maanantai 26. syyskuuta 2011

MA 26.09.2011


Arkistostani löytyi valokuva Ylivieskan kuninkuusraveista, jossa PR-Teollisuus Oy oli sponsorina. Kuvassa muun muassa myyntipäällikkö Reijo Alakoski ja toimitusjohtaja Erkki Aho.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 4 C, tuuli 3m / s etelästä, selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 94 %. Lämpötila päivällä + 12 C. Aurinko nousee 07.17 ja aurinko laskee 19.12. Päivän pituus 11 t 55 min.

Tarunomaiset kreikkalaiset lääkäri- ja pyhimysveljekset Kosmas ja Damianos ovat 600-luvulta saakka viettäneet muistopäivää 27.9. roomalaiskatolisessa kirkossa. Meilläkin on tällä päivällä Cosmos, ”koristettu”, vuoteen 1738. Karjalainen muoto Kuisma tuli päivää aikaisemmaksi almanakkaamme vasta vuonna 1950.

Tapahtumat

Eilen HU aloitti ykkössarjan lentopallokautensa voitokkaasti kukistamalla SURVOn numeroin 3-2 (29-27, 25-18,20-25,23-25,15-9).

Olen tänään edelleen siivonnut arkistojani ja sieltä löytyy koko ajan raskauttavaa aineistoa poliisin ja oikeuslaitoksen sekä laillisuusvalvonnan toiminnasta. NRA:n sivuilla on Markku Sahlstedtin haastattelu, mikä on myös nähtävissä minun Naturablogin kautta. Katso http://naturansalat.blogspot.com/

Tein tänään informaatiota viranomaisille ja tiedotusvälineille. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/

Uutiset

Pankkialan uutisia maailmalta
Kweku Adoboli, der UBS-Zocker, der 2.3 Milliarden versenkte
Queen klagt an - 40 Jahre Knast?
http://www.blick.ch/news/wirtschaft/queen-klagt-an-40-jahre-knast-182677

Mielenosoittajat katkaisivat valtiollisen televisiokanavan uutislähetyksen Kreikassa sunnuntaina.
"Valtion NET-televisiokanava on ollut vallattuna, tilanne on hoidossa. Mielenosoittajat ovat opiskelijoita", hallituksen tiedottaja sanoi sunnuntai-iltana.Tiedottaja ei kertonut, mitä mielenosoittajat olivat tehneet. Häiriö näkyi katsojille niin, että kanavan iltaseitsemän uutiset katkesivat alkuunsa ja tilalla alkoi pyöriä matkailudokumentti.

Kreikka on saamassa puolet veloistaan anteeksi ja EU:n tukirahastoa kasvatetaan kahteen tuhanteen miljardiin euroon, jotta koko euroalueen suistuminen talouskriisiin estetään, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC News.

Riita suorassa lähetyksessä
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/116110-riita-suorassa-lahetyksessa-%E2%80%9Djos-ei-rupea-tulemaan-vastauksia%E2%80%A6%E2%80%9D

Rivikansalainen saa hovioikeudesta apua yhä harvemmin. Valittaminen käräjäoikeuden ratkaisusta hovioikeuteen on usean kynnyksen takana. Moni lakimies sanoo, että pienten ihmisten suuretkin oikeustaistelut on nyt tukahdutettu oikeuslaitoksen säästötalkoiden alle. Käräjäoikeuden rutiinituomion kanssa pääsee hovioikeuteen vain, jos valittaja saa jatkokäsittelyluvan. Karsinta on rankka: kaksi kolmasosaa jatkohakemuksista kaatuu.
Erkin kommentti: Kysymys on Suomen perustuslain ja Euroopan Ihmisoikeussopimuksen vastaisesta menettelystä, mitä kansalaisten ei pidä hyväksyä. Jos kansalaisten oikeusturvaa halutaan parantaa ja oikeushallinnon kuluja vähentää, niin laillisuusvalvonta, hallinto-oikeudet ja korkein oikeus voidaan lakkauttaa ja tilalle perustaa perustuslakituomioistuin. Käräjäoikeuksien määrää voidaan vähentään ja tehdä suurempia käräjäoikeuksia, joissa on erilaisiin asioihin erikoistuneet tuomarit. Kansalaisten oikeudellisen avunsaantia tulee helpottaa ja tehostaa kunnissa. Poliisin ammattitaidon kehittämiseen on kiinnitettävä runsaasti huomiota kuten poliisin toimintaan yleensäkin. Poliisirikoksia ei saa peitellä eikä poliisirikollisia suojella. Asianajotoiminta on yhteiskunnallistettava jotta ylisuurilta oikeuskuluilta vältytään. Asianajotoiminta ei saa olla minkään yhdistyksen yksinoikeus.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Kukaan ei ole kyllin hyvä hallitsemaan toista ilman tämän suostumusta.
Jos et hallitse menneisyyttä, et tule hallitsemaan tulevaisuutta.
Ihmisillä on yksi yhteinen ominaisuus; he ovat kaikki erilaisia.
Nerous on tavallista suurempaa kärsimystä.
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Celine Dion - Titanic (LIVE)
http://www.youtube.com/watch?v=DHyJTpDFgc8&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 181 / 110, lepopulssi 56. Aamujumppa 30 min. Pyöräily 48 km / 2548 km.

Loppukevennys

Neiti Sieväsen avioton poika näkee Korkeasaaressa kattohaikaran. - Äiti, tuollainenko minut toi? - Ei poikaseni, se oli pikemminkin käki.

Mitä eroa on perintötekijöillä ja ympäristötekijöillä? - Jos lapsi on isänsä näköinen, kyseessä on perintötekijät. Jos taas lapsi on talonmiehen näköinen, kyseessä ovat ympäiristötekijät.

Teillä on sitten musikaalinen perhe? - Voi niinkin sanoa. Vaimoni on kauhea harppu, minä olen helvetinmoinen viinabasso ja lapset ovat täysiä torvia.

Minun anoppini on kuin päivälehti, Ossi totesi Villelle. - Miten niin? - Se tulee meille joka päivä.

Minun anoppini on enkeli, Olli totesi Villelle. - Kyllä sulla aina käy tuuri, Ville voihkaisi. - Minun on vielä elossa.

Eikö Matilla olekin komeat viikset? Maija kehui miestään Tertulle. - On, ja kuinka hassusti ne kutittavatkaan, Terttu vastasi.

- Petätkö sinä Pekkaa? Maija kysyi Liisalta suoraan. - Ketäs siteen, Liisa ihmetteli.

SMP ja rötösherrojen Eeva
http://www.youtube.com/watch?v=EQQLGgqXWVA&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti