maanantai 5. syyskuuta 2011

MA 05.09.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 10 C, tuuli kaakosta 4 m / s, selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 95 %. Lämpötila päivällä +20 C. Aurinko nousee 06.16 ja aurinko laskee 20.27. Päivän pituus 14 t 11 min.

Mainio on vuosisadan alun suomalaisuuskauden nimiä, vaikka nimestä on mainintoja jo 1800-luvulta. Aikakauden tyypilliseen tapaan nimi kuvaa hyväksyttävää ominaisuutta. Sen pohjalta löytyy verbi mainita, joten mainio oli aluksi mainittu, kuuluisa, maineikas, vaikka se nimen syntyaikoihin jo tarkoittikin oivaa ja erinomaista.

Tapahtumat

Tänään oli kaupunginhallituksen kokous. Esityslistalla oli muun muassa vuoden 2012 talousarvioraamit, jotka on erittäin vaikea päättää, koska ei ole vielä tarkkaa tietoa hallituksen toimista ja niiden vaikutuksista kuntien talouteen.
Erittäin merkittävä ja liian vähälle huomiolle jäänyt asia on verotulojen tasausjärjestelmän muuttaminen niin, että kiinteistövero poistetaan laskelmasta. Tämä merkitsee sitä, että köyhiltä otetaan ja rikkaille annetaan. Tämä on pysyvä muutos, johon ei ole perusteluita esitetty. Tämä järisyttävä muutos lienee valtionvarainministeriön käsialaa. Tämä merkitsee sitä, että pienet ja köyhät kunnat pakotetaan liittymään isompiin kuntiin, koska verotulot vähenevät merkittävästi. Muun muassa Kalajoen kaupunki menettää tässä ratkaisussa noin 600 000 euroa. Tilanteen kaikkien Suomen kuntien osalta löydät allaolevista linkeistä. Todellä järisyttävä ja vaiettu muutos yhteiskunnassa.

http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapalvelut/kuntatalous/rahoitus-verotus/valtionosuudet/valtionosuudet-2012/yleistietoa-valtionosuuksista-2012/Sivut/default.aspx
Edellä olevalta sivulta avaa tämä linkki:
Laskelma eräiden hallitusohjelmassa esitettyjen toimenpiteiden vaikutukset kuntien tuloihin v. 2012


Toinen merkittävä asia oli vastaselityksen antaminen korkeimmalle oikeudelle Hanna Halmeenpään ja Markku Männistön selityksen johdosta. Minä olen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja ja minulla ei ole päätösoikeutta asiassa ja siksi minua ei voida syyttää ainakaan kaupunginhallituksen lausuman johdosta.
Kysymys on tästä asiakokonaisuudesta
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2011/02/kalajoen-kaupunginhallitus-menetteli.html

Tältä ikävältä prosessilta olisi vältytty jos minä, Erkki Aho, olisin saanut jatkaa ympäristölautakunnan puheenjohtajana. Ympäristöasiat minun puheenjohtajakaudellani oli hoidettu Kalajoella mallikelpoisesti ja se ärsytti tiettyjä kalajokisia kunnallispoliitikkoja ja siksi minun valintani uudelleen lautakunnan puheenjohtajaksi estettiin poliittisista syistä. Nyt maksetaan korkojen kanssa sitä järjesttömyyttä.

Sähköpostiliikeenteessäni on jotain outoa, koska en ollut saanut minulle 2.9.2011 lähetettyä esityslistaa sähköpostitse. Kävin hakemassa esityslistan päivällä kaupunginsihteeriltä.

Tein tänään perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajalle sähköpostiviestin tapaamisen järjestämisestä. Katso Ilmoitus kansalaistottelemattomuudesta
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/

Lähetin konkurssiasiamiehelle selvityspyynnön ja toimenpidevaatimuksen

From: E.Aho
Sent: Monday, September 05, 2011 2:29 PM
To: konkurssiasiamies@oikeus.fi
Subject: selvityspyyntö ja toimenpidevaatimus;

Miksi pienet ja varattomat konkurssipesät ohjautuvat Pasi Markus Leinosen hoidettavaksi?
Pyydän konkurssiasiamiestä selvittämään, miksi pienet ja varattomat konkurssipesät ohjautuvat Pasi Markus Leinosen hoidettavaksi. Onko mahdollisesti jokin yhteinen tekijä, mikä yhdistää käräjäoikeuden tuomareita ja Pasi Markus Leinosta. Pasi Markus Leinosella näyttää olevan tietokoneellaan valmis "sapluuna", jonka hän tulostaa tarkistamatta, että sopiiko se edes ko. tilanteeseen. Tällainen mielikuva minulle tuli hänen kirjeestään. Minusta on melko huolimatonta toimintaa ettei hän viitsi edes perehtyä sen verran asiaan, että osaisi kirjoittaa nimeni oikein. En myöskään hyväksy sitä, että hän on mennyt antamaan Ylivieska-Raahen käräjäoikeudelle minun tietämättäni väärän lausuman asiassani. Vaadin, että konkurssiasiamies puuttuu asioiden kulkuun, koska Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden toiminta on täysin hanurista. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/

Kalajoella 05.09.2011
Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Uutiset

Rikosoikeuden professori tyrmää poliisien saaman alennuksen Satakunnan Osuuskaupan ABC-ravintoloissa, kertoo maanantain Iltalehti. Lehden mukaan poliisit saavat ravintoloissa 50 prosentin alennuksen aterioista. Satakunnan poliisissa ei pidetä ABC-ravintoloiden alennuksia arveluttavina. Iltalehti kertoo, että Satakunnan Osuuskauppa myöntää poliisille ABC-ravintoloissaan 50 prosentin alennuksen ruoasta. Poliisipäällikkö Timo Vuola sanoo YLE Satakunnalle, että tulkinnat lahjuksen vastaanottamisesta kuulostavat kovilta ja liioitelluilta.

Suomen eturivin nyrkkeilijöihin lukeutuva Matti Koota, 21, sai luodin jalkaansa Kankaanpäässä sunnuntaina sattuneessa ammuskelussa.- Luoti osui poikaa jalkapöytään. Luita meni murskaksi, kertoo nyrkkeilijän isä ja valmentaja Veli Koota, takavuosien olympiatason nyrkkeilijä hänkin.

Suomessa sattuu vuosittain 700–1 700 kuolemaan johtavaa hoitovirhettä. Yksi tuhannesta sairaalapotilaasta kuolee hoitovirheen, erehdyksen tai unohduksen takia.
Anneli Auer SK:ssa:"Seppo ei ollut impotentti" Anneli Auer kertoo harrastaneensa Sepon kanssa "pientä fyysistä toimintaa", vaikka se oli Sepolta kiellettyä.Anneli Auer tapasi peitepoliisi-Sepon lenkkipolulla keväällä 2009. Sepon tehtävä oli kerätä Auerista tietoja Ulvilan murhaan liittyen.
Niinistö nihkeä eurotuille
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/09/niinisto_nihkea_eurotuille_2845807.html

Mielenkiintoiset bogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Se on onnellinen, joka ei sure sitä mitä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä mitä hänellä on.
Joku tulee aina tilallesi.
Sieniä on monelaisia.
Ilta on aamua viisaampi.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Arja Koriseva - Nousee päivä, laskee päivä
http://www.youtube.com/watch?v=cKSLY2hnwxE&feature=related

Tapio Rautavaara - Vain merimies voi tietää (1951)
http://www.youtube.com/watch?v=GOEmgYxv2uY&feature=related


Terveys ja liikunta

Paino 101,3 kg, verenpaine 187 /116, lepopulssi 54. Aamujumppa 30 min. Kävely 6 km / 187 km. Pyöräily 30 km / 2306 km.

Loppukevennys

Suomessa on kolme kuovilajia: isokuovi, pikkukuovi ja liukuovi.

Mitä jääkiekkojoukue joutuu vannomaan Kummolalle? - No Kale valan.

Miten siilit naivat? - Varovasti.

Ihmiset, jotka ovat myöhässä, ovat yleensä paljon iloisempia kuin ihmiset, jotka joutuvat odottamaan heitä.

Päivi Räsänen piti eduskunnassa tulikivenkatkuista puhetta, jossa hän totesi: - Maailma on liian täynnä seksiä. Siihen takarivistä kuului oululaisen mieskansanedustajan huuto: - Sitten sitä ylimääräsitä voisi varmaan jakaa vähän meillekin.

Antti Kaikkonen oli valittanut eduskunnan oikeusasiamiehelle, että häntä syytetään luottamusaseman väärinkäyttämisestä, mutta todistajien mukaan häneen ei luottanut edes oma vaimo.

- Millainen on miehesi keittiössä? Kysyttiin rouva Kataiselta. - Mieheni on erinomainen kokki. Hän kokkaa oikein ilokseen. Mutta silloin, kun me haluamme syödä, menemme ravintolaan.

comedii
http://www.youtube.com/watch?v=NUxv1hh2aCs&feature=related

razi de mori, panarama, funny, belea, cel mai tare filmuletz
http://www.youtube.com/watch?v=GaeMYrXFrWw&feature=related


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti