unta.

Valintamyymälän kassa kävi positiivisen ajattelun kurssin. Aloitellessaan maanantainaamuna työtä hn ihasteli työtoverilleen: - Eikö ole ihanaa! Ylihuomisen jälkeen on jo lauantaina aatonaatto!

Ensio Itkonen 1926-2010 Muistolle
http://www.youtube.com/watch?v=m39orQRthNQ&feature=feedrec_grec_index

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti