torstai 11. helmikuuta 2010

TO 11.02.2010
Jussi Kurikkala

Päivän sää

Lämpötila – 8 C , tuuli 3m/s, sankka lumipyry.

Tapahtumat

Tänään kävin bulgarialaisen ystäväni luona ja keskustelimme muun muassa bulgarialaisesta kovatasoisesta jalkapalloilijasta, joka on koulutukseltaan liikunnanopettaja. Hän on valmis tulemaan esimerkiksi Kalajoelle, jos töitä löytyy. Lupasin selvittää tilannetta.
Kalajoella on nyt pitkästä aikaa naislentopalloilua, kun Himangan Urheilijat pelaavat alempaa kakkossarjaa. Kalajoen lukiossa on myös lentopalloryhmä. Alavieskan Viri pelaa ylempää kakkossarjaa. Minuun on otettu yhteyttä myös naislentopalloasioissa. Lupasin selvittää työpaikkoja.

Himankalaiset ovat ottaneet erilaiset toimintojen supistukset ja palvelujen heikennykset tyrmistyksellä vastaan kuntaliitoksen seurauksena. Näyttää siltä, että pinnan alla kytee. Olen saanut useita yhteydenottoja Himangalta. On hyvä, että kuntalaiset ovat aktiivisia, sillä muuten minä en pysyisi ajan tasalla.

Kansalaiset soittelevat ja ihmettelevät minulle miksi poliisi ei tutki epäiltyjä rikoksia. Kansalaiset ovat joutuneet kärsimään hirvittäviä vahinkoja tiettyjen henkilöiden toiminnan johdosta, mutta poliisi ja laillisuusvalvojat vain suojelevat näitä henkilöitä. Miksi? Järkyttävää toimintaa!
Minulle myös ihmetellään miksi poliisien toimintaan ei puututa. Miksi heidän esimiehensä ja laillisuusvalvojat suojelevat näitä tiettyjä poliiseja?

Uutiset

Suomalaisia Stasi-kontakteja sisältävä niin sanottu Rosenholz-aineisto säilyy suojelupoliisin hallussa salaisena tiedustelutietona, kertoo Aamulehti. Näin päätti Helsingin hallinto-oikeus, jonne asiasta valittivat Alma Median Helsingin toimituksen toimittajat.
Päätöksen keskeinen perustelu on lehden mukaan se, että Rosenholz-aineiston julkistaminen vaarantaisi suojelupoliisin tehtävän kansallisen turvallisuuden ylläpitäjänä ja Suomen kansainväliset suhteet. Suomen hallitus päätti kymmenen vuotta sitten aineiston olevan avointa. Muissa maissa tiedot ovat julkisia. Yhdistämällä Stasin listaamien yhteystietojen henkilöllisyydet heidän koodeihinsa ja raportteihinsa voidaan selvittää DDR:n ja samalla Neuvostoliiton KGB:n hyväksi toimineet henkilöt.
Katso: SAK:n viestintäpäällikkö
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/11/993110

Keski-Pohjanmaa Ylen Elävässä arkistossa
http://yle.fi/alueet/keski-pohjanmaa/2010/02/keski-pohjanmaa_ylen_elavassa_arkistossa_1433240.html

Katso World Trade Center kuvia 9.11.
http://abcnews.go.com/Politics/slideshow?id=9763032

Mitkä ovat pääministerin tehtävät?
Lisää tietoa täältä: http://www.vnk.fi/paaministeri/tehtavat/fi.jsp

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike käsittelee huumepoliisien oikeudenkäyntiä ja vapauttavaa päätöstä. Voidaan sanoa, että paljon porua ja vähän villoja.

Toinen lehtileike käsittelee olympialaisten suorituspaikkoja.

Kolmas lehtileike käsittelee käräjäoikeuden hallintokanslian paikkaa. Kiistaa on ollut Raahen ja Ylivieskan kesken.

Televisiosta katsottua

Eduskunnan kyselytunnilla esille nousi yliopistojen rahoitus ja ennen kaikkea Oulun yliopiston rahoitusongelmat. Toinen asia oli MOT-ohjelman esille ottamat maahanmuutto-ongemat.

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpaine 153/92, lepopulssi 62

Loppukevennys

Alokas kertoi innoissaan vierailevalle kenraalille:
- "Herra kenraali, minä aion isona upseeriksi!"
- "Oletteko te täysin hullu!", sanoi kenraali.
- "Onko se aivan välttämätöntä?" alokas kysyi ihmetellen.

Alkavassa murrosiässä ollut poika oli menossa kavereittensa luo katsomaan videoita. Hänen äidillään oli epäluulonsa siitä, millaisia filmejä pojat aikovat katsoa, ja hän varoitti poikaansa:
- Sitten et saa katsoa sellaisia tuhmia kuvia tai muutut kiveksi!
Poika ei tietenkään uskonut moista varoitusta ja lähti. Mutta jo puolen tunnin päästä hän palasi takaisin kotiin.
- Olit sinä äiti sittenkin oikeassa, poika selosti itku kurkussa. Mää katsoin ihan vähän vaan, ja heti alkoi paikat kovettua.

- Mistä tuntee tosimiehen nudistirannalla?
- Hän pystyy kantamaan yhtä aikaa kaksi kahvikuppia ja kuusi donitsia.

- Mikä on laihialaisten Viagra?
- Vaimo haukkuu pystyyn.

Kaupassa:
- Saisinko WC-paperia?
- Minkä väristä?
- Valkoista. Minä väritän sen itse.

Eräs hieno rouva ja hänen piikansa olivat juhlissa. Rouvalla oli ilmavaivoja. Hän käski piian ottaa syyt niskoilleen ja sanoi:
- Jos minulta pääsee pieru, niin nouset seisomaan ja sanot, että se pieru tuli sinulta.
Pian rouvalla alkoi kiertää mahassa ja häneltä pääsi oikein pahanhajuinen äänetön pieru. Piika ponkaisi ylös ja ilmoitti:
- Se pieru, jonka rouva pieraisi, on minun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti