maanantai 19. syyskuuta 2011

MA 19.09.2011


Kuva 1990-luvun vaihteessa Virosta, jossa alkoholimyymälässä oli runsaasti asiakkaita.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 2 C, tuuli idästä 3 m / s, selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 99 %. Lämpötila päivällä. Aurinko nousee 06.56 ja aurinko laskee 19.37. Päivän pituus 12 t 40 min.

Nuori nimi Reija tuli almanakkaan vuoden 1950 tyttöjoukossa. Reijaa voidaan pitää paitsi Reijon sisarnimenä myös nimien Raija ja Eija ”risteytyksenä”. Ruotsinkielisiä nimiä Rea a Freija on niin ikään joskus esitetty Reijan esikuviksi.

Tapahtumat

Tänään kaupuginhallituksen kokous. Mielestäni merkittävin asia oli Kotipuiston asemakaavan eteneminen valtuustokäsittelyyn. Koitipuiston asemakaava mahdollistaa 85 uutta omakotitalotonttia, 2 asuinpientalojen tonttia sekä 4 rivitalotonttia. Toinen merkittävä päätös liittyy Kalajoen sataman kehittämiseen. Kysymys on hallien rakentamisesta satamaan ja Kalajoen kaupungin ja Rautakesko Oy:n välisen sopimuksen hyväksyminen. Kaupunginhallitus hyväksyi maanmittausteknikon tekemän lausunnon Kalajoen-Alavieskan riistanhoitoyhdistyksen ampumaradan ympäristölupahemukseen. Ympäristölupaa päätettiin jatkaa 5 vuodella. Minua henkilökohtaisesti häiritsee se, että aikanaan päättäjiä johdettiin mieleistäni harhaa, kun valtuustolle tuotiin päätettäväksi 38 ha:n maa-alueen osto uuden ampumaradan sijoittamista varten. Silloin ei esitetty mitään suunnitelmia asian johdosta. Maa-alue ostettiin velkarahalla. Suunnitelmia ei ole vieläkään tehty. Kaupunginjohtajan esityksessä lukee, että ”suunnittelu on kuitenkin vasta hyvin alustavassa vaiheessa.” Minä tiedustelin tänään kokouksessa, että onko tuo liian optimistinen ilmaisu. En saanut vastausta kysymykseeni.
Eräs erikoinen asia kaupunginhallituksen kokouksessa oli Korpelan Voiman ja Kokkolan kaupungin välinen riita sähköyhtiön omistuksesta. Asia mennee aina KHO:n asti. Tilanteesta tulee mielenkiintoinen, jos Kannus pakotetaan liittymään Kokkolaan.
Kalajoen kaupungin ruokapalvelupäällikkö oli irtisanoutunut tehtävästään. Ymmärrän tilanteen, mutta en kerro.

Olen tänään puhdistanut ja järjestänyt varastoani. Myös pihahommia on tehty.

Uutiset

Nyrkkeilijä Robert Helenius on WBO-liiton tuoreella rankinglistalla maailmanmestari Vladimir Klitškon ykköshaastaja. WBO on yksi suurista nyrkkeilyorganisaatioista, ja Helenius pitää hallussaan sen ja WBA-liiton raskaan sarjan Intercontinental-titteliä.

VR:n kaikki lippuautomaatit ovat edelleen poissa käytöstä myyntijärjestelmän häiriöiden takia. Yhtiöstä ei osata arvioida, jatkuvatko ongelmat huomiseen.

Suomen EU-jäsenyys kirjataan mitä todennäköisimmin perustuslakiin. Tämän varmistaa hallituspuolueiden vasemmistoliiton ja kristillisdemokraattien poliittisen mielipiteen muuttuminen vaalien jälkeen.Molemmat puolueet vastustivat kirjausta oppositiossa viime vaalikaudella, jolloin asiasta äänestettiin ensimmäisen kerran. Muutosta vastustivat tuolloin myös perussuomalaiset.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Tuntea oma väkensä on johtajan suurin voima.
Kohtele alaisiasi samoin kuin toivoisit esimiehesi kohtelevan sinua.
Millainen isäntä, sellainen orja.
Mikään ei ole niin pysyvää kuin väliaikainen.
Antakaa, niin teille annetaan.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Kipparikvartetti - Kisällit kesällä
http://www.youtube.com/watch?v=yOTBceC3vPI&feature=related

Eemeli ja Reino Helismaa - Savonmuan Hilima
http://www.youtube.com/watch?v=-Dw2w6dxcjI&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 103,2 kg, verenpaine 164 /103, lepopulssi 52. Aamujumppa 30 min. Kävely 6 km / 201 km. Pyöräily 21 km / 2459 km.

Loppukevennys

Pekka, rakastatko sinä minua? Liisa kysyi romanttisella hetkellä. - Rakastan, Liisa. Rakastan myös sinua.

Maija soitti hädissään palokuntaan: - Ikkunani ulkopuolella on neekeri ja hän yrittää tunketua asuntooni. - Miksi ette soita poliisille? Palomestari ihmetteli. - No kun se tarttee pitemmät tikapuut.

Verneri on sitten harvinaisen uskollinen poikakaveri, Merja kertoi Kitille. - Mutta eikä hän ole lähtenyt luotasi jo viisi kertaa? - Tosi on, mutta hän on joka kerta palannut takaisin.

Kuule Janne, Marja aloitti varovaisesti. - Tiedätkö sinä, mitä eroa on tanssimusiikilla ja marssimusiikilla? - Enä oikein taida tietää. - No sitähän minäkin. Mentäisiinkö välillä istumaan?

Tiedätkö mitä yhteistä on tyttöystävälläni ja kananmunalla? Veikko kysyi kerran kiukkuisena Villeltä. - En tiedä. - Molemmat ovat maalattuja ja kovaksikeitettyjä.

Kalle, miksi menit purkamaan kihlauksesi? Lasse ihmetteli. - Sormi väsyi.

Juha, sä olet tosi nopea kundi, Kirsti kehui poikaystäväänsä. - No miten niin? - Me ollaan seurusteltu vasta kaksi viikkoa, mutta mä olen jo kolmannella kuukaudella.


MM07 välierä : Venäjä-Suomi: 1-2 M.Koivu ja.
http://www.youtube.com/watch?v=2KeTpXyqGfc&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti