perjantai 19. helmikuuta 2010

PE 19.02.2010


Päivän sää

Aamulla lämpötila – 29 C, päivällä 18 C

Tapahtumat

Pyysin oikeuskansleri Jaakko Jonkkaa selvittämään asioita. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/02/selvityspyynto-oikeuskansleri-jaakko.html

Kalajoki-näyttelyyn on valmistumassa taideteos Haaralan talosta. Taideteosta on tekemässä taitelija Oma Orell.

Kävin katsomassa Suomisarjan karsintasarjan ottelun JHT – Ahmat. JHT nylki Ahmat numeroin 6-5.

Uutiset

Jokilaaksojen poliisilaitos selventää: Huijauksesta epäilty poliisi ei työskennellyt Haapajärvellä vaan yhdestä alueen kolmesta palvelutoimistosta, jotka ennen poliisilaitosuudistusta olivat Pyhäjärvi, Nivala ja Haapavesi. Poliisimies ei ole toiminut poliisitehtävissä puoleentoista vuoteen.
Erkin kommentti: Jos näillä tiedoilla yleisö ei tunnista henkilöä, niin ehkä poliisi voi ilmoittaa vaimon nimen ja ammatin sekä lasten nimet ja tarvittaessa auton merkin ja rekisterinumeron.

Yhdysvaltojen Texasissa päin taloa lentänyt mies on ilmeisesti jättänyt verkkoon itsemurhaviestin. Viestistä huokuu kirjoittajan syvä viha yhteiskuntaa, poliitikkoja, "rikkaita suosivaa" oikeusjärjestelmää ja erityisesti verovirastoa kohtaan. Viestin allekirjoituksena on "Joe Stack (1956-2010)". Kirjoittaja kertoo, miten hän on vuosien varrella menettänyt kymmeniätuhansia dollareita ja eläkesäästönsä useaan kertaan. - Luin kerran, että hulluuden määritelmä on toistaa samaa asiaa uudestaan ja uudestaan ja kuvitella, että lopputulos yhtäkkiä muuttuu. Olen vihdoinkin valmis lopettamaan tämän hulluuden. No niin, herra Isoveli veroviraston mies, kokeillaan jotain erilaista. Ota pauna minun lihaani ja nuku yösi hyvin, viestissä sanotaan.

Uuden YLE:n johtajan Lauri Kivisen lauluja Yuotubessa, kuuntele http://www.youtube.com/watch?v=LZSBeKTTCwE&feature=PlayList&p=74E6E134A3EBF043&playnext=1&playnext_from=PL&index=8

Slovenian Petra Majdic rutisti Vancouverin olympialaisissa maastohiihdon sprinttikilpailussa pronssille neljä kylkiluuta murtuneena ja pieni repeämä keuhkoissa. Majdic ei enää kykene kilpailemaan Vancouverin olympialaisissa, mutta ei voi keuhkoon tulleen vamman vuoksi myöskään lentää vielä takaisin kotimaahansa.

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike on otsikoitu Hälinästä maaseudun rauhaan. Pääkaupunkiseudun hälinästä perhe muutti maaseudun rauhaan Rautioon. He vuokrasivat asunnon lehti-ilmoituksen perusteella. He eivät olleet koskaan kuulleetkaan aikaisemmin Rautiosta. Nyt he ovat sopeutuneet Rautioon erinomaisesti. Heidät on otettu erinomaisesti vastaan.

Muut lehtileikkeet käsittelevät Vancouverin olympialaisia.

Televisiosta katsottua

NAISET, B-LOHKO
USA - Suomi 6-0 (4-0,1-0,1-0)

MIEHET, B-LOHKO
Slovakia - Venäjä rl 2-1 (0-0,0-1,1-0)

MIEHET, A-LOHKO
Sveitsi - Kanada rl 2-3 (0-1,2-1,0-0)

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 176/107, lepopulssi 61, nuha ja yskä on kohta ohimennyt asia.

Loppukevennys

Kaupungin rikkain mies kuoli. Hautajaiset olivat suuret ja mahtavat. Aivan haudan vieressä seisoi vaatimattomasti pukeutunut juutalainen, joka itki koko hautaustoimituksen ajan sydäntäsärkevästi.
- Oletteko vainajan lähisukulainen? kysyttiin miespoloiselta.
- E-en minä ole sukulainen, nyyhkäisi mies.
- No miksi sitten itkette?
- Juuri siksi.

Kolme juutalaista seisoksii kelloliikkeen näyteikkunan edessä Tel Avivissa.
Venäläinen: - Tuollainen kello minulla tulee vielä joskus olemaan.
Puolalainen: - Tuollainen kello minulla on ollut jo kauan.
Romanialainen: - Tuollainen kello sinulla oli.

Ahti Karjalaisen pidettyä kerran YK:ssa englanninkielistä puhetta erotettiin muutama simultaanitulkki juopumuksesta epäiltynä. Väärinkäsityksen selvittyä henkilöt otettiin takaisin vanhoina työntekijöinä, entisin eduin.

Huolimatta raittiista elämäntavoistaan Johannes Virolainen sai mahahaavan joskus 50-luvulla. Lääkäri kehotti häntä lopettamaan alkoholin, tupakan ja kahvin nauttimisen. Virolainen huomautti, että hän ei ole koskaan juonut viinaa eikä polttanut ja että hän juo kahvia hyvin harvoin. Kun Virolainen kertoi tätä hallituksessa, sanoi Kekkonen, joka silloin oli pääministeri: - Ihmisen pitäisi elää niin, että hän voi aina seurata lääkärinsä määräyksiä!

Rehellisyys ei aina peri maata. Sen todistaa surullinen tarina venäläisestä talonpojasta, jonka vaimo sai stahanovilaisuudestaan Sotshin matkan. Mies vei vaimonsa hevosella asemalle. Paluumatkallaan mies oli ajaa ison sammakon päälle, mutta sai väistetyksi viime hetkellä. – Kiitos ajomies, kun säästit henkeni. Olen noiduttu prinsessa. Jos vielä voisit antaa minulle lämpöisen yöpaikan, niin se varmasti koituisi sinulle eduksi. Mies vei sammakon kotiin, jopa peitteensä alle. Yön aikana näin hyvän kohtelun saanut sammakko muuttui peiton alla nuoreksi neidoksi. Mutta kuten tavallista, juna ei mennytkään sinä iltana, ja niin vaimo palaili kotiin ja tapasi miehensä sängystä nuoren neidon kanssa. Surullisinta on se, että hän ei millään uskonut miehensä kertomaa tositarinaa.

Taloon oli tulossa ensi kerran keinosiementäjä. Emäntä takoi navetan seinään ison naulan. Isäntä kysyi: - Mitä ihmettä sinä sitä naulaa taot? – Keinosiementäjä saa panna siihen housunsa roikkumaan, selitti emäntä.

- Tiedättekö, miksi Neuvostoliitossa oli kolme äänestyskoppia vaalipaikalla?
- ??
- Siksi että olisi valinnan varaa.

Ylikonstaapeli Seppälä kertoo, että Urjalassa on varsin vähän häiriöitä. Tänä syksynä tosin on sattunut paikkakunnalla kolme surmatyötä, jotka rumentavat lyhyellä aikavälillä katsoen melkoisesti tilastoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti