perjantai 5. helmikuuta 2010

PE 05.02.2010Kalajoen tapulin pienoismalli


Päivän sää

Päivän lämpötila – 6 C. Tuuli 1m/s.

Tapahtumat

Löysin Oulun maakunta-arkiston sivuilta seuraavan Oulun läänin evakuointia käsittelevän asiakirjan. Katso http://www.arkisto.fi/fi/news/287/55/Oulun-laeaenin-evakuointi-syksyllae-1939-Oulun-maakunta-arkisto/
Arkistolaitos on hyvä tiedon hakupaikka.

Lähetin sähköpostia eduskunnan oikeusasiamiehen päivystävälle lakimiehelle

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: eoa-kirjaamo@eduskunta.fi
Cc: tuija.brax@oikeus.fi ; anne.holmlund@intermin.fi ; pev@eduskunta.fi ; jorma.kalske@oikeus.fi ; kirjaamo@tpk.fi
Sent: Friday, February 05, 2010 10:15 AM
Subject: apulaisvaltakunnansyyttäjän toiminta

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen toiminta

Pyydän eduskunnan oikeusasiamiehen päivystävää lakimiestä perehtymään tähän blogiosoitteeseen, jossa käsitellään apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen toimintaa. Soitan tänään 5.2.2010 eduskunnan päivystävälle lakimiehelle iltapäivällä. Tilanne virkamiesrikollisuuden osalla on kestämätön. On syytä epäillä, että yksi pahimmista on apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/10/oikeusvaltio-suomi-valtakunnansyyttajav.html


Lähetän tämän viestin tiedoksi tasavallan presidentti Tarja Haloselle, oikeusministeri Tuija Braxille, poliisiministeri Anne Holmlundille, eduskunnan perustuslakivaliokunnalle ja apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeelle.

Kalajoella 5.2.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Eduskunnan oikeusasiamiehen päivystävä lakimies oli lähes koko päivän palaverissa. En tavoittanut häntä puhelimella koko päivänä.

Uutiset

Sopimusvalmistaja Incap Oyj kertoi torstaina suunnittelevansa Vuokatin-tehtaan sulkemista ja tuotannon siirtämistä Viroon. Incap on aloittanut tehtaalla yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat yhteensä noin 130 henkilön mahdollista irtisanomista. Incap antoi myös tulosvaroituksen. Olisiko Incapin asiat tutkittava perusteellisesti yrityksen perustamisesta lähtien?

Tilintarkastajan tulkinnan mukaan Kansanmusiikkisäätiö oli kypsää kauraa velkasaneeraukseen tai konkurssiin jo vuonna 2008. Kansanmusiikkisäätiö on saanut tilintarkastajaltaan tyrmäävän lausunnon taloudenpidon lisäksi lukuisista muista laiminlyönneistä.
Kansanmusiikkisäätiön hallituksen olisi tilintarkastajan mukaan pitänyt miettiä jo vuonna 2008, onko säätiöllä enää taloudellisia edellytyksiä toimia. Tilintarkastajan mukaan Kansanmusiikkisäätiön hallitus on syyllistynyt lukuisiin laiminlyönteihin. Oma pääoma oli tarkastajan tulkinnan mukaan jo tuolloin miinuksella vähintään 310 000 euroa. Säätiössä ei kuitenkaan noudatettu hyvän kirjanpitotavan mukaisia kirjauksia, joten tilanne näytti todellisuutta paremmalta.

Kainuun maakuntahallitus ja Kajaanin kaupunginhallitus vetoavat yhdessä Kajaanin opettajainkoulutuksen säilymisen puolesta. Oulun yliopiston hallitukselle suunnatussa kannanotossa korostetaan Kajaanin opettajainkoulutusyksikön kustannustehokuutta sekä alueellista merkitystä.

Paavo Lipponen kirjoitti, että keskustan johtama aluehallintouudistus on tuottamassa suuren sekaannuksen ja täydellisen pannukakun. Aluehallinnon uudistamisen lopputuloksesta ei ota Erkin velikään selvää, Lipponen moitti.
- Kaiken takana, eikä edes millään tavalla kätkettynä, puuhastelua ohjaa keskustan karvainen valtapoliittinen käsi. Suomesta ollaan tekemässä kepulandioiden saaristo, emämaana pohjoiseen luotaava Suur-Kepulandia. Ja tämän kaiken me saamme porvarivallan voimalla, kokoomuksen ja RKP:n ollessa rähmällään keskustan edessä, hän kirjoitti.
Erityisesti Lipposta tuntuu ärsyttävän Keski-Pohjanmaan "ruhjominen" Oulusta käsin hallittavaksi. Keskustalaisen kunta- ja hallintoministeri Mari Kiviniemen esiintyminen asiassa on Lipposen mielestä ollut harvinaisen ylimielistä.
Olen Lipposen kanssa samaa mieltä Keski-Pohjanmaan ruhjomisesta ja kepulandiasta.

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike käsittelee eduskunnan puhemiesäänestystä ja Sauli Niinistön saamaa ankaraa protestia. Mielestäni Sauli Niinistön toimintaa on tarkasteltava kriittisesti myös siltä ajalta, kun hän oli perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja ja myös siltä ajalta jolloin hän oli valtionvarainministeri. Mielestäni Niinistöstä on julkisuudessa annettu aivan väärä kuva.

Toinen lehtileike käsittelee Kansanmusiikkisäätiön tilintarkastuskertomusta. Se on tyly tuomio.

Kolmas lehtileike käsittelee Alavieskan kunnan taloutta ja mahdollista kuntaliitossuuntaa. Minun mielestäni paras vaihtoehto Alavieskalle on ehdottomasti Kalajoki. Alavieskan poliittisia päättäjiä on kuntayhtymien palveluksessa ja siksi he liputtavat oman työpaikkansa mukaan Ylivieskan puolesta samoin kuin Ylivieskan rajalla asuvat entiset kunnalliset päättäjät. On todennäköistä, että p
palvelujen laatu ja hinta ratkaisevat Alavieskan suunnan.

Neljäs lehtileike käsittelee Ruotsin monarkiaa ja ruotsalaisten tyytyväisyyttä monarkiaan.

Televisiosta katsottua

Eduskunnan kyselytunnilla 04.02.2010 kansanedustaja Bjarne Kallis (kd) käsitteli erittäin selkein sanoin sotasyyllisyystuomioita. Bjarne Kallis /kd: Arvoisa herra puhemies! Osoitan kysymykseni oikeusministerille:
Vuonna 1946 korkein oikeus totesi, että sotasyyllisyystuomiot ovat perustuslain vastaisia. Saman totesi oikeuskansleri vuonna 1992. Korkein oikeus totesi saman asian myöskin vuonna 2008. Siis maassa on tehty päätös, on annettu tuomio, joka on perustuslain vastainen. Jo oppikoulussa, ainakin minun koulussani, opettaja tämän saman totesi.
Minulla on se käsitys, että suuri enemmistö kansasta on sitä mieltä, että tämä tuomio pitäisi purkaa. Ilmeisesti kansanedustajatkin ovat samaa mieltä. Professorit Kauko Sipponen ja Jyrki Virolainen ovat todenneet, että purkaminen voisi tapahtua muuttamalla tekstiä yhdessä pykälässä. Kun korkein oikeus on todennut, että sillä ei ole kompetenssia purkaa tuomiota, sille annettaisiin kompetenssi, kun muutettaisiin yhden pykälän sisältöä. Tiedän, että ministeri on asettanut työryhmän, jonka määräaika on mennyt umpeen. Kysyn, kun tämä määräaika on mennyt umpeen ja kun on olemassa selkeä esitys, miten tämä voitaisiin korjata: Tuleeko hallitukselta esitys niin, että tämä perustuslainvastainen tuomio purettaisiin?

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpaine 149/89, lepopulssi 68. Hiihto 12 km/82 km.

Loppukevennys

Ei käy, apteekkari sanoi asiakkaalle. -Arsenikin ostoon pitää olla lupa. Pelkän anopin kuvan näyttäminen ei kelpaa.

Mitä savolaismies sanoi, kun anoppi putosi veneestä?
- Nyt ei naarata.

Miten blondin aivosolu kuolee?
-Yksin

Mitä yhteistä on blondilla ja kaljapullolla?
- Molemmat ovat tyhjiä kaulasta ylöspäin.

Kollikissa kysyi kesäiltana rakastetultaan?
- Menemmekö naimisiin kaikessa hiljaisuudessa vai herätämmekö koko korttelin?

"siellä on ja pysyy", sanoi spitaalinen, kun ilotalosta lähti

Ahtisaari oli maakuntavierailulla eräässä maalaiskunnassa. Hän huomasi lapsia leikkimässä hevoshaan luona kuivilla lantakikkareilla.
- Hei lapset, mitäs te leikitte? presidentti kysyi kumartuen lähemmäksi.
- Me leikitään hallitusta, lapset kertoivat. - Nää kikkareet tässä on ministereitä. Ne istuu pöydän ääressä ja tekee päätöksiä.
- Vai niin. Heh heh, missäs on presidentti?
- Ei olla vielä löydetty niin suurta paskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti