torstai 15. heinäkuuta 2010

TO 15.07.2010Kuva onnettomuuspaikalta, leirintäalueen portilta sekä leirintäalueelta.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 16 C, tuuli 2m/s, päivällä + 21 C

Tapahtumat

Tiistain 13.07.2010 blogissani ennakoin tulevaa onnettomuutta Hiekkasärkillä. Onnettomuuden laatua en pystynyt ennakoimaan. Olosuhteet onnettomuudelle olivat edulliset ja todennäköisyys suuri. Keskiviikkona onnettomuus oli totta. Ukkoskuuroisen sadepäivän jälkeen tuli aurinkoinen ilta. Meri oli kutsuvan lämmin ja ilta ihana. Ei rannalla eikä alueella ole varoitustauluja, jotka varoittaisivat meren syvänteistä. Meressä ei myöskään ole poijuja punaisine palloineen varoittamasta syvänteistä kuten joskus menneinä vuosina oli leirintäalueen edustalla. Reilun 300 metrin päässä rannasta alkavat syvänteet. Ne todennäköisesti koituivat 14-vuotiaan pojan kohtaloksi. Juuri mikään ei onnettomuudessa yllätä. Pojan ikä sopii olosuhteisiin hyvin, sillä tuossa iässä kokeillaan rajoja. Hukkumisonnettomuuden todennäköisyys oli suuri, sillä edellisestä hukkumisesta oli kulunut jo useita vuosia.

Kalajoen Hiekkasärkillä etsittiin keskiviikkoiltana 14-vuotiasta poikaa. Pojan omaiset tekivät katoamisesta ilmoituksen pelastuslaitokselle yhdeksältä illalla. Häntä ei ollut löydetty vielä kello yhdeltätoista illalla. Etsintäoperaatio muuttui puolen yön jälkeen kuolleen etsinnäksi. Poika katosi iltakahdeksan aikoihin. Pojan vanhemmat tekivät hälytyksen katoamisesta kello 20.30. Viimeinen havainto pojasta on tehty Hotelli Rantakallan ja Ravintola Lokkilinnan välisellä merialueella sijaitsevan hiekkasärkän päästä. Paikka sijaitsee muutaman sadan metrin päässä rannasta. Poika on lähtenyt uimaan kyseisen särkän päästä. Havainnon pojasta tekivät hänen omaiset. Kello 00.10 pojan etsinnät olivat täydessä käynnissä. Paikalla on toistakymmentä pintapelastajaa useista Jokilaaksojen pelastuslaitoksen yksiköistä. Etsinnöissä on mukana useita veneitä, ilma-alus ja vapaaehtoisia uimareita. Jokilaaksojen poliisi koordinoi etsintäoperaatiota rannalla ja sen läheisyydessä. Paikalle on tulossa Merivartioston Dornier-valvontakone Turusta. Pelastushelikopteri Sepe osallistuu myös etsintöihin. Palopäällikkö Rädyn mukaan etsintöjä jatketaan niin kauan kuin alueella on valoisaa. Etsintöjä jatketaan tarvittaessa aamukahdeksalta.

Keskiviikon paikallislehdissä Kalajoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä käsittelee totuutta varomattomasti ja kirjoittaa valtuuston kyselytunnista näin: Kaupunginhallitus oli tehnyt kysyttävistä asioista yksimieliset päätökset, joiden pohjalta kaupunginjohtaja ja allekirjoittanut vastasimme kysymyksiin. On hyvä, että kuntaliitoksen jälkeen pohditaan laajemminkin kaupungin toimielinten päätöksenteon sujuvuutta. Valtuutetut ovat persoonaltaan ja toimintatavoiltaan hyvinkin erilaisia. Luottamusta rakennetaan avoimella ja monipuolisella toisiamme kunnioittavalla keskustelulla.

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa 18.6.2010. Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/06/kalajoen-kaupunginhallitus-18062010-ja.html

Kaupunginhallitukselle ei oltu lainkaan valmisteltu vastauksia kyselytunnille esitettäviin kysymyksiin. Kaupunginhallituksen jäsenet eivät edes tienneet millaisia kysymykset tarkalleen ottaen olivat. Siksi kaupunginhallituksella ei ollut muuta mahdollisuutta kuin valtuuttaa kaupunginjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja antamaan vastaukset esitettyihin kysymyksiin jotta asia voitiin käsitellä ilmoitetulla valtuuston kyselytunnilla. Menettely oli täysin valtuutettuja ja valtuustokyselyn esittäjiä aliarvioiva ja minulle jäi se kuva, että kysymykset koettiin vain kiusalliseksi johtotroikan häirinnäksi. Mielestäni kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä oli asiasta ulkona kuin lumiukko, sillä kysymys oli koulukyydityksistä eikä Pohjankylän kouluteiden vaarallisuudesta. Todellisuudessa kaupunginhallitus ei käsitellyt annettavia vastauksia lainkaan, koska vastauksia ei ollut olemassa.
Mitä tulee päätöksenteon sujuvuuteen, niin nyt Kalajoen kaupungin luottamuselinten esityslistat julkistetaan netissä, mutta vasta kokouspäivänä. Tämä sen vuoksi etteivät kalajokiset voisi vaikuttaa asian valmisteluun ja sotkea sovittuja asioita. Päätöksistähän jää kalajokisille vielä kuitenkin valitusmahdollisuus. Harva kuitenkaan haluaa valittaa asioista, vaikka aihettakin olisi. Oulun hallinto-oikeudessa on nyt Kalajoen kaupungin päätöksistä ennätysmäärä valituksia. Myös markkinaoikeudessa lienee asioita sekä rikostutkinnassa. Valituksia on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tämä kertoo paljon nykyisestä päätöksentekokulttuurista. On aika erikoista, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja ryhtyy arvioimaan valtuutettujen persoonallisuutta. Se kuitenkin näyttää kuuluvan Kalajoen nykyjohdon johtamistapoihin.
Olen ollut ja olen edelleenkin sitä mieltä, että esityslistat pitää julkistaa heti, kun ne ovat päättäjillä tiedossa. Näin varmistetaan se, että asioihin voidaan vaikuttaa ajoissa. Silloin toiminta on avoimempaa ja rehellisempää.
Sisäpiiristä saamani tiedon perusteella Kalajoen keskustan valtuustoryhmä on jakaantunut vähintäänkin kahteen osaan, jopa kolmeen osaan. Erittäin merkittävä määrä nykyisistä keskustan valtuutetuista ei asetu enää ehdokkaaksi seuraavissa kuntavaaleissa. Harjoitettu politiikka ei tyydytä ko. valtuutettuja. Keskustan puoluesihteeri Laaninen lanseerasi markkinoille termin keskustan puolirikollinen toiminta. Onko siitä kysymys Kalajoella?

Uutiset

Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitoksen tuontikieltoon asettamien 14 suomalaistehtaan puutteet vaikuttavat varsin kummallisilta. Maito- ja liha-alan laitoksia toukokuussa kiertäneet venäläistarkastajat kirjasivat suomalaistehtaiden puutteiksi raporttiinsa muun muassa maalihilseilyn ja laatoituksen halkeilun.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee tulevia eduskuntavaaleja. Keskipohjanmaan toimittaja oli huomannut saman asian mistä olen kertonut jo 13.6.2010 omassa blogissani http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2010/06/puolueiden-kannatus-ja-eduskuntavaalit.html

Oulun vaalipiirissä istuvista kansanedustajista 7 ei ole ehdolla. Blogissani on asioista huomattavasti tarkempi analyysi kuin Keskipohjanmaa-jutussa.
Toinen lehtileike on Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professorin Vilho Harlan yleisönosastokirjoitus ”Olisiko kuolemanrangaistuksen aika?”
Kolmas lehtileike käsittelee Stora Enson maailmanvalloitusta Aalto Yliopiston tutkimuksen valossa.

Terveys ja liikunta

Paino 102,9 kg, verenpaine 155/96, lepopulssi 54, pyöräily 35 km/1248 km, uinti 500m

Loppukevennys

Potilas on parantunut hoidosta huolimatta.

Kaatunut pyörää ulkoiluttaessa.

Nyt omilla laseilla ei ole ollut mitään vaivoja.

Potilasta kehotetaan tulemaan uudelleen, jos vaiva uusiutuu ja soittamaan kuukautta ennen.

Potilas virtsaa mielestään hyvin, kuin hevonen!

1 kk sitten mennyt ensiapupoliklinikalle, josta ei mitään löytynyt.

Potilaan yleistila tyydyttävä, rakenne pitkä ja laiha ja ravitsemustila laihahko. Komea leukaparta.

Kyhmy vähitellen kasvanut ja kääntynyt lääkärin puoleen.

Status: Keuhkojen ja sydämen alueella ei ole mitään.

Potilas on voimistelunopettaja, muutoin terve.

Vasen jalka amputoitu ja rullatuolissa.

Lähetetään potilaalle perästä uusi aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti