maanantai 1. helmikuuta 2010

MA 01.02.2010

Hilman hotellin pienoismalli

Päivän sää

Lämpötila – 9 C.

Tapahtumat

Lunta oli satanut sen verran, että aamun lumitöissä kului aikaa noin 40 minuuttia.

Kävin hiihtämässä 12 km. Oli aika nihkeä keli.

Tänään oli kaupunginhallituksen kokous. Käsiteltiin Santaholman asemakaavan muutos. Pitkään valmisteltu asia on nyt etenemässä yhteisymmärryksessä eteenpäin. Avoin keskustelutilaisuus järjestetään asiasta 25.2.klo 18.00 Havulassa.
Hyväksyttiin kiinteistön ostaminen/Risto Heinistö, Mirja Pottonen ja Pirkko Heinistö 24 000 euron hinnalla. Tämä asia ehti olla jo valtuuston esityslistalla, mutta vedettiin sieltä pois, koska huomattiin, että maa-alue ei tuolloin ollut Kalajoen kaupungin omistuksessa.
Hyväksyttiin maa-alueen myyminen/Visuri & Paavola Oy:lle. Kauppahinta oli 1334,00 euroa.

Hyväksyttiin vuokrasopimus grillikioskin paikasta. Avoin yhtiö Laguuni on pitänyt grillikioski Basaaria Hiekkasärkkien Basaaritorilla. Laguunin yrittäjät ovat Aila Rahja ja Jari Koivusalo. Vuokra-aika 1.5.2010 – 30.9.2014. Vuokran suuruus 350 euroa vuosi.
Hyväksyttiin vuokrasopimus matkamuistomyymälän paikasta. Vuokraajana Särkkäin Korukivi. Vuokra-aika 1.5.2010 – 30.9.2014. Vuokran suuruus 350 euroa vuosi. Hyväksyttiin vuokrasopimus jäätelökioskin paikasta. Vuokraajana avoin yhtiö Särkkäin Pehmiskioski Hanna ja Juha Kärkkäinen. Vuokra-aika 1.5.2010 – 30.9.2014. Vuokran määrä 350 euroa vuosi. Hyväksyttiin vuokrasopimuksen päivitys Puusepänliike Liiaksen kanssa. Vuokran määrä sopimuksen tekohetkellä 3,19 euroa/m2 eli 1 031,97 euroa kuukausi.

Kaupunginhallitus päätti jatkaa. Kalajoen kauppakeskuksen konsultin konsulttisopimusta. Konsultin palkkio oli vuonna 2009 kaikkine kuluineen 25 000 euroa + alv. Konsultti ei saanut mitään tuloksia aikaan. Nyt päätettiin jatkaa konsulttisopimusta ja tuntiveloitus 105 euroa + alv. Sopimukseen on sisältynyt kolmiosainen kannustepalkkio 90 000 euroa + alv.
Minä en voi hyväksyä tällaista menettelyä, sillä
1. kunnan tehtäviin kunnallislain mukaan kuuluu toimintaedellytysten luominen, mutta ei yritysten hankkiminen ja kauppakeskuksen suunnittelu
2. menettely on kilpailulainsäädännön vastainen, koska Kalajoen kaupunki toiminnallaan estää vapaan kilpailun
3. Kalajoen kaupungin menettely on perustuslain 6 §:n vastainen, koska se asettaa eriarvoiseen asemaan yritykset ja samalla estää vapaan kilpailun. Näin estetään yrityksiä investoimasta Kalajoelle.
4. Kalajoelle ei ole eikä tule sellaisia yrityksiä, jotka voivat maksaa niin korkeaa vuokraa kuin kauppakeskuksen vuokrat tulevat olemaan
5. konsultti ei ole vuoden aikana saanut mitään konkreettista aikaa 25 000 eurolla + alv:n määrällä
6. Rahan kylväminen kauppakeskushömpötykseen on väärin esimerkiksi perusturvaa ja sivistystointa kohtaa, jotka joutuvat kamppailemaan todella vaikeissa tilanteissa.
Minä toivon, että asiasta valitetaan Oulun hallinto-oikeuteen, jotta tälle järjettömyydelle saadaan loppu. En kirjoita tähän kaikkea mitä asiasta tiedän.


Käsiteltiin avoimien virkojen täyttäminen perusturvapalveluissa. Julistetaan haettavaksi
1) alueylilääkärin virka
2) kaksi terveyskeskuslääkärin virkaa
3) laboratorionhoitajan toimi
4) eläinlääkärin virka
Mielestäni Kalajoelle voidaan hankkia ulkomaalaisia lääkäreitä ja heille tulkit. Näin saadaan vakituisia lääkäreitä ja samalla sopeutetaan heidät Kalajoelle. Olen varma, että kykenen hankkimaan Kalajoelle tarvittavat lääkärit, mutta sekin minulta on estetty, sillä perusturvalautakunnan puheenjohtajuus olisi kuulunut Pro Kalajoelle, mutta paikka piti järjestää kokoomukselle, koska Erkki Aho ei saa menestyä Kalajoella. Nyt puheenjohtajuus on ollut kokoomuslaisella, jonka suu kyllä käy, mutta tuloksia ei näy.
Kalajoella on nytkin bulgarialainen lääkäri ja hänelle on tulkki, joten asia on kunnossa, mutta sitä ei haluta toteuttaa. Olen varma, että Latviasta saadaan kontaktieni ansiosta lääkäreitä ja Tarton yliopiston kanssa voimme tehdä yhteistyötä ja varmistaa siten lääkärien saannin. Olen ollut yhteydessä Tarton yliopistoon. Mielestäni keskeiset ongelmat asioiden hoidossa ovat rouva puheenjohtaja ja herra johtaja
. Minua raivostuttaa se, että kaikki tehdään niin jumalattoman vaikeaksi.

Anna-Liisa Pahkala oli tehnyt oikaisuvaatimus ruokapalvelupäällikön tekemään päätökseen. Kysymys on oikeusturva-asiasta, sillä Himangalla on ollut erilainen käytäntö kuin Kalajoella ja asiasta ei ole kerrottu aikaisemmin Anna-Liisa Pahkalalle. Kalajoen kaupunginhallituksen päätös on mielestäni väärä ja siksi asia kannattaa viedä Oulun hallinto-oikeuden ratkaistavaksi.

Kaupunginhallitus hyväksyi konsultin tekemän lausunnon Perämeren hiekan nostohankkeesta. Lausuntoa pyydettäessä ei kuultu satamajohtajaa. Mielestäni olisi ollut välttämätöntä tuoda esille sataman näkemys asiassa. Tämä oli teknisen johtajan tekemä valmistelu. Teknisenä johtajana Kalajoella on entinen Himangan kunnanjohtaja, jolla ei ole teknisen johtajan pätevyyttä, mutta nimike on.

Ammatillisen koulutuksen kehittämisen työryhmään valittiin Kalajoen edustajiksi ne henkilöt, jotka edustavat Kalajoella lähes joka paikassa eli kaupunginjohtaja Jukka Puoskari ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä.

Kalajoen matkailun ideasuunnitelmat projektin rahoja käytetään selvitysten laadintaan Keskuskarin rannan, Valkiadyynit ja Liikuntapuiston sekä Sautinkarin suunnitteluun.

Sain tänään sähköpostia Unkarista, jossa esitettiin yhteistyötä taiteen alalla. Mielestäni Kalajoki-näyttelyä voidaan laajentaa ensi vuonna kansainväliseksi ja silloin Unkarin yhteydet ovat tärkeitä.

Uutiset

Ongelmia ydinvoimatyömaalla. - Tarkastajat antoivat meille käskyn, että rakenteen selvät viat täytyy peittää betonilla, kuvailee puolalainen työmies. Myös reaktorirakennuksen rakentamisessa on laitettu mutkia suoriksi, sillä hitsaukset jäivät välillä osittain kesken.

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike on Erkki Pulliaisen kirjoitus Pankkiirien bonukset vaarallinen ilmiö. Pulliainen kirjoittaa Suomen pankkikriisistä: Pankkiirit - johtavien poliitikkojen siunauksella – tekivät tuolloin selvän arvovalinnan, joka johti pankkikriisiin. Voiko sen selkeämmin sanoa?

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpaine 155/102, lepopulssi 63. Hiihto 12 km.

Loppukevennys

Mitä eroa on naisilla ja miehillä? Naiset ovat nisäkkäitä ja miehet munakkaita.

Haudankaivajat ovat ryhtyneet lakkoon vaatien kuoppakorotusta.

Pikku poika oli ongella joenpenkalla, kun ohikulkenut mies jäi hetkeksi katselemaan ja kysyi sitten: - Onko tämä hyväkin kalajoki? – Hemmetin hyvä, poika vastasi. Yksikään kala ei ole vielä halunnut pois siitä.

Mitä yhteistä on Aleksis Kivellä ja J.L. Runebergillä, kysyi opettaja. – Molemmat syntyivät liputuspäivinä, vastasi Ville.

Mikähän sinustakin tulee isona, ihmetteli opettaja selatessaan Mikon poissaolokirjaa. – Kansanedustaja, vastasi Mikko.

Jos haikara tuo lapset niin miehiä pitäisi syyttää eläimiin sekaantumisesta.

Elämä on niin naurettavaa, että joskus tulee itku silmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti