keskiviikko 10. helmikuuta 2010

KE 10.02.2010
Päivän sää

Lämpötila – 10 C, tuuli 1m/s

Tapahtumat

Googlen katunäkymäpalvelu Street View avautui Suomessa eilen tiistaina. Kuvassa Google kuvaa Kalajoelta: ”Pastori portailla”.

Soitin tänään eduskunnan päivystävälle lakimiehelle. Soitan perjantaina toiselle päivystävälle lakimiehelle ja katsotaan miten asiat etenevät.

Tänään klo 13 minulla oli palaveri Kalajoen perusturva-asioista. Asiallinen neuvottelu, pääasiasta sovittiin. Joitakin tarkennuksia selvitellään.

Tänään talon kaukolämmössä Himangalla omistava kirjoitti paikallislehden yleisönosastossa, että kuntaliitos nosti himankalaisten kaukolämpölaskua puolella.
Kalajoen ja Himangan kaukolämpölaitokset liitettiin yhteen valtuuston päätöksellä riitasointujen säestyksellä tosin salin ulkopuolella. Himankalaiset valtuutetut alistettiin kalajokisten johtavien virka- ja luottamusmiesten tahtoon mielestäni erikoisella lämpöyhtiöiden liitossopimuksella. Erityisesti Himangan valtuutetuille Jorma Tikkanen ilmoitti jo asian käsittelyssä, mitä tästä seuraa eli sen, että himankalaiset valtuutetut saavat arvostelua päätöksen johdosta. Tikkasen ennuste on nyt toteutunut
.

Kalajokiseudussa oli juttu Kalajoki Akatemiasta. Mielestäni jutussa vastuu on lukijalla. Totuushan on se, että kaupungin sivistystoimen budjetista on raavittu toiminnasta pois noin 60 000 euroa hallintoon eli Kalajoki Akatemialle. Olen varma, että kohta nousee esille urheilu- ja nuorisopuolen toimintamäärärahojen vähyys. Miten toimia, kun ei ole määrärahoja? Muutoinkin pinnan alla kytee esim. ”keittiökapina” ja orastava ”koulusota”. Käsitykseni mukaan Kalajoki Akatemialla peitellään Hiekkasärkät Oy:n taloudellista tilannetta ja kun hotellin yrityksille tarkoitetut toimitilat eivät menneetkään kiljuen markkinoille, niin niille piti löytää varma maksaja eli Kalajoen kaupunki.

Uutiset

Ulkomaalaispoliisi käännyttää liikuntakyvyttömän venäläisvanhuksen Irina Antonovan maasta tänään. Poliisi ilmoitti eilen Antonovan edustajille, että nainen haetaan kotoaan ja toimitetaan Venäjän rajalle. Käännytys varmistui, kun KHO päätti, ettei se kiellä poliisilta käännytystä tämän terveydentilaan liittyvästä vetoomuksesta huolimatta. Maahanmuuttovirasto päätti alun perin naisen käännyttämisestä jo lokakuussa 2008. Hän on asunut tyttärensä luona vajaat 2 vuotta. Nainen tuli Suomeen helmikuussa 2008 vierailuviisumilla.
Munkkivuoren seurakunnan kirkkoherra Jouni Hartikainen vahvistaa tehneensä päätöksen turvapaikan antamisesta. Antonova vietiin tänä aamuna kahdeksan jälkeen Munkkivuoren kirkkoon. Ulkomaalaispoliisit olivat Käärikin ovella yhdeksältä. Kirkkoon he eivät seuranneet.
Kirkkoherra Hartikaisen mukaan turvapaikka on lähinnä symbolinen, mutta perustelee päätöstä humanitäärisin ja inhimillisin syin.

STT:n tietojen mukaan Nova Groupin tutkinnassa on epäiltynä samat henkilöt, joita epäillään rikoksesta myös Nova Kiinteistökehityksen jutussa. Tämä selittyy sillä, että molemmilla yhtiöillä on ollut pitkälti sama hallitus ja muut vastuuhenkilöt, vaikka niillä on ollut eri toimitusjohtajat. Ylen uutisten mukaan Kiinteistökehityksen haarassa rikoksista epäillään seitsemää ihmistä.
Nova Groupin pesänhoitajan mukaan konkurssi johtui pitkälti siitä, että rahaa oli lainattu lähipiirille ja -yhteisöille sekä tuhlailtu muun muassa kalliisiin autoihin ja kestityksiin. Viimeisen tilikauden tulos vuosina 2008-2009 jäi yli viisi miljoonaa euroa tappiolliseksi.
Nova Kiinteistökehitys antoi muun muassa keskustan Menestyvä Suomi ry:lle reilut 100 000 euroa vaalitukea. Ylen mukaan poliisitutkinta tukee käsitystä, jonka mukaan konkurssia vauhditti myös muun muassa toimitusjohtaja Arto Merisalon yhtiöstä nostamat laina ja palkka.

Haitin maanjäristyksessä kuukausi sitten kuoli ainakin 230 000 ihmistä, kertoi Haitin hallitus varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa. Hallituksen mukaan tämäkään luku ei ehkä kata kaikkia uhreja.

Vancouverin olympialaisia varten on jaossa 100 000 kondomia. Niitä on tarjolla muun muassa urheilijoiden kisakylässä. Kisakylässä romansseja saattaa syntyä muun muassa urheilijoiden kohtaamispaikaksi rakennetussa The Living Roomissa.

Eduskunnassa on halua tutkituttaa suojelupoliisin toiminta Alpo Rusin vakoiluepäilyn tapauksessa. Kansanedustaja Markku Laukkanen (kesk.) kyseli keskiviikkona, pitäisikö Supon Stasi-tutkinta antaa asiantuntijaryhmän tai jonkin muun elimen selvitettäväksi. Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) piti hyödyllisenä, jos tapaus käytäisiin vielä perusteellisesti läpi ja katsottaisiin, mitä siitä voitaisiin oppia.

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kalajoen ambulanssiasiaa ja Himangan sydänpotilasta.

Toinen lehtileike käsittelee Nuorisosäätiön vaalirahoitusta.

Kolmas lehtileike käsittelee Nokian Salon tehtaan yt-neuvotteluja ja mahdollista 285 työpaikan vähennystä.

Televisiosta katsottua

Ajankohtainen kakkonen käsitteli eilen illalla seuraavia asioita: Miehittämättömät sotakoneet Lapin taivaalla, Miksi masennus vie työkyvyn?, Nuorisosäätiön vuosikertalypsyt, Konalan kisaturistit valmiina Vancouveriin. Nuorisosäätiön osalta tuotiin esille raskauttavaa asiaa koskien pääministeri Matti Vanhasen sekä kansanedustajien Tanja Karpela tai mikä se nimi nyt tänä vuonna onkaan ja Antti Kaikkosen osalta.

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpaine 165/96, lepopulssi 52.

Loppukevennys

- Kalle, et kai vaan opeta papukaijaa kiroilemaan?
- En äiti. Minä vaan kerron sille ne sanat, joita se ei saa sanoa.

- Mitä tarkoittaa SA int?
- Suunnattomasti aamuja itäisen naapurin tähden.

Putin, Clinton ja Ahtisaari kilpailivat kenellä on suurin, mahtavin ja pelottavin armeija. Clinton aloitti ja sanoi että hänen armeijansa pystyy vartissa valloittamaan Venäjän suurimmat kaupungit. Putin vastasi siihen, että hänen armeijansa pystyy vartissa valloittamaan Euroopan suurimmat kaupungit. Ahtisaari taas vastasi näihin, että hänen armeijansa on niin pelottava, että edes hänen oma Markonsa ei sinne uskaltanut mennä.

- Meneekö täti pian asentajalle?
- Miten niin?
- Kun isä sanoi, että tädillä on ruuvit löysällä.

Reittikone lentää mielisairaalan yli. Yhtäkkiä kapteeni purskahtaa hillittömään nauruun.
- "Mikä kapteenia nyt naurattaa?" kysyy perämies.
- "Kuvittelin vain heidän ilmeensä, kun he huomaavat, etten olekaan enää siellä."

- Mistä tietää että ollaan Laihialla?
- Pyykkinaruilla on vessapaperia kuivumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti