sunnuntai 25. syyskuuta 2011

SU 25.09.2011Tapani Kärjä voitti Kalajoki-hölkän.


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, tuuli lännestä 2 m / s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 97 %. Lämpötila päivällä + 11 C. Aurinko nousee 07.14 ja aurinko laskee 19.16. Päivän pituus 12 t 01 min.

Kullervo on tyypillinen vuosisadan alun kansallisroomanttisen kauden tuote: Kullervo Kalervonpoika on Kalevalan pääsankareita. Kullervo otaksutaan kulta-sanan samoin kuin Pellervo pelto-sanan johdannaiseksi. Tätä todistaa sekin, että Kullervo syrjäytti Kansanvalitusseuran kalenterissa kultaista merkitsevän Kleofas-nimen.

Tapahtumat

Kävin katsomassa Kalajoki-hölkän, jonka voitti Tapani Kärjä. Kävin katsomassa Suomi-sarjan jääkiekko-ottelun JHT – Rovaniemen Kiekko. Vauhdikkaan ottelun voitti kotijoukkue numeroin 4-3.

Uutiset

Tunnelma Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kokouksissa Washingtonissa on ollut EU:n talouskomissaarin Olli Rehnin mukaan "erittäin huolestunut". Maailman talouspäättäjiä huolestuttaa euroalueen velkakriisin laajeneminen. Yhdysvaltojen ja valuuttarahaston johtajat ovat painostaneet Eurooppaa vauhdittamaan ongelmiensa korjaamista. Käytännössä Kreikan tuhoisa tilanne pyritään eristämään niin, että se ei leviä suuriin euromaihin, kuten Italiaan ja Espanjaan.

Mielenkiintoiset linkit
http://www.blick.ch/news/wirtschaft/ubs-gruebel-tritt-zurueck-182645


Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Uskollinen ystävä seulotaan vastoinkäymisissä.
Todellinen ystävyys on ikuista.
Ystävä merkitsee ihmistä, jolle voin olla rehellinen.
Ystävyydelle ei ole lujempia siteitä kuin yhteiset suunnitelmat ja yhteiset tavoitteet.
Ystävyys lisää hyvän moninkertaiseksi ja jakaa pahan.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Katri Helena Lintu ja lapsi with lyrics CORRECTED
http://www.youtube.com/watch?v=LmZA9uEBJps&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 182 /109, lepopulssi 54.

Loppukevennys

Naapuri ihasteli Liisan parin kuukauden ikäistä pienokaista. - Kaunis lapsi! Kumman näköinen hän oikein on? - Minusta hänellä on Pekan leuka, Liisa tuumasi. - Mutta isänsä silmät.

Villen äiti oli palannut synnytyslaitokselta kolmennentoista lapsen kanssa. Naapurin kiltti täti totesi Villen nähdessään: - Jaaha, haikara on taas vieraillut teillä. - Vai vieraillut, Ville huokasi, - Se asuu meillä.

Olli katseli kiinnostuneena, kuinka äiti ennen ravintolaan lähtöä ehosti kasvojaan peilin edessä. - Äiti, miksi sinä panet meikkiä naamaasi? - Jotta minä näyttäisin kauniimmalta, Olli kulta. - Jaa. No mikset sinä sitten näytä?

Haikara on tuonut sinulle pikkuveljen, kätilö sirkutti Pekalle makuuhuoneen ovelta. - Haluatko nähdä? - Jep, Pekka ilmoitti. - Sen haikaran nimittäin.

Matti, mihin se sinun setäsi oikein kuoli? Laura kysyi mieheltään. - En minä tiedä, Matti vastasi sanomalehden takaa. - Ei se varmaankaan ollut mitään vakavaa.

Naapuri kysyi Pikku-Lasselta, kuinka monta sisarusta hänellä oli. - Kuusitoista. - Se mahtaa tulla vanhemmillesi kalliiksi? - Ei ollenkaan. Me tehdään ne itse.

Oletko sinä syntynyt avoliitossa? Olli kysyi Pekalta. - Puoliksi, Pekka vastasi. - Miten niin puoliksi? - Isä oli naimisissa, mutta äiti ei.

Mauri/Torsti/Kalevi - Juntit kaupungilla
http://www.youtube.com/watch?v=UYI7gW0cEK0&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti