tiistai 2. helmikuuta 2010

TI 02.02.2010

Kuva Kalajoen Nuorisoseurasta. Kuva oli esillä Veikko Karjalaisen näyttelyssä.

Päivän sää

Yöllä satanut lunta noin 10-15 cm. Päivän lämpötila on -8 C. Lumitöiden tekemiseen minulta meni 1,5 tuntia.

Tapahtumat

Kävin tarkistamassa valtuuston kokouksen pöytäkirjan. Keskustelin henkilöstöjohtaja Pekka Ollilan kanssa oikaisuvaatimuksesta, mikä oli eilen tuotu asiana kaupunginhallitukseen asti. Kerroin Pekalle, että menettely oli minun mielestäni lainvastainen ja toin esille sen, että tällaisella menettelyllä ei yhteistyötä himankalaisten kanssa paranneta. Tiedän Pekka Ollilan luonteen ja toiminnan. Minulle on muodostunut sellainen kuva, että hän nauttii toisten kiusaamisesta ja ilkeydenteosta. Olen itse saanut kokea sen lukuisia kertoja kymmenien vuosien ajan.

Kävin Rautiossa tervehtimässä äitiäni.

Kävin keskustelemassa lääkäritilanteesta perusturvajohtajan kanssa. Kalajoelle on tulossa kolme unkarilaista lääkäriä suomalaisten lisäksi. Syksyllä lääkäritilanne Kalajoella on kunnossa. Tavoitteena on saada vakituiset lääkärit keikkalääkärien sijaan.

Kävin Tapion Tuvalla katsomassa himankalaisten taitelijoiden näyttelyä. Näyttelyn taso oli minulle positiivinen yllätys.

Vastasin Unkarin harrastelija taitelijoiden säätiölle myöntävästi yhteistyömahdollisuuksiin taidealalla ja pyysin heiltä lisäinformaatiota asian johdosta.

Kävin parturissa.

Olen saanut useita puhelinsoittoja, jossa ihmetellään miksi poliisi tai laillisuusvalvojat eivät tutki Mikko Kovalaisen rikoksia. Sitä minäkin suuresti ihmettelen. Mikko Kovalainen voi vapaasti jatkaa toimintaansa niin kuin sika vatukossa yhteistyössä poliisin kanssa kansalaisten ja yhteiskunnan suureksi vahingoksi.

Luin Pertti Hemanuksen kirjan Reporadion nousu ja tuho.

Uutiset

Rajavartiolaitos vapauttaa Kouvolan China Centerin rikostutkinnan yhteydessä vangitut kiinalaiset.
Vapauttamisen syynä on korkeimman oikeuden maanantainen päätös. Sen mukaan väärin perustein hankittu viisumi on laillinen ja oikeuttaa maahantuloon. Tämä päätös koettelee kansalaisten oikeustajua.

MOT-ohjelma kertoi, että eläkerahaa oli liikaa
http://blogit.yle.fi/mot/elakerahaa-olikin-liikaa

Kokoomuksen Sauli Niinistö ei näe mielekkäänä jatkaa tehtävässään eduskunnan puhemiehenä vaalissa saamansa epäluottamuslauseen jälkeen. Niinistö sanoi, että hän ei voinut lain mukaan kieltäytyä vastaanottamasta tehtävää vaalin jälkeen. Hänen mukaansa puhemies ei kuitenkaan voi toimia tilanteessa, jossa epäluottamus on näin kovaa. Niinistö valittiin eduskunnan puhemieheksi vain 89 äänellä. Äänimäärä oli historiallisen alhainen. Hän tuli valituksi, koska sai enemmistön hyväksytyistä äänestä.

Mika Myllylä tunnusti EPO:n käytön. http://www.nelonen.fi/uutiset/urheilu/mika-myllylä-tunnusti-epon-käytön

Vesipuisto Laajavuoreen
http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/laajavuoreen-rakennetaan-vesipuisto/519583

Katso myös http://www.erkkiaho.com/kalajoki/blog/?content=detail&id=3

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike käsittelee tulevia eduskuntavaaleja ja mahdollisia ehdokkaita. Nivalalainen Pekka Vilkuna ei enää asetu ehdolle. Haapajärvisellä emännällä Sanna Isolalla on hinkua ehdokkaaksi. Nivalassa halutaan asettaa oma ehdokas. Antti Rantakangas haluaa jatkaa ja Markku Koski odottaa kentän painetta ehdokkuudelleen. Vaikuttaa siltä, että Kalajoen Raili Myllylän hinku eduskuntaan on valtava. Hän laskee saavansa ääniä Himangalta. Lehden uutisoinnin mukaan Myllylä toteaa, että Kalajoelta voi tulla vielä ehdokas.
Kokoomuksesta kalajokisella Tomi Reinikaisella on hinkua eduskuntaan, vaikka näytöt kunnallisella tasolla ovat lievästi sanottuna korkeintaan keskinkertaiset. Oulaistelaisella kokoomuksen Vesa Aitto-oja on lähdössä ehdokkaaksi.

Toinen lehtileike käsittelee kalajokisen Oma Orellin taidenäyttelyä Ylivieskassa.

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpaine 145/90 , pulssi 63.

Loppukevennys

Vaimo oli raivona, kun hänen miehensä tuli kotiin päissään. – Pidä suusi kiinni, akka! Eikö siinä ole rangaistusta tarpeeksi, kun näen sinut kahtena.

Millainen on laihialainen munatoti? – Juodaan lasi vettä toinen käsi housuntaskussa!

Mikä on Korean laiskimman miehen nimi? – Hui Lai Lee.

- Hukkaan valui, sanoi savolainen sudenraiskaaja.

Mitä yhteistä on Jeesuksella ja täsmällisellä putkimiehellä? – Molemmista olen kuullut, mutta en koskaan nähnyt.

- Tarjoilija! Yks kossu ja äkkiä! – Tuleeko kolalla? – Aivan sama, tuo vaikka lapiolla kunhan tuot äkkiä!

- Onpas sulla heinänuha, ihmetteli virolaistyttö Suomesta palanneelle ystävättärelleen. – Ihmekös tuo, kun vietin melkein koko viikon selälläni jossakin maalaisisännän peräkamarissa ennen kuin hän lakkasi saamasta pankista rahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti