torstai 10. marraskuuta 2011

TO 10.11.2011Kuva arkiston kätköstä. Oppilaani Helena Säkkinen Oulun Messujen muotinäytöksessä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 2 C, tuuli etelästä 5 m /s, pilvistä ja poutaa,suhteellinen kosteus 100 %. Lämpötila päivällä + 5 C. Aurinko nousee 08.35 ja aurinko laskee 15.38. Päivän pituus 7 t 3 minuuttia.

Martti, almanakassa vuodesta 1908, on muodostettu latinalaisesta nimestä Martinus, ”sotainen”, pohjana luonnollisesti sodanjumala Mars. Meillä Martti on sijoitettu almanakkaan uskonpuhdistaja Martti Lutherin syntympäivälle.

Tapahtumat

Kävin tänään Oulussa lääkärintarkastuksessa.

Uutiset

Sotkamossa sijaitsevan Talvivaaran kaivoksen mahdollinen ympäristörikos on edennyt Oulun poliisilaitoksen talousrikosyksikön tutkittavaksi. Kaivostoiminnasta aiheutuneiden ympäristöhaittojen poliisiselvitys käynnistyi Kainuun ely-keskuksen viranomaisilmoituksesta ja yksityisten kansalaisten tutkintapyynnöistä, jotka kertoivat vesien ja ilman pilaantumisesta

Suomen Pankin johtokunta käytti edustamiseen vuosina 2007–2010 yhtä paljon rahaa kuin muut Pohjoismaat. Näin siitä huolimatta, että Suomen Pankki ei ole itsenäinen keskuspankki, kertoi Ylen A-studio keskiviikkona. Muut Pohjoismaat eivät kuulu yhteisvaluutta euroon, vaan ne tekevät itsenäistä rahapolitiikkaa. A-studio kävi selvityksessään läpi noin 500 tositetta. Johtokunnan kestityksestä ovat nauttineet esimerkiksi kaikki eduskuntapuolueet ja monet etujärjestöt. Lisäksi pääjohtaja Erkki Liikasen vieraslistalla ovat olleet usein hänen mökkinaapurinsa Gustav Hägglund ja Janne Virkkunen.

Opiskelijat ovat tyrmistyneet Kelan päätöksestä ulosmitata veronpalautuksia.Ulosottovirasto on lähettänyt perintäpostia joukolle opiskelijoita, vaikka nämä ovat hoitaneet opintotuen takaisinmaksun sovitusti. Ulosottorekisteriin joutuminen saattaa vaikeuttaa esimerkiksi opiskelijan vuokra-asunnon saantia.

Loukas Papadimos on Kreikan seuraava pääministeri, presidentin kanslia tiedotti torstaina iltapäivällä. Kreikan poliittinen johto on ollut aamusta lähtien koolla ratkomassa maan hallituskriisiä. Tapaamisessa ovat mukana kolmen tärkeimmän puolueen johtajat ja presidentti

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/
ProMerit.net - arvojen puolesta
http://www.promerit.net/

Päivän mietelause

Ystävyys on kuin lumipallo, se kasvaa kerros kerrokselta.”
“Ystävyys on kuin yksi sielu kahdessa ruumiissa.”
Muutos, elämän vahvin poika
Se mitä ihminen ajattelee itsestään ratkaisee hänen kohtalonsa.
Elämää ei voida kirjoittaa; se on elettävä.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Katri Helena - Brasilero
http://www.youtube.com/watch?v=kSizV_t9a2U&feature=BFa&list=AVGxdCwVVULXdbKiNAGTK4d04esFISDSHi&lf=list_related

Terveys ja liikunta

Paino 103,8 kg, verenpaine 181 / 109, lepopulssi 49.

Loppukevennys

Äiti ja tytär perustivat antiikkiliikkeen, jonka nimeksi tuli Vanha tavara ja posliini.

Miksi Suomeen tulee romanipakolaisia? - He kuulivat, että Suomesta saa niukasti töitä.

Kaksi humalaista istui kapakassa ja tuijotti juomiinsa. Toiselle tuli utelias ilme kasvoille ja hän kysyi: - Hei, oletko koskaan aikaisemmin nähnyt jääkuutiota, jossa on reikä? - Joo. Olen ollut naimisissa viisitoista vuotta.

Kaksi ruotsalaista pinkoi pitkin junarataa henkensä edestä, sillä juna oli tulossa kovaa vauhtia takaa. Juna lähestyi lähestymistään. - Hypätään metsikköön! toinen ehdotti läkähdyksissään. - Oletko hullu? toinen huusi, - emmehän me pääse junaa pakoon edes tässä, niin miten se tuolla pusikossa onnistuisi

mitä poika teki kun tyttö ei antanutkaan?...pani korvan taakse.

Mitä turkulaisnainen sanoi kyllästyttyään tavalliseen seksiin poikaystävänsä Joukon kanssa? -Toist pualt, Jokke

Arska meni terveyskeskukseen valittamaan, että hänen kätensä vapisevat yhtenään. - Juotteko paljon, lääkäri kysyi. - En hitossa juo paljon mitään, Arska tuohtui. - Joka kerta läikkyy suurin osa laitojen yli.

Hilpeläisen emännän kuulo huononi. Emäntä meni lääkäriin valittamaan: -On kuulkaa tohri korvat menneet niin huonoksi, ettei tahdo enää kuulla omaa paukkuaankaan. Lääkäri kirjoitti reseptin ja ojensi sen emännälle. - Otatte pillerin kaksi kertaa päivässä. Näiden pitäisi auttaa. - Kuuluunko? - Ei kuuloon. Mutta tulevat ne paukut kovemmiksi.

Karpolla on asiaa - tölkkiklipsut
http://www.youtube.com/watch?v=e_CLxGEX3WM&feature=related

Reason not to Drink and Ride
http://www.youtube.com/watch?v=9VqX5xWYvUY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti