perjantai 9. syyskuuta 2011

PE 09.09.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 11 C, tuuli 4 m / s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 11 %. Lämpötila päivällä + 17 C. Aurinko nousee 06.28 ja aurinko laskee 20.13. Päivän pituus 13 t 45 min..

Isto syrjäytti vuonna 1929 almanakassamme Israelin, joka on sekä valitun kansan että sen patriarkan nimi. Hepreankielisen sanan merkitys on ”Jumala taistelee”. Varjagien parissa vaikutti sankari nimeltä Istr, riimukirjoitetussa muodossa Istrur, joten Istolla saattaa olla pakanallisempikin alkuperä. Eevert puolestaan pohjaa saksalaiseen Ebenhard-nimeen, joka merkitsee lujaa ja voimakasta.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa. Vein äidilleni lämmintä ruokaa. Mielestäni vanhusten säännöllinen ruokailu on erittäin tärkeä asia.

Viime vuonna Tynkä-maraton annettiin Kalajoki-Instituutin järjestettäväksi tämän vuoden osalta. Perusteena oli se, että Kalajoki-Instituutilla on enemmän resursseja Tynkä-Maratonin järjestämiseen. Kalajoen kaupunki sai 477 000 euroa projekti-rahaa muun muassa tapahtumien järjestämiseen. Raha on Kalajoki-Instituutin käytössä. Nyt on kuitenkin käynyt niin, että Tynkä-maratoni jäi Kalajoki-Instituutin toimesta järjestämättä. Rahaa käytettiin Kalajoki-Instituutin henkilökunnan matkaan sauvakävelyreitteihin tutustumiseen Italiassa. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että henkilökunnan oma virkistysmatkailu on tärkeämpää kuin vakiintuneiden tapahtumien järjestäminen.

Olen tänään edelleen käynyt läpi Mikko Kovalaista koskevaa aineistoa ja muutakin aineistoa. Toimitan aineistot Jokilaaksojen poliisille viimeistään 7.10.2011. Pyrin järjestämään aineiston luovutustilaisuudesta näyttävän mediatapahtuman. Kerron luovutustilaisuudessa rikostutkijalle ja syyttäjälle sekä tiedotusvälineiden edustajille mistä rikoksista on kysymys, kuka syyllistynyt rikokseen ja millä asiakirjoilla asia todistetaan.

Uutiset

Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan VR:n varoja on käytetty aluepolitiikan välineenä. Tarkastusvirasto arvioi raportissaan, että valtion aluepolitiikka ja omistajaohjaus ovat vaikuttaneet liikaa VR:n investointipäätöksiin.

Taloustutkimuslaitokset kehottavat hallitusta lykkäämään ensi vuoden menoleikkauksia talouskasvun hiipumisen vuoksi. Palkansaajien tutkimuslaitoksen ja Pellervon taloustutkimuksen mukaan leikkaukset heikentäisivät talouskasvua ja vähentäisivät työpaikkoja entisestään. Tutkimuslaitokset sanovat, että Suomi voisi elvyttää velkarahalla edessä olevan suhdannekuopan yli.
Katso missä suurkunnassa asuisit
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/09/katso_missa_suurkunnassa_asuisit_2853977.html

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Onni tulee eläen, ei ostaen.
Hymy maksaa vähemmän kuin sähkö ja valaisee paremmin.
Se on vapaa, joka elää niin kuin on itse valinnut.
Missä on tahto, siellä on myös tie.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Olavi Virta - Valssi menneiltä ajoilta
http://www.youtube.com/watch?v=TtegsXquBW8&feature=related


Terveys ja liikunta

Paino 103,2 kg, verenpaine 161 / 111, lepopulssi 61. Aamujumppa 30 min. Pyöräily 43 km / 2401 km.

Loppukevennys

Eräs mies sai kortin lomailevalta vaimoltaan: Täällä on ihanaa. Toivoisinpa, että sinä olisit hän.

Vaimo sanoi hämäläiselle miehelleen: ”Etana, etana nosta sarves.”

Väärä pituus. - Anteeksi neiti, että annan väärän kuvan itsestäni. En minä todellisuudessa ole läheskään näin pitkä, mutta istun sattumalta lompakkoni päällä.

Tietää olevansa humalansa, kun tuntee itsensä intelligentiksi eikä osaa sanoa sitä.

Poika oli saattanut tytön kotiin. Hän halusi mennä tytön mukana sisälle, mutta tyttö ei suostunut. - No, on kai paras lähteä, kun ei kerta. On turha, että me kaikki kolme seisomme tässä.

Miksikö olen huolissani? Minusta tulee pian isä, eikä vaimoni tiedä siitä mitään.

Kuka oli historian ensimmäinen naismurhaaja? - Ei aavistustakaan.- Tietenkin David. Hänhän ripusti harppunsa puun oksalle.

Uutinen pohjoisen lehdessä: ”Hirvi ammuttu saksalaisena”.

Kajaanin lähellä asusteli äiti kehitysvammaisen täysikasvuisen poikansa kanssa. Poika halusi mennä kesämökille ja äiti suostui siihen. Äiti tuli töistä puoli viiden aikaan ja soitti pojalle tiedustellakseen kuulumisia. Poika kertoi, että pelottaa. Pihalla on peikko. Äiti sanoi, ettei siellä ole peikkoja. Peikkoja on vain saduissa. Poika rauhoittui. Äiti päätti tarkistaa tilanteen puoli kahdeksan aikaan soittamalla uudestaan pojalleen. Äiti tiedusteli, että vieläkö poikaa pelottaa. Poika vastasi, ettei enää pelota, koska peikko on kiinni. Äiti ei oikein ymmärtänyt mistä oli kysymys ja päätti lähteä tarkistamaan tilanteen kesämökille. Kun hän saapui kesämökille, niin hän huomasi, että pihakoivuun oli köytetty thaimaalaainen ja marjaämpäri oli vieressä. Peikko oli kiinni, kuten poika oli puhelimessa kertonut. Valitettavasti tämä juttu on totta.

boner prank really funny
http://www.youtube.com/watch?v=1TlGeftE6_w&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti