lauantai 3. syyskuuta 2011

LA 03.09.2011
Elokuvateatteri Kuvala tarjosi 1930-luvuta lähtien kulttuuripalveluksiaan kalajokisille. Erityisesti se oli Plassin työväestön suosiossa. Kuva vuodelta 1977.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 10 C, tuuli koilisesta 3 m/ s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 89 %. Lämpötila päivällä + 13 C. Aurinko nousee 06.10 ja aurinko laskee 20.35. Päivän pituus 14 t 24 min.

Tänään on Soilen, Soilin ja Soilan päivä. Varsin nuoren nimisarjan kuopus Soile vuodelta 1964 sekä sen mukauma Soila lienevät löytyneet Lönnrotin sanakirjasta, missä sana solle, soilu tarkoittaa revontulten loimua. Samaa alkujuurta on kaiketi Soilin edeltäjä Soilikki, joka tosin on myös huonekasvin nimi ja saattaisi viitata kukkaisnimistöön.

Tapahtumat

Kävin poimimassa kangasrouskuja ämpärillisen.

Uutiset

Venäjä juhli kaksoisvoittoa miesten kävelyn kuninkuusmatkalla, kun Sergei Bakulin ja Denis Nizhegorodov ylittivät ensimmäisinä maaliviivan 50 kilometrillä. Suomalaisten kilpailut eivät menneet aivan suunnitelmien mukaan. Suomalaisittain kilpailu ei mennyt suunnitelmien mukaan. Jarkko Kinnunen ei pystynyt Daegussa hätyyttelemään tavoittelemaansa omaa ennätystä ja pistesijaa, vaan tuloksena oli 15:s sija ajalla 3.52.32. Kinnunen antoi radalla kaikkensa, ja sisukas suomalainen kannettiin suoraan maalista paareilla tiputukseen.

Suomen yleisurheilumainetta viimeisenä puolustanut Antti Ruuskanen jäi keihäsfinaalissa yhdeksänneksi. Ruuskanen heitti parhaallaan tuloksen 79,46 metriä. Se ei riittänyt jatkokierroksille.
Mestariksi saatiin yllätysnimi, sillä Norjan Andreas Thorkildsen syrjäytettiin ykköspaikalta. Barcelonan EM-kisoissa hopeaa napannut De Zordo vahvisti samalla Saksan mitalisaldoa heittolajeissa, sillä Saksa on saanut MM-kultaa miesten keihäänheiton lisäksi myös miesten kuulassa ja kiekossa ja MM-hopeaa naisten kiekossa.

Naisten sadan metrin aitajuoksun loppukilpailu oli odotusten mukaisesti Sally Pearsonin ylivoimaista hallintaa. Australialainen hurjasteli maailmanmestariksi ajalla 12,28 jääden vain seitsemän sadasosaa maailmanennätyksestä.
Usain Bolt korjasi sadan metrin finaalissa sattuneen työtapaturmansa 200 metrin loppukilpailussa. Jamaikalainen pinkoi maailmanmestariksi ajalla 19,40, joka on maailmantilaston kaikkien aikojen neljänneksi nopein.

Anna Tshitsherova teki puhdasta jälkeä naisten korkeushypyn finaalissa, sillä venäläinen ylitti lähes kaikki korkeudet ensimmäisellä yrityksellään. Tshitsherova katkaisi samalla Blanka Vlasicin mestaruusputken MM-kisoissa.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Rakkaus on sydämen unettomuutta.
Rakkaus se maailmaa pyörittää.
Ystävyydellä ei ole lujempia siteitä kuin yhteiset suunnitelmat ja yhteiset toiveet.
Tee aina niin kuin oikein on. Se ilahduttaa muutamia ja lyö loput ällikällä.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Inarijärvi (Tapio Rautavaara)
http://www.youtube.com/watch?v=kqQ0-_LTibU&feature=related

Esa Pakarinen - Kylymässä mualimassa
http://www.youtube.com/watch?v=aTo0n_Y3m_s&feature=related

Reino Helismaa - Meksikon pikajuna (osat 1 ja 2)
http://www.youtube.com/watch?v=jp0mXrPRzyU&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 103,0 kg, verenpaine 186 /113, lepopulssi 59. Aamujumppa 30 min. Kävely 6 km / 181 km. Pyöräily 15 km / 2256 km.

Loppukevennys

Miksi Jeeus ei voinut syntyä Ruotsissa? - Koska sieltä ei olisi löytynyt neitsyttä ja kolme viisasta miestä.

Blondi halusi ostaa vihreitä golfpallooja, koska ne on helpompi löytää hiekkakuopasta.

Miksi Romaniassa turisti, joka syyllistyy taskuvarkauteen, saa erittäin kovan tuomion, yleensä vuodsta kahteen vankilaa? - Sen takia, koska halutaan suojella maan tärkeintä omaa ammattia.

Maailmassa on hurja inflaatio. Aikaisemmin sanottiin, että penni ajatuksistasi, ja nykyään jo psykoterapeutitkin veloittavat 150 euroa tunti.

Jos kerjääminen kielletään Suomessa, niin miten Marja Tiura enää saa vaalirahaa.

Seppo Rädylle ja Matt Nykäselle koetettiin opettaa saksaa. Seppo totesi: - Taivutan mieluummin rautakankia kuin saksan verbejä.

Video Haioase - mori de ras-faze comice :)))
http://www.youtube.com/watch?v=dBRRuid9Ygs&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti