tiistai 27. syyskuuta 2011

TI 27.09.2011Arkistojani selatessani löysin Jan Jaskon kuvan. Jan Jasko teki erittäin merkittävän panoksen Kalajoen jääkiekkoiluun pelaajana, esimerkillisenä urheilijana ja valmentajana.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 12 C, tuuli kaakosta 5 m / s, pilvistä, vähäistä sadetta, suhteellinen kosteus 94 %. Lämpötila päivällä +10 C. Aurinko nousee 07.19 ja aurinko laskee 19.08. Päivän pituus 11 t 49 min..

Vesa sisältyy huomattavaan kasveja ja kasvien osia merkitsevään supisuomalaiseen nimiryhmään. Vuonna 1929 almanakkaan otettu nimi on ollut yksi suosituimipia pojannimiä lyhyytensä ja nasevuutensa ansiosta.

Tapahtumat

Tänään oli Kalajoen kaupunginvaltuuston kokous. Asialista oli todella lyhyt. Kotipuiston asemakaava oli tärkein asia. Hallintosäännön muutoksen hyväksymisen yhteydessä tuli esille, että pitääkö elinekeino- ja maankäyttötoimikunnan olla kunnanhallituksen nimittämä työrukkanen vai tulisiko asiat käsitellä valtuuston valitsemissa elimissä. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä käytti nykykäytäntöä puolustavan puheenvuoron. Itse olen kokenut nykykäytännön eli elinkeino- ja maankäyttötoimikunnnan toiminnan kaupunginhallituksen työrukkasena ja salaseuran toimintana. Olen kokenut, että minulta Erkki Aholta on estetty poliittisesti se, että voisin olla elinkeino- ja maankäyttötoimikunnan jäsen. Asia täyttää syrjinnän tunnusmerkistön ja siitä on kiistattomat näytöt, mutta ei poliisi ei ole tutkinut vaikka on esitetty kiistattomat näytöt asiasta.

Erikonen rankkarimaali
http://www.youtube.com/watch?v=x1VEcZHN0ZI&feature=share

Uutiset

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä ei suostu muuttamaan kokoomuksen ex-kansanedustajan Suvi Lindénin palkkiokäytäntöä. Lindén olisi halunnut muuttaa vuosipalkkionsa niin sanotuiksi toimenpidepalkkioiksi, jotta hänen saamansa kansanedustajaeläke ei pienenisi. Yhtymähallitus halusi lopettaa julkisuudessa käydyn keskustelun hallituksen puheenjohtajana toimivan Suvi Lindénin palkkiosopasta. Koulutuskuntayhtymän hallitus päätti perusteellisen keskustelun jälkeen maanantaina, ettei Lindénin esitystä hyväksytä.

Saksalainen matkanjärjestäjä TUI Cruises tilaa Turun telakalta suuren risteilyaluksen. Sopimukseen sisältyy myös optio toisesta aluksesta.Risteilijästä tulee 295 metrin pituinen ja 36 metrin levyinen. Matkustajia laivaan mahtuu 2500 ja miehistöä 1000. STX Finlandin Turun telakalle tilaus tuo 5500 uutta henkilövuotta.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Toivo on hyvä aamiainen, mutta huono illallinen.
Älä koskaan katkaise sitä minkä voisit avatakin.
Yksinäisyys on mukava kyläpaikka mutta kehno paikka asumiseen.
Lääke epäoikeudenmukaisuuteen on unohtaminen.
Viisas ottaa selvää, typerä puhuu.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Georg Ots - Moskovan valot
http://www.youtube.com/watch?v=gJJYQ4yLMsA&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 103,2 kg, verenpaine 160 /98, lepopulssi 55

Loppukevennys

Kun minä ensimmäisen kerran saan sinut kiinni uskottomuudesta, minä ammun sinut, Olli totesi Kaisalle. - Ja entäs toisella kerralla?

Terttu, et kai sattumalta petä miestäsi? - En tietenkään. En tee mitään sattumalta.

Tyttö soitti synnytyslaitokselta äidilleen. - Muistatko äiti sen tyypin yksistä naamiaisista? Sen, joka oli pukeutunut kiinalaiseksi. - Muistanhan minä. - Kuule, se oli sittenkin oikea kiinalainen.

Vaimoni on minulle uskonton, Olli tunnusti Villelle. - Mistä sinä sen tiedät? - Hän tuli eilen aamulla kotiin ja kertoi olleensa siskonsa luona kylässä. - Et kai sinä siitä voi häntä epäillä? - Kyllä voin. Minä itse olin hänen siskonsa luona.

Liisa oli jutellut Maijan kanssa ovenraossa toista tuntia ennen kuin tuli sisälle. Timo oli ihmeissään. - Kenen kanssa sinä oikein olit puheissa näin pitkään? - Maijan. Hänellä ei ollut aikaa tulla sisälle.

Tyttöystäväni uneksii joka yö, että hän on naimisissa miljonäärin kanssa, Ville tunnusti Matille. - Onnen poika. Liisa luulee niin keskellä kirkasta päivää.

Tyttö opetti kokemattomalle pojalle millaista on 69. Hetken touhuttuaan tytöltä pääsi pieru. No homma saatiin siitä jatkumaan ihan normaalisti, kunnes tytöltä pääsi toinenkin pieru. Silloin poika nousi sängystä ja sanoi: "saat pitää ne loput 67...

Vanhapari istui aamukahvilla pappa luki sanomalehdestä ja sanoi"Se näyttää Mikkosen mammakin kuolleen"Mihin se kuoli?"Ei oo pantu".sanoi pappa. "Voiko sitä siihenkin kuolla?"ihmetteli mummo."Se taitaa sitten lähtö olla lähellä meikäläiselläkin"....

Suomalainen sisu-kas nainen
http://www.youtube.com/watch?v=cGQyOGDtNg8&feature=related

First Follower: Leadership Lessons from Dancing Guy
http://www.youtube.com/watch?v=fW8amMCVAJQ&feature=share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti