lauantai 3. heinäkuuta 2010

LA 03.07.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla +10 C, päivällä 26 C

Tapahtumat

Kävin Tapion Tuvalla Kalajoki-näyttelyssä, Markku Hakolan näyttelyssä, Paul Siitosen näyttelyssä ja Ylivieskan alueen kuvantekijöiden näyttelyssä. Sen jälkeen lähdin Ivanin kanssa Rautio-päiville. Samalla kävin äitini luona Rautiossa. Rautio-päivillä tapasin tuttuja ja siellä tuli uusia tuttuja. Kävimme tutustumassa myös kaljaasi Ansion rakentamiseen Plassilla sekä vierailimme Rompetorilla raviradalla.Ivan ja kuusinkertainen Suomen mestari Sulevi Salmi ampuma-aseiden näyttelyssä Rautio-päivillä.

Pullansyöntikilpailu Rautio-päivillä.


Kaljaasi Ansio Plassilla valmistuu vuoden kuluttua vesille laskettavaksi.

Ivan ja myyjä Kalajoen Rompetorilla tänään.

Uutiset

Kristillisdemokraatit vastustavat avioliittolain muutosta, joka mahdollistaisi samaa sukupuolta olevien avioliitot. Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) kertoi perjantaina selvittävänsä mahdollisuutta muuttaa avioliittolakia. Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mukaan kristillisdemokraattien tavoitteena on säilyttää avioliitto miehen ja naisen välisenä. Puolue on valmis taistelemaan asiasta.

Vakavaan sairauteen menehtyneen kansanedustaja Tommy Tabermannin (sd.) seuraajaksi eduskuntaan nousee Risto Kuisma (sd.). 63-vuotias Kuisma tippui eduskunnasta vuoden 2007 vaaleissa. Sen jälkeen oikeustieteen kandidaatti on hoitanut lakitoimistoaan ja toiminut Pornaisten kunnanhallituksen puheenjohtajana.

Saksa ei antanut Argentiinalle mitään mahdollisuuksia jalkapallon MM-lopputurnauksen puolivälieräottelussa lauantaina Kapkaupungissa. Thomas Müller, Miroslav Klose (2) ja Arne Friedrich onnistuivat maalinteossa, kun mustapaidat takoivat taululle 4-0-murskalukemat.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee ydinvoimaäänestyksiä. Uutisessa on tilasto siitä miten kansanedustajat ovat nappia painaneet äänestäessään ydinvoimasta.
Toinen lehtileike käsittelee toimittaja Johanna Korhosen irtisanomista. Syyttäjä on nostanut syytteen Alma Median Kai Telanteen toiminnasta.
Kolmas lehtileike käsittelee Hanskin Punttia ja Miika Antti-Roikon SE-tulosta.

Televisiosta katsottua

Uruguay kukisti Ghanan rangaistuspotkukilpailussa 4-2 ja selvitti tiensä jalkapallon MM-kisojen välieriin Hollannin vastustajaksi. Peli oli varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen 1-1-lukemissa. Jatkoajan viime hetkillä Ghanan Asamoah Gyan laukoi rangaistuspotkunsa ylärimaan.

Rangaistuspotkukilpailu
Diego Forlan (URU) onnistui
Asamoah Gyan (GHA) onnistui
Mauricio Victorino (URU) onnistui
Stephen Appiah (GHA) onnistui
Andres Scotti (URU) onnistui
John Mensah (GHA) epäonnistui
Maxi Pereira (URU) epäonnistui
Dominic Adiyiah (GHA) epäonnistui
Sebastian Abreu (URU) onnistui

Terveys ja liikunta

Paino 104,6 kg verenpaine 181/113, lepopulssi 58. Pyöräily 28km/920 km

Loppukevennys

Lääkäri liikaeroottiselle rouvalle: - Miehenne on ylirasittunut, ja tarvitsee lepoa. Siksi kirjoitin unilääkettä. – Kuinka usein hän ottaa niitä? – Ei hän, vaan te.

Jussi ja Matti olivat Hevosjalostusliiton matkalla Pietarissa. Matkanjohtaja kyseli, missä he olivat olleet edellisenä päivänä, kun heitä ei kuulunut hotellille toisten mennessä nukkumaan. – Oltiin Eremitaasissa kahdeksan tuntia. – Etsittekö sieltä jotain erityistä? – Kyllä, uloskäyntiä.

Amerikkalainen, pohjoiskorealainen, irakilainen ja israelilainen istuivat pöydän ääressä kahvilassa, kun heidän luokseen tuli gallup-tutkija. – Anteeksi, mutta haluaisin kuulla mielipiteenne elintarvikepulasta. – Mitä tarkoittaa ”pula”? amerikkalainen kysyi. – Mitä tarkoittaa ”elintarvike” ? pohjoiskorealainen kysyi. – Mitä tarkoittaa ”mielipide”? irakilainen kysyi. – Mitä tarkoittaa ”anteeksi”? israelilainen kysyi.

Pikkupoika sanoi päiväkodissa kaverilleen: - Minun isälläni on ripuli. – Mistä sinä sen tiedät? – No kun äiti sanoi isälle viime yönä, että eikö se paska jo jäykisty.

Ruustinna kulki kylällä ja näki erään talon rappusilla Pikku-Kallen soittavan haitaria. – Voi sinua, poikaparka! Mahdatkohan edes Isämeitää osata? – Jos täti vähän viheltää alkua, niin eiköhän se suju.

Poliisipartio pysäytti erään maanviljelijän Honkajoella. Mies ajeli traktorillaan. Pyörittyään aikansa ajokin ympärillä, poliisi virkkoi kuljettajalle: - Teiltä on toinen takavalo palanut. Maanviljelijä astui ulos traktorista ja käveli kulkupelin taakse. – Katos perhanaa, ja toinen palaa parasta aikaa…

Miksi ruotsalainen poliisi pitää patruunalaukussa vain viittä patruunaa eikä kuutta? Täytyyhän huulipunallekin olla tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti