sunnuntai 4. syyskuuta 2011

SU 04.09.2011
1930-luvun alussa ja myöhemminkin työttömyyttä torjuttiin hätäaputyömailla mm. suurina kuivatus- ja kanavatöinä. Monet miehet menettivät terveytensä näissä töissä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 12 C, tuuli kaakosta 4 m /s, suhteellinen kosteus 76 %. Lämpötila päivällä + 16 C. Aurinko nousee 06.13 ja aurinko laskee 20.31. Päivän pituus 14 t 18 min.

Tänään on Ansan päivä. Ansa on suomalaisuuskauden myöhäisempiä nimiä, almanakassa vuodesta 1950. Ansa-nimen synnylle on saattanut antaa kipinän varhaisempi, samansisältöinen tytönnimi Paula, joka tosin ei alkumerkitykseltään ole ”pyydys”.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa katsomassa äitiäni.

Uutiset

Viikonlopun aikana Japanin yli kulkenut trooppinen myrsky on tappanut ainakin 17 ihmistä. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan yli 90 on loukkaantunut ja yli 40 ihmistä on myrskyn jäljiltä kateissa.

Daegun MM-kisojen viimeinen päivä käynnistyi miesten maratonilla. Mestaruutta puolustanut kenialainen Abel Kirui juoksi ylivoimaiseen voittoon ajalla 2.07.38. Kiruin voittomarginaali (2.28) on MM-historian suurin. Vincent Kipruto varmisti Kenian kaksoisvoiton. Etiopian Feyisa Lilesa oli kolmas.

Naisten 4 x 100 metrin viestikilpailu päättyi Yhdysvaltojen juhliin. Bianca Knight, Allyson Felix, Marshevet Myers ja Carmelita Jeter kruunattiin pikaviestin maailmanmestareiksi.

Venäjän Maria Savinova ja Etelä-Afrikan Caster Semenya laskivat voimansa oikein naisten 800 metrillä. Kaksikko seurasi muiden vauhtia ensimmäisen kierroksen aikana, nousivat toisen kierroksen alussa kärkeen ja ratkaisivat voiton loppukirissä.

Kymppitonnilla hopeasijalle jäänyt Iso-Britannian Mo Farah otti 5 000 metriltä hyvityksen avausmatkan pettymykselleen. Farah juoksi kilpailun täydellisellä taktiikalla, joka toi hänelle uran ensimmäisen maailmanmestaruuden.

Betty Heidler oli naisten moukarinheiton selvä ykkössuosikki, mutta tänä kesänä uudet ME-lukemat heittänyt saksalainen joutui kuitenkin nöyrtymään finaalissa. Mestarista ei ollut lopulta epäilystäkään, sillä Venäjän Tatjana Lisenko oli ylivoimainen.

Kolmiloikan historia toisti itseään, sillä vieläkään ei maailmanmestaruutta ole pystytty uusimaan. Berliinissä mestaruuden voittanut Phillips Idowu joutui tällä kertaa antamaan tilaa nuoremmalleen.
Christian Taylor täräytti melkoisen pommin neljännellä kierroksella. Yhdysvaltojen mestari loikki nimittäin kaikkien aikojen viidenneksi pisimmän hypyn ja paransi omaa ennätystään 30 sentillä. 21-vuotiaan Taylorin tulos 17,96 oli samalla kauden kärkitulos. Idowu pystyi parantamaan omaa tulostaan neljännellä kierroksellä, mutta tulos 17,77 ei riittänyt kärkisijalle.

Jamaikan pikaviestijoukkue voitti 4 x 100 metrin maailmanmestaruuden maailmanennätysajalla 37,04. Jamaikan joukkueessa juoksivat Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake ja Usain Bolt.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Työmies on ruokansa ansainnut.
Hyvin aloitettu työ on puoliksi tehty.
Työ ja rakkaus – ne ovat kaiken perusta.
Raha tulee rahan luo.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Konsta Jylhä - Vaiennut viulu
http://www.youtube.com/watch?v=3aT38m_gWtM&feature=related

Lasse Mårtenson - Myrskyluodon Maija - piano solo
http://www.youtube.com/watch?v=D4JplL1-eCI&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 102,2 kg, verenpaine 154 / 109, lepopulssi 62. Pyöräily 20 km / 2276 km

Loppukevennys

Kauppias Keskinen nousee filosofina Matti Nykäsen rinnalle: - Olen todennut, että rahalla ei saa rakkautta, mutta se antaa kyllä sinulle huomattavasti paremmat neuvottelumahdollisuudet.

Minulla on tosi laiha vaimo. Kun hän on niellaissut oliivin, niin heti lähtevät liikkeelle huhut, että hän on raskaana.

Jörn Donnerilta kysyttiin: - Miksi raavit aina itseäsi? - No kuka muu tietäisi mistä minä kutian.

Tanja Karpela ehdotti, että susille aletaan syöttää valkosipulia. - Miksi? - Koska sitten lapset erottaisivat hajusta, koska susia on lähellä.

Pikku-Kalle pyysi kotona: - Äiti, ei laiteta jälkiruoaksi ainakaan köyhiä ritareita. - No miksi? - Koska opettaja sanoi, että ihminen on sitä mitä syö.

Ohuin kirja, jonka Lakimiesliiton kustannus on tehnyt, on Lakimiesten etiikka.

FAZE SUPER HAIOASE
http://www.youtube.com/watch?v=7MPDfSTaaV4&feature=related

YA LLEGO LA TIA! - recibimiento especial
http://www.youtube.com/watch?v=rzdB3OZJnTg&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti