lauantai 17. syyskuuta 2011

LA 17.09.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 11 C, tuuli pohjoisesta 3 m / s, pilvistä ja ajoittaista sadetta, suhteellinen kosteus 95 %. Lämpötila päivällä + 12 C. Aurinko nousee 06.51 ja aurinko laskee 19.44. Päivän pituus 12 t 53 min.

Suomalaisten virkamiesten Lapin-tuomisina saatiin nimistöömme Aili. Vuosisadan alussa almanakkaan päätynyt nimi tunnettiin jo 1600- ja 1700-luvuilla, tavallisesti tosin Alitza-muodossa. Aila on saman nimen toinen muoto, joka on ollut käytössä erityisesti Inarin-Lapissa.

Tapahtumat

Kävin katsomassa IV-divisioonan jalkapallo-ottelun K-Pallo – Oulaisten Huima. Ottelu päättyi 0-0- tulokseen. Huima putosi V-divisionaan ja K-Pallo säilyy IV-divisionassa. Jalkapallokausi on nyt päättynyt. Naiset sijoittuivat III-divisionaassa viimeiseksi, mutta siitä sarjasta ei putoa.

Uutiset

Miss Suomi Pia Pakarinen on ilmoittanut luopuvansa kruunustaan. Hän kertoi asiasta suorassa televisiolähetyksessä MTV3:n Korkojen kera -ohjelmassa. Pakarinen kiitti kansaa valinnastaan ja pahoitteli ratkaisuaan. Hallitseva Miss Suomi arvosteli ohjelmassa missiorganisaation toimintaa kärkevästi.
Sauli Niinistö kommentoi uusien kansanedustajien tietämättömyyttä perjantai-iltana Ylen Pressiklubissa. Uudet kansanedustajat osoittivat tietämättömyytensä alkuviikosta Ylen A-studiossa. Heiltä kysyttiin muun muassa budjetin loppusummaa, josta monellakaan ei ollut mitään hajua.

Vantaan kaupunginhallitus käsittelee irtisanoutuneen kaupunginjohtajan Jukka Peltomäen (sd) erorahaa maanantaina. Peltomäen erorahan suuruus olisi enimmillään kuuden kuukauden palkka. Peltomäen kuukausipalkka oli 13 055 euroa, joten kuuden kuukauden eroraha olisi hieman alle 80 000 euroa.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Luonnolle riittää, että se saa vaatimansa.
Luonto ei tee mitään turhaan.
Luonto on jumalan taidetta.
Tiedonhalu on luonnon oma oppilaitos.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Keinumorsian
http://www.youtube.com/watch?v=W8-I5U8zBUM&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 103,0 kg,verenpaine 191 / 113, lepopulssi 52. Kävely 8 km / 195 km.

Loppukevennys

Työ tekijäänsä siittää, sanoi ilotyttö.

Raittiussaarnaaja vauhdissa: - Luontokappalekin ymmärtää vaistollaan varoa viinaa. Jos vaikkapa aasin eteen pannaan ämpäri vettä ja ämpäri viinaa, niin kumman se valitsee? - Veden. - Ihan totta. Ja minkähän takia? - Koska se on aasi.

Pyysin teidät tänne virittämään pianon, en hakkailemaan tyttäreni kanssa! - Mutta hän näytti niin alavireiseltä.

Maaherra oli kuollut ja eräs paikanhakijoista tuli ennen hautajaisia Manun puheille ja kysyi tältä: - Onko teillä mitään sitä vastaan että ottaisin maaherranpaikan? - Ei lainkaan, tokaisi Manu. - Puhukaa asiasta hautausurakoitsijan kanssa.

Tykkimies Möttönen, saako varusmies nauttia alkoholia palvelusaikana? - Ei saa, herra kapteeni. - Miksi ei? - Sitä minäkin ihmettelen, sanoi tykkimies.

Vääpeli tiedusteli uusista alokkailta: - Onko joukossanne ketään, joka hallitsee sähkötyöt? - On herra vääpeli, kuului takarivistä. Minä olen koulutukseltani sähköinsinööri. - Hyvä. Tästä ähtien te huolehditte siitä, että valot sammuvat tasan kello kymmenen.

Finnairin koneen perämies unohti laskeutumiskuulutuksen jälkeen mikrofonin päälle. Matkustamossa matkustavat kuuluivat selvästi seuraavat suunnitelmat:” Heti kun on kone kuitattu ulos, meikä sihauttaa kylmän kaljatölkin auki ja heti kohta niksautan sitä tämän lennon hyvämuotoista blondiemäntää”.
Mainittu emäntä ryntäsi kohti ohjaamoa, mutta kompastui kesken matkan. Matkustajista yksi lausui: -”Ei mikään kiire, tyttöseni, kaverihan sanoi ottavansa sen oluen ensiksi.”

Mies lähti Pietariin reissuhommiin.Vaimo antoi tasan sen verran rahaa että pärjää.Ekana iltana äijät lähti tutustumaan paikalliseen yöelämään.Yöstä löytyi tietty nainen ja vietiin hotellille. Miehen teki mieli,mutta rahaa ei ollut. Nainen sanoi, että anna toi nahkatakki, niin saat.Mies mietti, että ei perkele, vaimo on ostanut sen häälahjaksi.Pakkohan se takki oli antaa, kun teki mieli. Kotia päästyään vaimo kysyi kärppänä, että missä nahkatakki? Mies vastasi rehellisesti: Se nussittiin heti ekana iltana.

Miikka Kiprusoff vs. Tomas Vokoun
http://www.youtube.com/watch?v=MpL02NlcvOk&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti