keskiviikko 21. syyskuuta 2011

KE 21.09.2011
Kalajoella järjestettiin myös pyöräkilpailuja vielä 1990-luvun alkupuolella.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 11 C, tuuli kaakosta 3 m / s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 97 %. Lämpötila päivällä.Aurinko nousee 07.02 ja aurinko laskee 19.30. Päivän pituus 12 t 27 min.

Mervi on vuoden 1950 pirteitä uusia suomalaisia tytönnimiä. Nimi tunnetaan vanhastaan paikannimistä, mm. keskiaikainen Merven kartano Hartolassa on tuonut käyttöön paitsi Mervin myös hyvin harvinaisen rinnakkaisnimen Merve.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa katsomassa äitiäni.

Kaksi tärkeää linkkiä:
Miten salata tietoliikenne
http://www.mtv3.fi/uutiset/it.shtml/2011/09/1393960/salaa-tietoliikenteesi---nain-toimii-tor

Uutiset

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt valituksen Lapin Simon ja Pohjois-Pohjanmaan Pyhäjoen ydinvoimalakaavoista. Fennovoiman ydinvoimalan sijoituspaikaksi käyvät siis molemmat.
Ydinvoimalan tuloa vastustava Pro Hanhikivi kertoo pettyneensä KHO:n päätökseen. Yhdistyksen mukaan johtolinjat aiheuttaisivat törmäysriskin lintujen päämuuttoreitillä ja rakentamisen alle jäisi erittäin uhanalaista luontoa. Tarvittaessa Pro Hanhikivi kertoo vievänsä asian EU-parlamentin vetoomusvaliokuntaan. Jos Fennovoima valitsee Pyhäjoen, kaava vaikuttaisi toteutuessaan EU-direktiivien alaisiin suojelukohteisiin, katsoo Pro Hanhikivi -yhdistys. Hanhikiven osittain suojeltu alue, johon ydinvoimala nousisi, on todettu Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaavassa ”luonnon monimuotoisuudelle erityisen tärkeäksi alueeksi”.Hanhikiven maa-alasta on suojelun piirissä noin 63 prosenttia, yhdistys kertoo sivuillaan.

Suomessa vieraili marras–huhtikuun välisenä aikana yhteensä 2,9 miljoonaa ulkomaista matkustajaa, kertoo Tilastokeskus. Heistä yli puolet, eli 1,5 miljoonaa, tuli Venäjältä. Venäläisten määrä on peräti 37 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Toiseksi eniten matkustajia Suomeen tuli Ruotsista, 280 000, ja kolmanneksi eniten Virosta, runsaat 230 000 matkustajaa.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Oppineilla ihmisillä on rikkautensa aina mukanaan.
Vain terveessä ruumiissa viihtyy voimakas sielu.
Terveys ja iloinen mieli synnyttävät toinen toisensa.
Lukeminen on ajatukselle samaa kuin voimistelu ruumiille.
Terveellä on monia toivomuksia, sairaalla vain yksi.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Tapio Rautavaara -Mannakorven mailla
http://www.youtube.com/watch?v=mHP_9j2Cx3M&feature=related

Kike Elomaa & Juha Vainio - NOUSEEKO JO SULLAKIN?
http://www.youtube.com/watch?v=ln56lInI_KU&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 102,9 kg, verenpaine 169 / 104, lepopulssi 60. Pyöräily 20 km / 2479 km.

Loppukevennys

Minulla ja tyttöystävälläni on pikku erimielisyys, Timo kertoi Taunolle. - Minkälainen. - Tyttöystäväni haluaisi isot kirkkohäät, mutta minä tyytyisin ihan pieneen aborttiin.

Jalkasen aikamiespoika oli tullut siihen ikään, että tyttöjen öiset aitanovet alkoivat kiinnostaa. Niinpä hän kolkutti erään Liisan ovelle. - Kuka siellä? Liisa kysyi. - Täällä on yks Jalkanen vaan. - En minä mitään yksijalkaisia huoli, kun kaksijalkaisiakin on tulossa vaikka kuinka paljon.

Olenko minä ensimmäinen tyttö, jota olet suudellut? - Voi olla. Satuitko olemaan Kyröskosken lavalla keäskuussa 1969?

eräs mies yritti eilen illalla panna kätensä vyötärölleni, mutta yrityksesi se jäi, Raija kertoi Liisalle. - Minä olen jo pitkan aikaa yrittänyt seslittää sinulle, että sinun pitäisi ruveta laihduttamaan.

Kaisa, tuletko illalla ajelulle? - Joo, mutta vanhempani ovat tosi tiukkoja. Minun on ehdottomasti oltava aamiaisaikaan kotona.

Mikä sinun on? Etkö sinä enää rakastakaan minua? - Rakastan, rakastan. Mutta minä vaan hiukan huilaan välillä.

- Oletko kuullut, että Mutikainen on kuollut?
- Ai, mihin hän kuoli?
- Ei tietoa. Siinä oli salaperäinen mies. Kun hän eli, niin ei tiedetty millä hän eli ja kun kuoli, niin ei tiedetä mihin hän kuoli.

Haukiäiti ja haukipoika tarkkailivat kaislikon reunalla pikkukalojen liikkeitä. Ohi lipui iso vaappu. "Mikä tuo oli?", kysyi haukipoika äidiltään. Äitihauki vastasi: "Se oli se Rapalan huora, jonka perään isäsi lähti viime kesänä".

Poju-Poika Saunoo (Lyrics)
http://www.youtube.com/watch?v=jAyXzC7iKPA&feature=fvwrel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti