tiistai 9. helmikuuta 2010

TI 09.02.2010


Päivän sää

Päivän lämpötila -6C, tuuli 1m/s

Tapahtumat

Olin tänään kuuluttamassa lasten hiihdoissa. Kisaisäntänä toimi Topi-Keittiöt.

Kalajoen kaupunginvaltuuston kokouksessa 26.01.2010 valtuutettu Eija Pahkala otti esille ambulanssikyydityksissä esiin tulleet ongelmat. Hän oli erittäin huolestunut siitä, että Kalajoen ambulanssi tulee ajamaan himankalaisten ajoja, vaikka voimassaoleva sopimus Lohtajan kanssa edellyttää sitä, että käytetään lähintä ambulanssia. Kalajoen kokoomuksen valtuutettu, kansanedustajaehdokkaaksi ilmoittautunut poliisi Tomi Reinikainen ilmoitti hoitavansa asian hätäkeskuksen kanssa seuraavana päivänä kuntoon. Koska tällainen kiusallinen asia tuli ilmi valtuustonkokouksessa, niin kaupunginhallituksen puheenjohtaja esitti, että valtuustoryhmille pidetään jatkossa yhteinen kokous ennen seuraavana päivänä olevaa varsinaista valtuustonkokousta. Tavoitteena on tietenkin se, etteivät mahdolliset kielteiset asiat tule julkisuuteen. Tästä hyvästä valtuutetut saavat kaksinkertaisen kokouspalkkion, koska yhden kokouksen sijasta pidetään kaksi kokousta.

Tänään tiistaina 09.02.2010 Keskipohjanmaa-lehti uutisoi etusivulla pääuutisenaan, ettei potilas saanut ripeintä apua. Lohtajan ambulanssi ei saanut hakea sydänpotilasta Himangalta. Ambulanssi viipyi – sydänpotilaan tila paheni, kirjoittaa Keskipohjanmaa sivun leveydeltä toisella sivullaan. Lohtajan keskustaan matkaa on Himangalta 10 kilometriä ja Kalajoelle lähes 30 kilometriä. Lehden mukaan Kalajoen sairaankuljetuksen toimitusjohtaja Pekka Rahkola myöntää ottaneensa yhteyttä hätäkeskukseen: ”Lohtaja yritti napata ajon”. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että tärkeintä ei olekaan yrittäjälle ihmisten henki, vaan ambulanssikyydin saaminen. Tämä Keskipohjanmaa-lehden uutisoima tapaus on tapahtunut Kalajoen valtuuston kokouksen jälkeen. Perusturvajohtajan ja perusturvalautakunnan on laitettava asia kuntoon. Onko Lohtajan ambulanssikyyditys edullisempaa Kalajoen kaupungille? Ambulanssikyytejä Kalajoella ei ole kilpailutettu. Jatkossa sellainenkin asia on edessä.

Tänään raahelainen mieshenkilö otti minuun yhteyttä. Hän oli tehnyt Raahen poliisille Hannu Mensoselle virka-apupyynnön saadakseen kihlakunnanvouti Jorma Pirttijärveltä kuitit ulosotoistaan ja niiden kohdistuksista. Hän ei ollut saanut niitä itse kihlakunnanvoudilta. Kihlakunnanvoudin virasto sijaitsee Raahessa samassa rakennuksessa toisessa kerroksessa, missä Raahen poliisilla on toimitilat ensimmäisessä kerroksessa. Raahen poliisi Hannu Mensonen oli siirtänyt asian hoitamisen Kalajoen poliisin Harri Rahkolan tehtäväksi. Raahesta Kalajoelle on matkaa yli 60 kilometriä. Raahelainen mies kysyi minulta neuvoa miten hänen tulee toimia. Sanoin raahelaiselle oman käsitykseni asiasta. Jos asia jää Kalajoen poliisin Harri Rahkolan hoidettavaksi, niin et saa ikinä kuittejasi. Näin toimii kollegiaalinen suojelujärjestelmä. Pyysin raahelaista ottamaan välittömästi yhteyttä Raaheen poliisiin Hannu Mensoseen. Jos asia ei järjesty Mensosen kautta, niin ota yhteyttä eduskunnan oikeusasiamieheen ja oikeusministeriöön.

Katso miten toimii poliisivaltio Suomi
3.2.2010 Marko Sihvosen mielenilmaisun laiton estäminen

http://www.youtube.com/watch?v=FwDhMN-mu7w

Uutiset

Poliisi epäilee Nova Kiinteistökehityksen sekä Nova Groupin useita työntekijöitä törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Poliisin mukaan kesäkuussa konkurssiin menneen Nova Groupin ja Nova Kiinteistökehityksen vastuuhenkilöt ovat syyllistyneet törkeään velallisen epärehellisyyteen ja törkeisiin kirjanpitorikoksiin, kun heikkoon kuntoon mennyt yhtiö syyti rahaa velkojen sijasta vaalitukiin lähinnä keskustalle sekä tukiyhdistys Kehittyvien Maakuntien Suomelle. Yhtiöt ajautuivat konkurssiin myös siksi, että rahaa syydettiin pesukoneisiin ja Ilkka Kanervan (kok) syntymäpäiviin. Nova Kiinteistökehitys on osa laajempaa Nova-konsernia. Yhteensä Nova ja yksittäiset liikemiehet jakoivat viime eduskuntavaaleissa yli 400 000 euroa vaalitukia. Tuet menivät lähinnä keskustan ja kokoomuksen poliitikoille. Poliisi pani esitutkinnan aikana muun muassa toimitusjohtaja Yli-Saunamäen omaisuutta jäihin liki 2,3 miljoonan euron arvosta.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) sai erilaisia palkkioita Nuorisosäätiöltä pelkästään vuonna 2008 yli 42 000 euroa. Summa on yli 20 000 euroa enemmän kuin mitä Kaikkonen on myöntänyt aiemmin. Hän on toiminut säätiön, isännöintiyhtiön ja kiinteistöyhtiöiden hallituksen puheenjohtajana. ARA:n mukaan Nuorisosäätiö on kuluttanut pelkästään ulkomaan- ja kotimaanmatkoihin ja seminaareihin 165 000 euroa vuosina 2006–2009. Säätiön luottamusmiesten, henkilökunnan ja yhteistyökumppanien matkat ovat suuntautuneet muun muassa Malagaan, Prahaan, Italian Modenaan, Barcelonaan ja Pariisiin. Myös Tallinnaan on tehty useita matkoja.
Kotimaan matkat ovat suuntautuneet yleensä Lappiin kuten Leville ja Saariselälle, kertoo maanantaina valmistunut ARA:n tarkastuskertomus.

Helsingin käräjäoikeus on todennut kaksi huumepoliisia syylliseksi tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen. Miehiä ei kuitenkaan tuomittu rangaistukseen.
Oikeus hylkäsi sen sijaan huumepoliisin päällikkö Jari Aarniota, yhtä hänen alaistaan sekä keskusrikospoliisiin rikosylikomisariota Tero Haapalaa vastaan nostetut syytteet virkarikoksista. Oliko kysymys poliisien keskinäisistä riidoista?

Ylen MOT-ohjelma esitteli ohjelmassaan maanantaina Suomen sosiaaliturvajärjestelmän piirteitä. Ohjelman teemana olivat erityisesti maahanmuuttajien saamat tuet. Usein maahanmuuttajaperheissä on paljon lapsia, joten tuet ovat isot. Tästä kertoo myös ohjelman käsiinsä saama toimeentulotukipäätös. Yhdeksän lapsen yksinhuoltajaäiti sai viime syksynä sosiaaliavustuksina yhteensä 3 562 euroa kuussa. Vuodessa se merkitsee noin 43 000 euron verotonta tuloa. Katso:
http://areena.yle.fi/video/739164

Anssi Salmelan alivoimalla syntynyt NHL-osuma oli komeaa katseltavaa heti toisen erän alussa, toisin kuin Jeff Carterin sekunnin myöhässä tullut taklaus, josta ottelun tuomaristo ei katsonut aiheelliseksi tuomita edes jäähyä. Taklaus tulee varmasti herättämään keskustelua jälkikäteen.
Carterin olkapäätaklaus osui ikävän näköisesti Salmelaa pään ja niskan seudulle. Taklaus oli periaatteessa puhdas mutta kyseenalaiseksi sen teki se, että se tuli aavistuksen myöhässä ja pimeästä kulmasta. Katso:
http://peteprose.com/2010/02/anssi-salmela-knocked-out-cold-by-jeff-carter/

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike käsittelee jalkapalloilun EM-karsintasarjan lohkoarvontaa. Suomen kanssa samassa lohkossa Hollanti, Ruotsi, Unkari, Moldovia ja San Marino.

Toinen lehtileike käsittelee Ukrainan presidentinvaaleja ja Viktor Janukovitsin valintaa presidentiksi.


Terveys ja liikunta

Paino 104.0 kg, verenpaine 162/98 lepopulssi 57. Hiihto 12 km/106 km

Loppukevennys

Ammattitauteja

Meteorologi
- ilmavaivat
Metsuri
- puutuminen
Nuohooja
- tuhkarokko
Nuorallatanssija
- tippuri
Palomies
- tulirokko
Pappi
- hengenahdistus
Poliisi
- pidätyskyvyn puuttuminen
Postimies
- jakomielitauti
Puutarhuri
- kurkkumätä
Rumpali
- rytmihäiriö
Sotilas
- kaatumatauti
Sukeltaja
- vesirokko
Uimahyppääjä
- vesikauhu
Äidinkielen opettaja
- pilkkukuume

Miksi blondilla on rakastellessa kello kaulassa?
-Koska blondikin tietää, ettei vahinko tule kello kaulassa.

Mitä suomalaiset hiihtäjät totesivat kisojen jälkeen ?
- Meitä on kusetettu

Tässä lista lauseista, joita ihannevaimo sanoo miehelleen.
a. Sinä olet niin seksikäs krapulassa.
b. Loistopieru! Päästäpä toinen!
c. Mieluummin katson sinun kanssa jalkapalloa ja juon olutta, kuin menen shoppailemaan.
d. Eiköhän tilata Jallu!
e. Mennään kuule ostoskeskukseen, niin voit ihailla naisten takapuolia.
f. Kulta - uuden naapurin tytär ottaa taas aurinkoa, tule katsomaan.
g. Tee minulle palvelus - unohda se typerä ystävänpäiväkortti ja osta itsellesi pari golfmailaa.
h. Kyllähän minä ymmärrän, hääpäivämme tulee joka vuosi, mene vain poikien kanssa metsästämään, se vähentää stressiä.
i. En kyllä suostu suuseksiin ellet laske koko lastia kurkkuuni.
j. Vai haluaisit harrastaa seksiä minun ja minun seksikkään kaverini kanssa, kyllä se sopii.
k. Kyllä minä maksan.
l. En minä tarvitse uusia vaatteita, minulla on niitä vaikka kuinka paljon ennestään.
m. Vaihdoin juuri meidän autosta pakoputken ja kaikki hihnat sekä öljyt.
n. Ei sinun tarvitse tulla katsomaan minun sukulaisiani, menen yksin.
o. Minä ymmärrän! Ei tarvitse selittää.
p. Minä osaan.
q. Olitpa myöhään ulkona kavereiden kanssa... Hyvä, että sinulla on hauskaa tekemistä.
r. Kyllä naisenpaikka on kotona, sano sinä ukko mitä haluat.
s. Katso mitä toin kaupasta..uusin Sarah Youngin Pornovideo!
t. Juo vaan... Avaanko sinulle kaljapullon vai teenkö kossusta siivun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti