keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

KE 21.07.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 14 C, päivällä + 24 C

Tapahtumat

Tyttöni olivat tehneet valokuvakirjan 60-vuotisjuhlistani.
Kävin tänään Rautiossa tapaamassa äitiäni. Olin tänään kuuluttajana yleisurheilun 9-11-vuotiaiden piirihuipentumassa Kalajoen Merenojan kentällä.
Jos lentopalloseurat ovat kiinnostuneita brasilialaisista lentopalloilijoista, niin minulla on lista pelaajista, jotka ovat kiinnostuneet pelaamaan Suomessa.

Uutiset

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus vangitsi tiistaina 34- vuotiaan raahelaismiehen todennäköisin syin 16.7.10 Raahessa tapahtuneesta pahoinpitelystä ja varkaudesta. Epäilty oli pahoinpidellyt potkimalla toista raahelaismiestä ja anastanut tältä omaisuutta Ollinsaaressa. Päätöksessään käräjäoikeus kiinnitti huomiota siihen, että vangittu mieshenkilö oli vapautunut vankilasta 7.4.10, jonka jälkeen mies oli jatkanut rikollista toimintaa. Jokilaaksojen poliisilaitos on tutkinut miehen tekemisiä vapautumisen jälkeen ja hänen epäillään syyllistyneen vapaalla ollessaan noin 10 eri rikokseen.

Kaustisen Kansanmusiikkisäätiö on päässyt sopuun yhden keskeiseksi nousseen velkojansa kanssa. Säätiön konkurssin peruuntumisesta valittanut velkoja Liiketilat Timonen on vetänyt valituksensa pois Vaasan hovioikeudesta. Menettelyllään velkoja hyväksyy käräjäoikeuden päätöksen, että säätiön konkurssi peruuntui vain vuorokausi konkurssiin asettamisen jälkeen.
Valituksessaan Liiketilat Timonen oli ollut tyytymätön käräjäoikeuden nimeämään pesänhoitajaan.
Liiketilat Timosen nyt keskeyttämä valitusprosessi merkitsee sitä, että hovioikeuden tarvitsee käsitellä ainoastaan säätiön itsensä jättämä valitus, jossa se esittää tyytymättömyytensä yrityssaneeraushakemuksen hylkäämiseen.

Terveys ja liikunta

Paino 102,4 kg, verenpaine 170/100, lepopulssi 54. Kävely 9 km / 199 km, uinti 500m /22 500 m

Loppukevennys

Kaksi piparkakkua käveli tiellä. Auto ajoi toisen yli. Kaveri huusi: - Kävikö mitenkään muru?

Pikku-Kalle tuli koulusta ja sanoi: - Isä, Isä! Opin koulussa monta uutta sanaa! – No, oliko teillä äidinkieltä, isä kysyi. – Ei, vaan opettaja kompastui kynnykseen, Pikku-Kalle vastasi.

Opettaja. – Pikku-Kalle, mikä on isäsi nimi? Pikku-Kalle mietti hetken ja sanoi: - En tiedä. – Sinä olet jo 6 vuotta, etkä edes tiiä isäsi nimeä, moitti opettaja. – Minun äitini on jo 34 vuotta eikä sekään tiedä.

Pikku-Kalle oli vanhempiensa kanssa ravintolaan syömään. Annokset olivat niin mahtavia, että jokaiselle jäi jotakin lautaselle. Äiti, joka oli kovin nuuka, ilmoitti tarjoilijalle: - Voisitteko tuoda minulle muovipussin, niin voisimme viedä ruuantähteet koirallemme? – Jippii, Kalle hihkaisi. – Mä saan koiran!

Koulussa opettaja kyseli, mitä kaikkea oppilailla oli kotona. Jollakulla oli tietokone, jonkun kotona tiskikone, usealla auto jne. Kysymys esitettiin myös Pikku-Kallelle. – Meillä on kaikkea! Luokka mykistyi ja hetkeksi opettajakin, mutta sitten hän sai luontonsa takaisin ja kysyi, että kuinka niin kaikkea? – No sisko oli kesän työssä Ruotsissa. Sieltä tultuaan hän kertoi olevansa raskaana, ja isä sanoi, että tätä meiltä enää puuttui…

Kalle hiipi vanhempiensa makuuhuoneeseen. Seurattuaan hetken tapahtumia hän karjaisi: - Sillä lailla! Ja minua kun oltiin viemässä psykiatrille kun imin peukaloa!

Meidän äiti muistuttaa puoliksi koiraa ja puoliksi arkeologia, Kalle paljasti Villelle. – Miten niin? – No jos se ei hauku, niin sitten se kaivelee menneitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti