tiistai 13. heinäkuuta 2010

Ti 13.07.2010Kuva Tapiolandin maauimalasta tänään.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 18 C, tuuli 2m/s, päivällä +31 C, tuuli 4 m/s

Tapahtumat

Tämä viikko on Kalajoen matkailun huippusesonkia ja matkailijoita Kalajoella onkin paikat täynnä. Liikenteen osalla tulee olla tarkkana, sillä lapsiperheet käyttävät leveästi pyöräteitä ja elävät niin kuin liikennesääntöjä ei olisikaan. Vaaran näille lapsiperheille muodostavat mopopojat ja heidän viritetyt moponsa, joissa on jopa kolme henkilöä mopon selässä ja vauhti on järkyttävän kova. Yksi onnettomuus on jo sattunut, mutta onneksi se oli aika lievä laatuaan. Pahemminkin olisi voinut käydä. Myös koriensa taluttajat muodostavat ongelman, sillä monella kuljetusnauha on liian pitkällä. Itsekin olin joutua ärhäkän koiran puremaksi, kun koirantaluttaja puhui kännykkäänsä välittämättä koiransa kuljetusnauhan pituudesta. Onneksi pystyin pyörällä välttämään koiran puremat. Myöskään autoilijat eivät riittävästi ota huomioon muuta liikennettä, vaan se oma asia on kullekin autoilijalle tärkein. Siksi voidaan hiljentää vauhtia odottamattomasti tai pysähtyä kokonaan katselemaan informaatiotauluja, maisemia tai tuttuja tervehtimään muusta liikenteestä välittämättä.

Uutiset

Prostituoidun raiskanneiden ja ryöstäneiden miesten tuomiot alenivat Helsingin hovioikeudessa. Kamaran Bahjad Muhamadin ja Nihad Zainilabidin Shukurin vankeusrangaistukset alenivat hovioikeudessa kolmeen vuoteen ja seitsemään kuukauteen.

Espoon kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen ja teknisen toimen johtaja Olavi Louko joutuvat syytteeseen virkarikoksista. Olavi Loukoa vastaan on nostettu syyte lahjusrikkomuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä Marketta Kokkosta vastaan tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Keski-Suomen poliisi epäilee jyväskyläläisen varatuomarin kavaltaneen kuolinpesästä 114 000 euroa vuosina 2006–2009. Jyväskylän käräjäoikeus oli määrännyt hänet pesänselvittäjäksi, minkä vuoksi hän pystyi käyttämään kuolinpesän varoja. Jutun esitutkinta on päättynyt, ja poliisin näkemyksen mukaan kyse on törkeästä kavalluksesta suuren rahamäärän ja epäillyn erityisen vastuullisen aseman perusteella. Poliisin epäilee varatuomaria myös törkeästä kirjanpitorikoksesta, koska lakiasiaintoimiston kirjanpito ja tilinpäätökset olivat jääneet tekemättä samoina vuosina.

Sadan suurimman eläkkeen keskiarvo viime vuoden lopussa oli 16 765 euroa. Tähän joukkoon päässeiden paras eläke huiteli 40 000 euron paikkeilla, kehnoin oli 12 500 euroa. Suurimmat ansiotulot, 860 000 euroa, oli Valmetin entisellä toimitusjohtajalla Matti Sundbergilla. Lähes samaa suuruusluokkaa oli Stora-Enson entisen toimitusjohtajan Jukka Härmälän ja Kemiran entisen toimitusjohtajan Lasse Kurkilahden tulot.
Kun pääomatulotkin laskettiin mukaan, parhaiten ansaitseva eläkeläinen oli Valion ja Orionin entinen toimitusjohtaja Matti Kavetvuo. Parhaiten eläkkeellä ansaitsevaan kymmenikköön pääsivät myös Jukka Viinanen (Orion ja Neste), Juha Niemelä (UPM), Eino Halonen (Henki-Suomi), Timo Peltola (Huhtamäki), Keijo Suila (Finnair) ja Simo Peltokangas (HK).

Katso Rosvoparonien paluu http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2010/04/rosvoparonien-paluu.html

Kolmoissurman tunnustanut Esa Åkerlund opiskeli Porvoon Edupolissa metallialaa vankeusaikanaan. Hän osallistui Uudenmaan TE-keskuksen työvoimaosaston hankkimaan työvoimapoliittiseen aikuiskoulutukseen joulukuusta 2008 alkaen. Kolmoissurmaajan kanssa samalla linjalla opiskelleen naisen mukaan kukaan kurssilla olleista ei tiennyt, että Åkerlund on murhasta tuomittu elinkautisvanki. - Hän kävi koulussa päivittäin omalla autolla, eikä mikään viitannut siihen, että hän oli vanki. Hänellä ei esimerkiksi ollut saattajia, porvoolaisnainen kertoo.
Nainen ihmettelee, miten Åkerlundin taustan omaava vanki "päästetään kouluun ihmisten ilmoille"?

Keskusrikospoliisin mukaan venäläiset talousrikolliset pesevät rahojaan Suomessa. Kauppalehti kertoo, että suomalaiset viranomaiset eivät voi puuttua ilmiöön, koska rikollisen itse pesemään omaisuuteen ei voida Suomessa puuttua takavarikoin. Varoja laillistetaan sijoittamalla niitä Suomeen, harjoittamalla liiketoimintaa tai kiinteistökauppojen avulla. Lehden tietojen mukaan kysymys on miljoonista euroista. Valtionsyyttäjä Ritva Sahavirta vaatii oikeusministeriötä kiristämään rahanpesulainsäädäntöä myös Suomessa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Rautio-viikkoa. Jutussa kerrotaan historiallisesta kulkueesta ja pääjuhlasta. Jutun tekee erikoiseksi toimittajan loppuhuomautus: Pääjuhlassa puhui myös professori Hannu Katajamäki.
Toinen lehtileike on yleisönosastokirjoitus. Kälviäläinen Paavo Peltola vaatii pelastustoimen kasvulle rajoja.
Kolmas lehtileike käsittelee lentokonekaappausta vuonna 1978, jolloin Aarno Lamminparras kaappasi lentokoneen. Nyt tapahtumasarjasta on tehty kirja.

Terveys ja liikunta

Paino 102,4 kg, verenpaine 161/98, lepopulssi 57. Kävely 9 km, uinti 600m, pyöräily 28 km/1213 km

Loppukevennys

Tamperelaispastori oli vierailulla Turussa. Monipäiväisen ja raskaan saarnareissun jälkeen hän toivoi nopeasti pääsevänsä perheensä luo. Kohta Turusta lähdettyään, hän ajoi heti Tampereentien alkupäässä tutkaan ja virkaintoinen turkulaispoliisi näytti pysäytysmerkkiä. Pastorin selitykset ylinopeuden syistä eivät vakuuttaneet poliisia ollenkaan. – Vai tääl o oikkia pastor? Mut jos pirän teil oikke saarna? – Antakaa saarnan olla, pastori huokasi, kerätkää vain kolehti.

Kaverukset keskustelivat menneistä kemuista. – No, Kimmo miten pääsit kotiin pikkujoulujuhlista? – Melko hyvin. Ainoastaan Kauppakadun ja Näsilinnankadun kulmassa joku astui jatkuvasti sormilleni.

Turkulaiseen Sampo-pankkiin tuli ryöstäjä huppu silmillä ja sanoi: - Tää on nääs ryöstä! Käret ylös! – Tulek sä tampereelt, kysäisi kassaneiti. – Mistä sä sen tiesit? – Sää ole katkassu hauliko vääräst pääst.

Tamperelainen poika haki uimavalvojaksi. Esimies teki ensin pienen testikysymyksen. – Tiedätkö miten turkulainen pelastetaan hukkumasta? – En. – No hyvä, saat paikan!

Turkulaispariskunta matkusti bussissa Tampereelle. Kohta mies tokaisi vaimolleen: - Kyl nämä tamperelaise nuare ova sit huanotapassi. Eivä anna vanhemil ihmisil paikkatas. – Mikäs hätä sull o. Siinä sää istut herroiks, nääs, huomautti jokku sivusta. – Nii, mut mun vaimon jouttu seisoma.

Kaksi helsinkiläistä rekkakuskia piipahti Tampereella lounastamaan suosittuun rekkabaariin. Ihmeekseen he havaitsivat, että ruoka täällä on loistavaa. Erityisesti pihvit olivat aivan mahtavia. – En tiennytkään, että näinkin pohjoisessa voi saada näin mehevää pihviä, ihmetteli toinen rekkakuskeista sievälle baaritytölle. – Mä en ookkaan täältäpäin, mä oon Vantaalta.

Anteeksi, sanoi turkulainen. Tehän olette se kuuluisa tamperelainen eläinten maalari? – Kyllä vaan, haluatteko mallikseni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti