keskiviikko 17. helmikuuta 2010

KE 17.02.2010


Jokelan pappilan pienoismalli

Päivän sää

Aamulla lämpötila – 27 C, päivällä -14 C

Tapahtumat

Käännänkylän lasten hiihdot peruttu kovan pakkasen takia.

Kalajokilaakso-lehdestä huomasin, että Oulun läänin taidetoimikunta on jakanut taideapurahat vuodelle 2010 ja Kalajokilaaksoon ei ole riittänyt euroakaan. Päätin tarkistaa asian taidetoimikunnan pääsihteeri Ulla Lassilalta ja soitin hänelle gsm 040 771 2290. Lehden tieto pitää paikkansa. Keskustelin asiasta Lassilan kanssa ja sain tietää, että Kalajoki-näyttely ei pääsihteeri Ulla Lassilan mielestä välttämättä kuulu taidetoimikunnan alaan, vaan kuuluu paremminkin kulttuurirahaston alaan. Kutsuin Ulla Lassilan tutustumaan Kalajoki-näyttelyyn ensi kesän aikana. Oulun läänin taidetoimikunnan kokoonpano on seuraava:
Heikki Aranne, taidemuseon johtaja, Kajaani
Helena Jäykkä, toiminnanjohtaja, Oulu
Tuulikki Karjalainen, FM, kamarineuvos, Kuhmo
Mikko Korsulainen, näyttelijä, Oulu
Reijo Kossi, musiikinopettaja, Pudasjärvi
Juha Laakso, taidegraafikko, kuvataideopettaja, Raahe
Moosa Myllykangas, TaM, Oulu
Pekka Pirhonen, kulttuuritoimenjohtaja, Kuusamo
Varpu Vilkuna-Uusitalo, kirjailija, Nivala
Alueellisen taidetoimikunnan tehtävänä on asetuksen mukaan seurata ja arvioida taiteen yleistä kehitystä toimialueellaan, edistää taiteen harjoittamista ja harrastamista sekä näihin liittyvää tiedotusta ja kansainvälistä toimintaa, edistää yhteistyötä taide- ja kulttuurielämän toimijoiden kesken, antaa lausuntoja ja selvityksiä taidetta koskevista asioista sekä ottaa työsopimussuhteinen läänintaiteilija ja muut taidetoimikuntaan työsopimussuhteessa olevat henkilöt.
Katso http://www.taiteenkeskustoimikunta.fi/oulunlaanintaide/

Onko nämä ja pienoismallit taidetta vai ei? Minun mielestäni on. Katso

Markku Hakola
http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=376

Oma Orell
http://www.kotinet.com/oma.orell/

Heikki Myllylahti
http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=629


Laitoin vastineen Korkeimmalle oikeudelle.

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: korkein.oikeus@oikeus.fi
Cc: rovaniemi.ho@oikeus.fi
Sent: Wednesday, February 17, 2010 9:56 AM
Subject: kuulustelunauhat R2009/900

Korkein oikeus
Esittelijä Jukka-Pekka Salonen

tiedoksi Rovaniemen hovioikeus

Vastine Raahen käräjäoikeuden tuomarin Jyrki Määtän lausumaan asiassa diaarinumero R2009/900.

En ole saanut kuulustella vastapuolen todistajaa Kalervo Savolaista. Asian voi tarkistaa kuulustelunauhoista Savolainen 3 ja 4. Nämä kuulustelunauhat ovat Rovaniemen hovioikeudessa. Olen tarkistanut asian soittamalla eilen Rovaniemen hovioikeuteen. Saamani tiedon mukaan Rovaniemen hovioikeus lähettää kuulustelunauhat Korkeimpaan oikeuteen ainoastaan Korkeimman oikeuden pyynnöstä. Pyydän, että Korkein oikeus pyytää Rovaniemen hovioikeudelta nämä kuulustelunauhat, joista käy kiistattomasti selville se, että käräjätuomari Jyrki Määttä esti minua Erkki Aho kuulustelemasta Mikko Kovalaisen todistajaa Kalervo Savolaista. Nauhalta voidaan tarkistaa myös se, että Kovalainen auttaa Kalervo Savolaista, kun tämä ehkä vanhuuden heikentämänä ei muistanut mitä hänen pitää sanoa puhelinkuulustelussa. Kovalainen sanoo Savolaiselle kuulustelussa: voinko auttaa?

Tämän lisäksi lähetän Korkeimmalle oikeudelle kirjepostina kolmen käräjäoikeudenistuntoa kuuntelemassa olleen todistajan lausunnot: Alpo Ylitalo 0500-369 998, Olli Puolitaval 050-463038 ja Pentti Heikkinen 040-5453349. He todistavat, että käräjäoikeuden tuomari esti minua kuulustelemasta Kalervo Savolaista ja esittävät myös oikeudenkäynnistä oman näkemyksensä eli käräjätuomarin puolueellisuuden. Lähetän myös otteen Olli Puolitaipaleen päiväkirjasta käräjäoikeuden istuntopäivältä 2.9.2008. Kirje lähti Kalajoelta pikana tänään keskiviikkona 17.2.2010.

Kalajoella 17.02.2010 Erkki Aho

Uutiset

Oikeuskansleri selvittää, rikkoiko entinen oikeusministeri Johannes Koskinen (sd.) lakia, kun hän kommentoi Alpo Rusiin kohdistunutta vakoilututkintaa. Koskinen puolestaan arvostelee kovin sanoin Helsingin käräjäoikeutta ja hovioikeutta.

Ylikonstaapeli sai tiistaina 16.2. Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa syytteen siitä, että hän olisi huijannut vakuutusyhtiötä. Asiasta kertoi MTV3. Syytteen mukaan poliisi kirjasi onnettomuustutkintaan vääriä tietoja työpaikallaan kesäkuussa 2008. Hänen poikansa oli suistunut tieltä, mutta poliisi kirjasi totuudenvastaisesti tietojärjestelmään, että kyseessä oli hirvikolari.
Hirvikolarin perusteella auton omistanut poliisi sai vakuutusyhtiöltä korvausta. Normaalista tieltä suistumisesta korvausta ei olisi herunut. Lisäksi poliisi kirjasi järjestelmään, että onnettomuuspaikalla olisi käynyt poliisipartio ja hirvimiehet olisivat jäljittäneet tuloksetta vahingoittunutta hirveä. MTV3:n mukaan syyttäjä vaatii poliisille ehdollista vankeutta ja viraltapanoa. Oikeus antaa jutussa päätöksen myöhemmin.

Erkki Hirsimäkeä esitetään Jalasjärven hallinto- ja talousjohtajaksi. Jalasjärven kunnanhallitus päätti esittää yksimielisesti hallintotieteen maisteri Erkki Hirsimäkeä uudeksi hallinto- ja talousjohtajaksi. Kunnanvaltuusto päättää asiasta kokouksessaan 25. helmikuuta. Hirsimäki on entinen Himangan kunnanjohtaja. Tällä hetkellä hän toimii Kalajoen kaupungin teknisenä johtajana.

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kalajoen lukiota. Jutun otsikko on Lukioon vaikka hevosen kanssa.

Muut lehtileikkeet käsittelevät Vancouverin olympialaisia.

Televisiosta katsottua

Olen katsonut naisten ja miesten ampumahiihtoa, miesten taitoluistelua ja Ari-Pekka Nurmenkarin alakanttiin mennyttä suoritusta sekä naisten vähemmän taidokasta jääkiekkoa. Suomi voitti Kiinan vain 2-1. Kiinalainen teki oman maalin. Venäjällä on todella vahva miesten jääkiekkojoukkue. Venäjä voitti Latvian 8-2.

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg , verenpaine 167/95, lepopulssi 63

Loppukevennys

- Älkää etuilko, sotamies, asettukaa jonon päähän.
- En voi, herra alikersantti.
- No miksi ette?
- Siellä on jo joku.

Sotamies Sutki anoi lomaa sillä perusteella, että hänen vaimonsa saa lapsen. Loma myönnettiin. Sutkin palattua komppanianpäällikkö kysyi, tuliko poika vai tyttö.
- Herra kapteeni, eihän sitä tiedä ennen kuin yhdeksän kuukauden kuluttua.

-Isä, isä, minä näin markkinoilla vasikan, jolla oli kaksi päätä ja kuusi jalkaa!
- No tuo ei ole mitään. Onhan minullakin liikkeessä kirjapitäjä, jolla on pihtikintut eikä aivoja olleenkaan.

Isak kertoi pojalleen:
- Minun nuoruudessani kilpailu oli kovaa. Tuossa vasemmalla oli kauppa, jossa käteisalennus oli 10 %, ja tuossa oikeanpuoleisessa kaupassa alennukset olivat vieläkin suuremmat.
- Miten sinä sitten ollenkaan pärjäsit tässä keskellä?
- Hyvin. Maalautin kyltin, jossa luki: ”Pääsisäänkäytävä”.

Kun Kekkonen oli käymässä Torniossa, häntä vastapäätä istui päivällisillä Norlyn Oy:n toimitusjohtaja Esko Häkli. – Norlyn Oy:ssäkö sitä valmistetaan niitä maailman parhaita sukkahousuja? presidentti kysäisi. – Herra presidentti, en minä niin voi sanoa, että Norlynin sukkahousut olisivat maailman parhaita, mutta siitä olen varma, että Norlynin sukkahousut ovat aina lähinnä parasta.

Kaksi kepulaista keskusteli puolueensa 70-vuotisjuhlaillallisilla: - Miten alkiolaisuudesta tullaan kekkoslaisuuteen? – Otetaan pois raittius ja lisätään ulkopolitiikka.

Pikkupoika katsoo Korkeasaaressa silmät pyöreinä yhtä apinaa. Hän nykäisee äitiään hihasta ja sanoo: Katohan, äiti, tuolla on ihan sedän näköinen apina! – Hiljaa, ei niin saa sanoa. – Suuttuko apina siitä?

- Mitä te teette kesäisin tässä kylässä?
- Me kalastamme ja pidämme hauskaa tyttöjen kanssa.
- No, mitä sitten puuhailette talvet pitkät?
- Silloin emme kalasta.

Tohtori: - Kuntonne on rautainen, mutta pahasti ruostunut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti