lauantai 31. heinäkuuta 2010

LA 31.07.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla + 15 C, päivällä + 18 C, tuuli 4m/s, sadekuuroja.

Tapahtumat

Aamulenkillä tapasin Ismo Junnikkalan. Hän on Junnikkalan Sahan perustaja. Ensi kuussa Junnikkalan Sahan perustamisesta tulee kuluneeksi 50 vuotta.
Kävin Kajari-tapahtumassa kuuntelemassa kalajokisen kevyen musiikin konserttia. Kävin katsomassa Tractor Pullingin SM-kisoja.
Katso http://www.tractorpulling.fi/?sivu=kuvagalleria&hakemisto=7

Uutiset

Toimeentulotukea nostaa ensi vuonna jo 400 000 suomalaista. Määrä on lisääntynyt kolmessa vuodessa 50 000:lla. Köyhyyden lisääntymisen merkit näkyvät Suomessa myös muuten.

Eläkkeellä olevien presidenttien menoihin on valtiovarainministeriön talousarvioehdotuksessa myönnetty 350000 euroa, kun viime vuonna yritettiin selvitä vielä 270000 eurolla. Määräraha ei riittänyt, vaan tarkoitukseen piti myöntää kesken vuoden lisäbudjetilla 100000 euroa lisää.
Vielä vuoden 2009 tilinpäätöksessä eläkeläispresidenttien menot jäivät 253000 euroon.
Ahtisaari sai Nobelin rauhanpalkinnon syksyllä 2008, minkä jälkeen menot lähtivät nousuun eritoten hänen tarvitsemiensa turvallisuuspalvelujen vuoksi. Lain mukaan eläkkeelle siirtyneelle presidentille voidaan antaa turvallisuus-, toimisto- ja muita vastaavia palveluita.

Katso Venäjän metsäpalo http://www.uusisuomi.fi/videot/98246-venajan-maastopalo

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäisen lehtileikkeen otsikko: Helle yllätti ilmatieteenlaitoksen. Kaikkien aikojen lämpöennätys on nyt +37,2 C. Toinen lehtileike käsittelee armotonta hellettä savuisessa Moskovassa. ”Helvetissäkin on viileämpää” on jutun otsikko. Kolmas lehtileike on Barcelonan tuloksista.

Televisiosta katsottua

Merja Korpela selvitti kuudennella yrityksellään tiensä moukarin arvokisafinaaliin. Mitaleista Korpela ei taistellut, mutta hän avasi kuitenkin Suomen pistetilin kahdeksannella sijallaan. Euroopan mestaruuden vei Saksan Betty Heidler.
Arturo Casado viiletti 1 500 metrin EM-finaalissa ykköseksi ja toi Barcelonassa kisaisäntä Espanjalle sen ensimmäisen Euroopan mestaruuden ajalla 3.42,74. Saksalainen Carsten Schlangen teki loppukirillään kiilan Espanjan mahtimatkan rintamaan, sillä kolmos- ja nelostila menivät Manuel Olmedolle ja Reyes Estevezille.
Marija Savinova jatkoi Venäjän naisten ratkiriemukasta perjantai-iltaa Barcelonassa voittamalla 800 metrin finaalin ajalla 1.58,22. Hollannin Yvonne Hak venyi hienosti EM-hopealle ajalla 1.58,85. Pronssi matkasi Iso-Britannian Jennifer Meadowsille.
Natalia Antjuh aitoi ylivoimaiseen Euroopan mestaruuteen naisten 400 metrin aitakilpailussa ajalla 52,92 Barcelonassa. Bulgarian Vania Stambolova vei hopeaa ja Iso-Britannian Perri Shake-Drayton pronssia. Antjuh juoksi kisaennätyksen.
Kevin Borlee, tilastoaikojen perusteella selvästi huonompi Borleen veljeksistä, teki jymypaukun 400 metrin miesten finaalissa ja rynni loppumetreillä matkan Euroopan mestariksi Barcelonassa. Iso-Britannia vei muut mitalit, sillä Michael Bingham oli kakkonen ja Martyn Rooney kolmonen.
Italian esitys miesten 4 x 100 metrin alkuerissä on hylätty ratarikon vuoksi. Italia juoksi finaaliin, joten jos hylkäys pitää mahdollisen protestin jälkeen, ensimmäisenä finaalista ulos jääneen Suomen viestinelikko nousee loppukilpailuun.
Frantz Krugerin mittava arvokisaura päättyi Barcelonan EM-kisojen karsintaan. Etelä-Afrikassa syntynyt vaasalainen heitti kiekkokarsinnan B-ryhmässä tuloksen 59,55 jääden parisen metriä finaalipaikasta. Kiekonheittäjä Mikko Kyyrö pystyi Barcelonan EM-kisojen karsintakilpailussa vain tulokseen 58,96, mikä ei riittänyt paikkaan loppukilpailussa.
Liettuan 31-vuotias Zivile Balciunaite voitti naisten maratonin Barcelonan EM-kisoissa ajalla 2.31.14. Balciunaite jakoi voimansa oikein ja jätti haastajat hyvissä ajoin.
Valko-Venäjän Andrei Mihnevitsh saavutti kuulan Euroopan mestaruuden voittotuloksella 21,01. Senttipelissä hopealle jäi Puolan kivikova arvokisakilpailija Tomasz Majewski, joka pukkasi tasan 21 metriä.
Iso-Britannian David Green juoksi ylivoimaiseen voittoon miesten 400 metrin aidoissa. Greenen aika 48,12 on miehen ennätys ja kauden eurooppalainen kärkitulos. Brittien menestystä täydensi Rhys Williams hopeamitalillaan. Pronssi matkaa Ukrainaan Stanislav Melnikovin mukana.
Puolan Marcin Lewandowski juoksi Euroopan mestariksi miesten 800 metrillä. Lewandowski löi loppukirissä Iso-Britannian Michael Rimmerin ja maanmiehensä Adam Kszczotin.
Ranskan Myriam Soumare juoksi Barcelonan EM-kisojen tuplamitalistiksi, kun hän saalisti satasen pronssimitalin seuraksi kultaa naisten 200 metrillä. Aika 22,32 on Euroopan kauden kärkitulos.

Terveys ja liikunta

Paino 102,4 kg, verenpaine 169/104, lepopulssi 53. Kävely 9 km/235km, uinti 500 m/ 24 000m.

Loppukevennys

Etelä-Suomessa muuan vanhaisäntä kävi kesällä joskus naapurinsa saunassa kylpemässä eikä paikalliseen tapaa välittänyt näin lyhyttä matkaa varten sen kummemmin pukeutua. Ottipahan vain vihdan kainaloonsa. Kun isäntä palasi saunasta sattui tiellä olemaan joukko kylän tyttöjä. Pappa ei tästä ihmeemmin pelästynyt, vaan sanoi tytölle: - Eikös tytöt halua kylpöö? Tytöt katselivat isäntää hetken, ja yksi vastasi: - Noin vanha mies eikä osaa sanoa ärrää!

Opettaja kuulutti: - Löydetty rannekello. Periä saa kansliasta. Oppilaat vitsailivat, että taskukellossahan perät on – eihän rannekellossa mitään periä tarvita.

Kuhmoisiin oli saatu uusi kirkko, mutta ei vielä kelloja. Lukkarin piti kirkonportailta pyhäaamuisin huutaa väki kirkkoon. Hän huusi: - Jumalanpalvelus alkaa. Tulkaa tyä kirkkoon joh! Vasikkalauma makaili kirkon viereisellä niityllä, ja lukkarinäänen kuultuaan, vasikat huusivat vastaan: - Jaa myäköö ööö? Lukkari vihastui vasikoille ja vastasi: - Mitäs tyä sen viätävät kirkos tiätten paskantamassa, menkää tyä helvettiin!

Emäntä oli lähtemässä kaupasta, kun hän muisti: - Suutapa jäi antamatta! Kauppias apulaiselleen: - Otto, anna emännälle suuta!

- Kuopion torilla on viime aikoina alettu myydä kiinalaisia omenoita. – Millaisia ne ovat? – Maon syömiä.

Ei kyllä naarata, sanoi savolaispoika, kun anoppi hukkui.

Mitä on visio savoksi? – Herraen huave.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti