torstai 4. helmikuuta 2010

TO 04.02.2010Niilo Kustaa Malmberg


Päivän sää

Pakkasta – 7 C, tuuli 1 m/s

Tapahtumat

Tein Keskipohjanmaan kulttuurirahastolle apuraha-anomuksen kolmivuotista työtä varten Kalajoki-näyttelyn toteuttamiseksi vuosina 2010-2012.

Kävin Tapion Tuvalla tapaamassa taiteilija Markku Hakolaa ja lupasin toimittaa hänelle sunnuntaina Paavo Ruotsalaisen ja Lauri Kustaa Malmbergin kuvat muotokuvamaalausta varten.

Sovin Raution kanssa, että otan ”kymmenen euron jutussa” yhteyttä eduskunnan oikeusasiamieheen ja oikeusministeriöön. On käsittämätöntä, että apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske saa jatkaa tehtävässään. Kiistattomasti voidaan osoittaa, että hän yksi pahimmista oikeushallinnon viranomaisista, jotka estävät oikeuden saannin kansalaisilta. Kalskeen rikolliseksi epäiltävä toiminta on kansalaisten oikeusturvan kannalta kestämätöntä. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/10/oikeusvaltio-suomi-valtakunnansyyttajav.html

Uutiset

Syyttäjä valittaa teinitytön raiskanneen poliisin ehdollisesta tuomiosta hovioikeuteen. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi eilen poliisimiehen 16-vuotiaan tytön raiskauksesta ja valokuvaamisesta kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen. Poliisi houkutteli marraskuussa 2006
virkamerkkinsä avulla kotoaan karanneen tytön asuntoonsa, jossa hän juotti tämän humalaan, raiskasi kahdesti ja otti loukkaavia valokuvia. Kihlakunnansyyttäjä on ilmaissut tyytymättömyytensä ehdolliseen tuomioon ja valittaa siitä hovioikeuteen. Asia oli esillä tänään myös eduskunnan kyselytunnilla. Miksi oikeuslaitos suojelee poliisien rikollista toimintaa?

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Lauri Järvisen palkitsemista urheilukirjailijana. Suomen Urheilumuseosäätiö palkitsi Lauri Järvisen. Vastaavan tunnustuksen on aikaisemmin saaneet Voitto Raatikainen, Paavo Noponen, Pentti Salmi, Ilmo Lounasheimo ja Pentti Vuorio. Järvinen on kirjoittanut nyt 45 kirjaa ja lisää on tulossa muun muassa Eero Kolehmaisesta, Olli Remeksesta ja Kauhajoen Karhuista. Olen iloinen siitä, että Lauri Järvinen vihdoinkin huomioitiin. Kalajoen kaupungilta tämäkin asia on vielä hoitamatta. Lauri Järvinen on tehnyt erittäin merkittävän työn kalajokisen historian ja urheilun tutkijana ja kirjojen kirjoittajana.

Toinen lehtileike käsittelee Santaholman saha-alueen kaavaa. Otsikointi on osuva: Asuinalueelle kertyy hintaa. Totuus on se, että asuinalueen kuntoon saattaminen on tullut erittäin kalliiksi ja maaperä on sitä mitä on. Kysymys on miljoonaluokan kustannuksista. Menot ovat moninkertaiset tuloihin nähden. Saha-alueen maan puhdistus oli kuitenkin pakko tehdä.

Kolmas lehtileike ja Iltalehden urheilusivut käsittelevät Myllylän tunnustusta epo-hormoonin käytöstä.

Televisiosta katsottua

Katsoin eilen illalla dokumentin Alpo Rusista Epäilyksen varjossa. Dokumentti paljastaa totuuden suomalaisesta yhteiskunnasta ja poliitikkojen vaikutuksesta poliisi- ja oikeushallintoon. Suomi on saanut sen johdosta YK:n alaiselta laitokselta moitteitakin.

Katsoin aamulla dokumentin Rahusen punatähdet, jossa aiheena oli jääkiekko. Ostin kirjastosta tänään poistettavista kirjoista Valeri Harlamovia käsittelevän kirjan sekä Finland all stars-kirjan mikä käsittelee vuoden 1995 Suomen maailmanmestari joukkuetta.

Terveys ja liikunta

Paino 104,2 kg, verenpaine 168/101, lepopulssi 59.

Loppukevennys

- Sinä petät minua! Ilkka Kanervan tyttöystävä epäilee. – Ei pidä paikkansa, Ike puolustautuu. – Petätpäs, tyttöystävä inttää. – Sen työpaikallasi norkoilevan blondin kanssa. – Ei se ole hän, Kanerva hymähtää.

Maanpuolustuskurssia vetävä eversti piti tulikivenkatkuisen puheen siitä, kuinka idästä odotettavissa oleva hyökkäys tulee surmaamaan suomalaisia. Kurssia seurannut Jaakko Laakso katsoi asiakseen huomauttaa, että vihollinen voisi yhtä hyvin hyökätä myös lännestä. – Saattaahan se sieltäkin koukata, eversti myönsi.

Kolme sotilasta eksyi kansainvälisessä sotaharjoituksessa. Päiväkausien harhailun jälkeen he kohtasivat sian pellolla. Amerikkalainen sotilas mietti, kuinka hyvät ja mehevät kyljykset siasta saisi. Ruotsalainen sotilas toivoi jo hämärän laskeutuvan, että voisi tutustua sikaan lähemmin. Suomalainen sotilas sen sijaan pohdiskeli, mitähän tuokin sika hänestä ajatteli.

Suomalainen, ruotsalainen ja saksalainen sotilaslääkäri kilpailivat, kuka on tehnyt huimimmat suoritukset omalla alallaan. Ruotsalainen sanoi, että hän oli laittanut sodassa jalkansa menettäneelle puujalan, ja miehestä oli tullut sen jälkeen trapetsitaitelija. Saksalainen sanoi, että hän oli tehnyt sodassa kätensä menettäneelle puisen käden, ja nyt tämä sama mies soittaa Saksan suurimmassa yhtyeessä rumpuja. Suomalainen kertoi, että hän laittoi suomalaiselle sodassa päänsä menettäneelle miehelle puisen pään, ja nyt tämä mies istuu jo toista kautta eduskunnassa!

- Alokas, mitä teette, jos teltan takaa alkaisi yhtäkkiä kuulumaan ammuntaan? vääpeli tivasi.
- Menisin ja lypsäisin ne lehmät, alokas vastasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti