perjantai 2. heinäkuuta 2010

PE 02.07.Päivän sää

Lämpötila aamulla + 13 C, tuuli 3m/s, päivällä lämpötila +19 C

Tapahtumat

Olin tänään Rautiossa Anni Murtoniemen hautajaisissa. Anni oli serkkuni Veikko Murtoniemen vaimo. Hautajaisissa suku kokoontuu ja siellä tapaa henkilöitä, joita ei ole tavannut kymmeniin vuosiin. On hämmästyttävää todeta miten aika on tehnyt tehtävänsä.

Uutiset

Fennovoiman toimitusjohtaja Tapio Saarenpää sanoi yhtiön tiedotustilaisuudessa Helsingissä, että 40–50 prosenttia ydinvoimalan rakentamisen työllisyysvaikutuksista tulee kotimaahan. Lisäydinvoimapäätöksen valmistelua on arvosteltu kiireellisyydestä ja siitä, että asiaa valmisteli jäävi virkamies. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka totesi pitävänsä työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston ylijohtajaa Taisto Turusta jäävinä ydinenergiapäätöksissä, koska Turunen oli teräsyhtiö Outokummun hallituksen jäsenenä perustamassa Fennovoimaa.

Julkisyhteisöjen eli valtion ja kuntien velka kasvoi alkuvuonna 77,7 miljardiin euroon. Näin suurta nimellisarvoista EMU-velkaa Suomessa ei ole koskaan ennen ollut. Valtion osuus sulautetusta velasta kohosi tammi-maaliskuussa 70,1 miljardiin.

Rautaruukki toimittaa teräsrakenteita saksalaiseen tuulivoimapuistoon. Teräsrakennetoimitukset offshore-tuulivoimaloiden perustuksiin ovat Rautaruukille uusi aluevaltaus. Rautaruukki sai suuren teräsrakennetoimituksen Pohjanmerelle. Yhtiö toimittaa alihankkijana 240 massiivista, 12-metristä teräsrakennetta tuulivoimaloiden ankkurointiratkaisuihin. Tilaus varmistaa Kalajoelle noin 100 henkilövuotta. Rautaruukki ilmoitti hiljattain lomautuksista Kalajoen tehtaallaan. Toimitukset työllistävät johtaja Tommi Matomäen mukaan käytännössä Kalajoen tehtaan kaikki 100 työntekijää vuodeksi.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Suomen oikeuslaitoksen toimintaa. Jutun otsikko on: Tuomioissa on liian vähän harkintaa. Sananvapaus ja muut ihmisoikeudet eivät ole vielä juurtuneet kovin syvälle suomalaiseen lainkäyttöön katsoo oikeusministeriölle laadittu selvitys.
Toinen lehtileike käsittelee viennin piristymistä. Jutun otsikko on: Metsäteollisuus viennin veturina. Metsäteollisuuden piristyminen on vähitellen vauhdittanut Suomen vientiä kasvuun.
Kolmas lehtileike käsittelee Wulffin valintaa Saksan uudeksi presidentiksi. Valinta kääntyi Merkelin nöyryytykseksi.

Televisiosta katsottua

Hollanti on voittanut Brasilian jalkapallon MM-kisojen puolivälierissä. Kisojen yksi suurimmista ennakkosuosikeista lähti kotimatkalle 1-2-tappio niskassaan. Hollannin sankari ottelussa oli keskikenttäpelaaja Wesley Sneijder, joka iski joukkueensa molemmat maalit.

Terveys ja liikunta

Paino 104,3 kg, verenpaine 178/107, lepopulssi 53. Pyöräily 28 km/892 km.

Loppukevennys

- Millainen on vointinne, kysyi lääkäri. – Erittäin hyvä. – Sehän on hienoa. Kirjoittamani resepti siis auttoi? – Auttoi, ja hyvin auttoikin. Tosin siitä ei apteekissa kukaan saanut selvää, mutta vaimo paistoi sen mukaan pipareita ja niistä tuli oikein hyviä. Poikani taas käyttää reseptiä nuotteinaan soittaessaan sähkökitaraa. Ja itse olen jo kolmen viikon ajan matkustanut sillä junassa Helsingin ja Tampereen välillä.

Lääkäri sanoo potilaalle, joka tulee tajuihinsa auto-onnettomuuden jälkeen sairaalassa: - Minulla on huonoja ja hyviä uutisia. Huono uutinen on se, että jouduimme amputoimaan molemmat jalkanne. Jyvä taas on se, että tuo viereisen sängyn potilas on luvannut ostaa kenkänne.

Silmälääkäri rouva Lepistölle, jonka juuri oli tutkinut: - Anteeksi että kysyn, mutta kuinka te löysitte tänne?

Maalaiskylässä oli hukkunut tuntematon kulkuri. Kunnanlääkäri toimitti ruumiinavauksen, ja koska vainajan kalu oli harvinaisen suuri, hän päätti lähettää sen Helsinkiin säilytettäväksi lääketieteellisenä harvinaisuutena. Hän kääri vehkeen paperiin ja vei kotiinsa. Hänen piti viimeistellä paketti, mutta heti sisälle päästyään hänen oli riennettävä puhelimeen. Vaimo, utelias kun oli, avasi paketin, näki mitä se sisälsi ja parkaisi järkyttyneenä: - Hyvänen aika! Onko Heinosen Pena kuollut!

Näyttelijä teatterin johtajalle: - Minulla on lääkärintodistus, etten kykene näyttelemään. – No, ei siihen lääkärintodistusta tarvita.

Mies oli umpisuolileikkauksessa. Sairaanhoitajat näkivät, että hänen kaluunsa oli tatuoitu teksti PIENI. Kun mies parani, hän vei erään kipusiskon ulos. Tämä tuli töihin seuraavana aamuna kuolemanväsyneenä. – Ei kai PIENI sinua noin uupuneeksi saanut? – Vai PIENI. Se oli silkkaa näköharhaa. Siinä luki Pekka Ilmari Erkki Niko Ilvesvaara.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti