maanantai 22. helmikuuta 2010

MA 22.01.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla -16 C.

Tapahtumat

Olen valmistautunut yli kolme tuntia huomiseen lehdistötilaisuuteen: aiheena Kalajoki-näyttely.

Illalla oli valtuustoryhmien kokous, jossa aiheena oli Kiinteistöyhtiö Kalajoen Marin Parkin pääomalaina. Kysymys on venetehtaasta. Paikalle oli kutsuttu Oy Finn-Marin Ltd:n toimitusjohtaja Osmo Roukala selvittämään asioita.
Perusturva-asioista olivat kertomassa perusturvajohtaja Anne Mäki-Leppilampi ja ylilääkäri Pekka Ijäs, joka on hoitanut ambulanssiasiat kuntoon.
Vielä on kuitenkin tarkistettava onko teiden nimien muutokset päivitetty asianomaisiin järjestelmiin aluehälytysjärjestelmässä. Niiden osalta on ollut ongelmia. Lisäksi operaattori Elisan osalla muutokset olivat jääneet päivittämättä, mistä aiheutui ongelmia. Nyt Elisan osalta asia on kunnossa.
Valtuutetut on valittu hoitamaan yhteisiä asioita. Yhteiset asiat eivät ole salaisia. Kalajoen virka- ja luottamushenkilöjohdolla on suuri huoli julkisuuskuvasta. Voidaan perustellusti kysyä miksi salailu on heille tärkeää? Miksi asioista ei saa keskustella avoimesti?

Uutiset

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan hallitus pohtii turkistarhojen tilannetta tällä viikolla. Vanhanen kirjoittaa verkkosivuillaan, että kansalaisjärjestöillä on täysi oikeus vaatia tarhauksen lopettamista.

Oulun poliisilaitoksen ylikomisario tuomittiin maanantaina useista rikoksista ehdolliseen vankeusrangaistukseen Oulun käräjäoikeudessa. Tuomiosta verkkosivuillaan kertoneen sanomalehti Kalevan mukaan ylikomisario muun muassa työskenteli humalassa tilannekeskuksen yleisjohtajana. Ylikomisario sai 75 päivän ehdollisen tuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta, kahdesta törkeästä rattijuopumuksesta, rattijuopumuksesta, kahdesta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä liikennerikkomuksesta.

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtijuttu käsittelee kaikkien himankalaisten juttua. Lehtijuttu kertoo Himangan 80-vuotiaasta kotiseutuyhdistyksestä, jonka aseman kuntaliitoksen johdosta arvellaan kohonevan.

Muut lehtileikkeet käsittelevät Vancouverin olympialaisia.

Televisiosta katsottua

MIEHET, C-LOHKO
Ruotsi - Suomi 3-0 (1-0,2-0,0-0)
6.41 1-0 Eriksson (Bäckström, Johansson) yv
24.19 2-0 Bäckström (D. Sedin)
38.08 3-0 Eriksson (Franzén, Bäckström) yv
Lundqvist SWE 5+10+5=20 SWE 7 x 2 min
Kiprusoff FIN 15+ 6+8=29 FIN 4 x 2 min, Pitkänen 5+20 min

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 174/99, lepopulssi 66.

Loppukevennys

Kalle on aloittamassa iltarukoustaan ja huutaa vanhemmilleen: - Aion nyt rukoilla. Mitä teillä on puutelistalla?

Luonnontiedon tunnin aiheena olivat aistit: maku, haju, kuulo, näkö ja tunto. Opettaja kysyy pikku Pentiltä:
- Miksi sinulla on korvat?
- Jotta näkisin, Pentti vastaa.
- Ei kai sentään?
- Kyllä. Jos minulla ei olisi korvia, lakki valahtaisi silmilleni.

- Näkitsipä, äiti, miten isä ja kotiapulainen tekevät keittiössä tuoremehua.
– Miten niin?
– Katos, Anna pitää appelsiinia ja isä puristaa Annaa.

- No, Kyösti, mitä tykkäät uudesta opettajastasi?
- Hyvää, mutta hän mahtaa olla valtavan hurskas.
- Miten niin?
- Kun hän kuulusteli minulta historian läksyä, hän sanoi moneen kertaan: Hyvä Luoja sentään!

- Mitä otolle kuuluu nykyisin?
- Hän avasi liikkeen.
- Se ilahduttaa minua. Meneekö hänellä hyvin.
- Ei mene. Poliisi tapasi hänet itse teossa.

- Ajatella, miten lääketiede on kehittynyt, vanha rouva sanoi tohtorille. – Nuorena tyttönä minun piti riisua kokonaan tutkimuksia varten. Nyt riittää, kun näytän kieleni…

Kaunis, nuori tyttö istui puistonpenkillä ja itki katkerasti. Ohikulkevan pastorin kävi tyttöä sääliksi ja hän halusi sanoa tälle muutaman ystävällisen sanan: - Miksi istut täällä itkemässä? Olet nuori ja kaunis, sinulla on sievä puku, aurinko paistaa ja linnut laulavat. Se ei auttanut. Tyttö suorastaan ulvoi. Silloin pastori istuutui tytön viereen, kiersi kätensä hänen olkapäänsä ympärille ja kysyi: - Etkö voisi kertoa minulle, miksi oikein itket? – Penkki on vastamaalattu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti