keskiviikko 14. syyskuuta 2011

KE 14.09.2011
Päivän sää

Päivällä lämpötila + 15 C. Pilvistä ja poutaa. Aurinko nousee 06.42. ja aurinko laskee 19.55. Päivän pituus 13 t 13 min.

Tänään on Iidan päivä. Iida tuli meille Ruotsin kautta vuonna 1864. Aikoinaan hyvin suosittu nimi oli muinaissaksalaista alkuperää. Siellä id-alku liittyy työtä ja toimintaa merkitseviin sanoihin. Tästä perusosasta on saanut nimensä myös muinaisskadinaavinen ikuisen nuoruuden jumalatar Idun, jonka kaima Iida siis on.

Tapahtumia

Tänään VR uudisti lippupalveluaan ja sen myös huomasi. Näin uutisio asiasta Helsingin Sanomat

Uudistus jumitti VR:n lipunmyynnin, asiakkaat tuskissaan
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Uudistus+jumitti+VRn+lipunmyynnin+asiakkaat+tuskissaan/1135269325073

Itse olin aamulla ostamassa junalippua Helsingin Rautatieasemalla, mutta en puolentoista tunnin jonotuksen jälkeenkään saanut lippuja ostetuksi Helsingin rautatieasemalta. Myöskään lippuautomaatit eivät toimineet. Konsultti Erkki Ahon silmä katsoi tilannetta myös kameran silmän läpi ja ikuisti tilanteen. 17 palvelupisteestä vai kuudessa oli asiakaspalvelija. Niistäkin kaksi palveli ulkomaan matkailijoita. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että asiakaspalvelijoita ei oltu perehdytetty uuteen systeemi eikä kukaan ollut testannut systeemiä ennen käyttöönottoa. Asiakaspalvelijoita ei ollut tarpeeseen nähden riittävästi. Ehkä oli ajateltu, että käytäntö opettaa. Mikään yksityinen palvelufirma ei voi toimia näin huonosti. Lisäksi konsultti Erkki Ahon silmä varmensi sen, että työnjohto ei hallinnut työn organisointia. Järkyttävää osaamattomuutta. Kyllä tästä minun mielestäni VR:n ylin johto tulisi asettaa vastuuseen. Ei kansalaisten pidä sietää näin osaamatonta ja avutonta asiakaspalvelua, mikä johtuu huonosta työn organisoinnista ja huonosta johtamisesta.

Eilen kävin eduskuntatalossa perussuomalaisten eduskuntasihteerin Antti Valppaan luona ja kerroin hänelle omat terveiseni. Ihmettelin, miksi Natura-asiassa vain yksi kansanedustaja on tehnyt kysymyksiä, vaikka perussuomalaisia kansanedustajia on kaikkiaan 39. Valpas ei osannut vastata kysymykseeni minua tyydyttävällä tavalla. Minun oikeustajuni mukaan KHO on tehnyt n. 700 väärää päätöstä ja sen pitäisi kiinnostaa kaikkia 39 perussuomalaista kansanedustajaa eikä vain yhtä perussuomalaisten kansanedustajaa.

Otin lisäksi esille oikeusturva-asiat ja laillisuusvalvonnan asian. Oikaisin Antti Valppaan väärän käsityksen laillisuusvalvonnasta. Hänellä oli luja lapsenusko siihen, että laillisuuvalvonta Suomessa on rehellistä ja kansalaisten edun mukaista toimintaa. Valppaan kanssa sovittiin niin, että lähetän hänelle sähköpostitse aineistoa ja hän hoitaa asiat eteenpäin. Ilmoitin Antti Valppaalle, etten ole kaikilta osin tyytyväinen perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Pirkko Ruohonen-Lernerin toimintaan.

Uutiset

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini aikoo esittää torstaina eduskuntaryhmälle kansanedustaja Jussi Halla-ahon määräaikaista erottamista ryhmästä. Erottaminen liittyisi Halla-ahon keskiviikkona antamiin Kreikka-kommentteihin.

Erkin kommentti: Minäkään en allekirjoita Jussi Halla-ahon kommenttia Kreikan asioista, mutta silti pidän kohtuuttomana rangaistuskensa asiassa uutisoitua eduskuntaryhmästä erottamista.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Haluan mieluummin olla terve kuin rikas.
Lukeminen on ajatukselle samaa kuin voimistelu ruumiille.
Terveellä on monia toivomuksia. Sairaalla vain yksi.
Vireä mieli pitää kunnon korkealla.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Kultaiset Korvarenkaat - Taisto Tammi
http://www.youtube.com/watch?v=aupBw_8Ub68&feature=related

Loppukevennys

Työ tekijäänsä siittää, sanoi ilotyttö.

- Miten Kurosen sisuskalut kestävät juoda mitä tahansa?
Ihmeköstuo, onhan se juonut talonsakin.

Ulosottomies sai Näkäräisen jaloilleen. Hän vei nimittäin sekä nojatuolin että telkkarin.

Mikä on postimiesten ja ilotyttöjen ammattitauti? - Jakomielitauti.

Meidän Maija sai töitä siivoojana. Nyt meillä pyyhkii hyvin.

Mereneito makasi levällään.

Sellainen on hyvä sähkömies, joka pystyy tekemään hyviä johtopäätöksiä.

Mikä on suosituin automerkki siivoojien keskuudessa? - Rättisitikka.

Poliisi autoilijalle: - Puhaltakaa. - Mihin teillä käy kipeää?

100 funny falls
http://www.youtube.com/watch?v=0Y6hyUazlUE&feature=related

(Top) 15 of the most stupid people of all time (original)
http://www.youtube.com/watch?v=CRAcYy7JSYk&feature=related


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti