keskiviikko 28. syyskuuta 2011

KE 28.09.2011


Armi Aavikko valittiin Miss Suomeksi vuonna 1977. Tuolloin olin Joensuussa PKO-Soksen tavaratalotarkastajana ja Armi Aavikko esitteli huonekaluosastollamme Bonbella-joustinpatjoja.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 11 C, tuuli lännestä 6 m / s, selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 72 %. Lämpötila päivällä + 12 C. Aurinko nousee 07.22 ja aurinko laskee 19.05. Päivän pituus 11 t 42 min.

Arja tuli nimistöömme vuoden 1950 tytönnimijoukossa. Napakka suomalaisnimi voi olla Irjan, miksei myös Tarjan mukailumuoto, joka kirjallisesti depytoi Eino Leinon Helkavirsissä vuonna 1916. Arja saattaa olla myös sukua venäjän nimille Arija, Arja ja Ara, joiden kantanimi on kreikkailaistarujen Ariadne.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa katsomassa äitiäni. C-junioreiden SM-karsintasarjan ottelussa YJK/JHT kohtasi Oulussa Oulun Kärpät ja Kärpät voitti 7-5.

Uutiset

Kreikan parlamentti hyväksyi tiistai-iltana täpärästi kiistanalaisen kiinteistöveron, jolla yritetään paikata maan vuotavaa taloutta.Täpärästi hyväksytty esitys sai taakseen 151 edustajaa maan 300-paikkaisessa parlamentissa. Kaikki maata hallitsevan sosialistisen Pasok-puolueen edustajat tukivat veroa. Kreikkalaisia uusi vero on suututtanut. Vero kerätään osana sähkölaskua, ja veron laistavilta kansalaisilta voidaan katkaista sähköt. Mielenosoitukset säästötoimia vastaan jatkuivat tiistaina Ateenassa, samalla kun spekulaatiot vakausrahaston uudesta kasvattamisesta ja Kreikan velkojen leikkauksesta jatkuivat. Euroalueen talousjohtajat torjuivat huhuja kiivaasti. Euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Junckersanoi, että vakausrahastosta pyritään tekemään entistä tehokkaampi, mutta sen kokoa ei kasvateta.

Eduskunta on hyväksynyt Suomen takaukset 14 miljardiin euroon kasvattavat muutokset Euroopan vakausvälineeseen. Puolesta äänesti 103 ja vastaan 66 kansanedustajaa. Poissa oli 30 edustajaa. Hallituspuolueiden eli kokoomuksen, Sdp:n, vasemmistoliiton, vihreiden, Rkp:n ja Kd:n rivit eivät rakoilleet äänestyksessä. Opposition perussuomalaiset, keskusta ja vasenryhmä äänestivät muutoksia vastaan.

Kansanedustaja Lasse Männistön (kok.) mukaan puoluerajat ylittävä kansanedustajien ryhmä julkisti tänään lakialoitteen tasa-arvoisen avioliittolain säätämiseksi. Aloitteessa esitetään avioliittolain muuttamista niin, että vastedes naimisiin voisivat mennä myös samaa sukupuolta olevat parit. Samalla mahdollisuus solmia uusia rekisteröityjä parisuhteita päättyisi. Aloitteessa ei esitetä muutoksia uskonnollisten yhdyskuntien vihkimisoikeuteen. Kirkoilla säilyisi siis nykyiseen tapaan mahdollisuus päättää siitä, keitä ne katsovat voivansa vihkiä. Aloitteen allekirjoitti ensimmäisenä suurimman eduskuntaryhmän kokoomuksen Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb. Sosialidemokraatteja edustaa puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen. Vasemmistoliitosta, Vihreistä ja RKP:stä aloitteen ensimmäisinä allekirjoittivat puheenjohtajat: kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki, ympäristöministeri Ville Niinistö sekä puolustusministeri Stefan Wallin.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Käytä päiväsi hyvin, sillä se ei tule koskaan takaisin.
Teemme oikein jos tekomme edistävät onnellisuutta.
Kaikki täsmällinen on lyhyttä.
Kaunista on se minkä näkeminen miellyttää.
Antakaa, niin teille annetaan.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Jamppa Tuominen - Pikku-Merja
http://www.youtube.com/watch?v=q4stQT3mxFg&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 103,5 kg, verenpaine 179 /105, lepopulssi 59. Aamujumppa 30 min. Pyöräily 20 km / 2568 km.

Loppukevennys

Tämä lama on ihan hirveää, Terttu huokaili Kaisalle. - Niin on. Nykyään ei enää osaa päättää, minkä turkin veisi panttilainakonttoriin.

Teistä pitäisi tehdä ilmoitus poliisille, sanoi Ollin vieressä istunut nainen elokuvissa. - Mutta enhän minä ole tehnyt mitään, Olli puolustautui. - Juuri siksi!

Leena ajaa porhalsi upouudella urheiluautolla huoltoasemalle. - Myydäänkö teillä öljytikkuja? Hän kysyi huolestuneena. - Joo. Onko teidän autostanne hukkunut sellainen? - Ei, se on vain käytössä kulunut. Se ei enää ulotu öljyyn saakka.

Mitä yhteistä on naisilla ja sammakoilla? - En osaa sanoa. - Alituinen kurnutus, koko ajan kylmät jalat ja jatkuva haikaran pelko.

Suudelmat levittävät bakteereja, Merja valisti Terttua. - Juu, niin levittävät. Ja vastustuskykyä ne heikentävät.

Vuorineuvoksettaresta tehtiin maalausta. - Eihän siitä vaan tule ruoma? Hän kysyi huolestuneena taiteilijalta. - Ei syytä huoleen, taitelija vastasi. - Tästä ei tule näköisteos.

Mieheni on sitten tosi laiska. - Kuinka niin? - Aina kun se kävelee auringossa, varjo ehtii monta metriä edelle.

Poromies kapakassa naiselle: -Mikäs se sie olet?
-Lesbo.
-Mitäs tet lespot tehettä?
-Juodaan kaljaa ja nuollaan pillua... entäs ite?
-Lespohan se mieki...

Eräs nainen kysyi papilta:
- Oletteko te katolilainen, kun aina ulos lähtiessänne teette ristinmerkin?
- En ole, koetan aina portailla, onko kampaukseni kunnossa, onko sepalus kiinni ja onko lompakko povitaskussa.

Justimusfilms - Minä oon mies
http://www.youtube.com/watch?v=fRf9MjIkz40&feature=related

Petelius ja Ruonansuu Show : Petäjä ja doping
http://www.youtube.com/watch?v=jKHS4OqsdMc&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti