torstai 15. heinäkuuta 2010

PE 16.07.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 16 C, sadekuuroja, päivällä + 23 C, tuuli 2 m/s

Tapahtumat

Kalajoella 14.7. kadonneen Keski-Suomesta Laukaalta kotoisin olevan 14 -vuotiaan pojan Kasperi Valkosen etsintöjä jatkettiin torstaina. Etsintöihin osallistui poliisin ja Merivartioston lisäksi Vapaaehtoisen pelastuspalvelu (Vapepa) yhdeksällä veneellä ja 31 vapaaehtoisella etsijällä. Lisäksi etsintöihin osallistui Jokilaaksojen pelastuslaitoksen pintasukeltajat ja Raahelainen sukellusryhmä Mursu. Rajavartioston helikopteri suoritti ilmasta käsin etsintää merellä ja maalla. Lisäksi maa-alueella oli useita etsintäpartioita, jotka kävelivät ranta-alueita. Etsinnät eivät tuottaneet tulosta torstaina klo 20:een mennessä. Etsintöjä jatketaan yöhön ja jatketaan myös perjantaina aamulla, jos etsittävää ei löydy.

Kalajoella keskiviikkoiltana kadonneen 14-vuotiaan Kasperi Valkosen etsinnät ovat jatkuneet tiiviinä koko perjantaipäivän. Kadonnutta ei ole vielä löytynyt, eivätkä etsintään osallistuneille tulleet yleisövihjeet ole vielä johtaneet tulokseen. Esimerkiksi etsintäalueelta löydettyjen vaateparsien ei ole voitu osoittaa kuuluneen kadonneelle. Etsintäalueella on ollut pelastus- ja poliisilaitosten toimijoiden lisäksi suuri joukko vapaaehtoisen pelastuspalvelun (VaPePa) ja raahelaisen sukellusharrastusryhmän Mursun etsijöitä. Etsintöihin ovat perjantaina osallistuneet mm. pelastuslaitoksen kaksi venekuntaa, Mursun kolme sukeltajaa, VaPePan kaksi kajakkiyksikköä, vesietsintään erikoistunut poliisikoira sekä parikymmentä jalkaisin liikkuvaa VaPePan etsijää. Etsinnät ovat painottuneet vesialueeseen, mutta jalkaisin liikkuvat etsijät ovat kartoittaneet myös ranta-alueen Keskuskarista Leton suuntaan. Maastoetsintöjä on tarkoitus kohdentaa vielä ainakin 8-tien ja Särkkäin väliselle alueelle. Etsintöjä on määrä jatkaa lauantaina. Poliisi tiedottaa myöhemmin asiasta, mikäli etsinnöissä onnistutaan ja joka tapauksessa tiedote tilanteesta annetaan lauantaina päivällä.

Minulta on tiedusteltu jalkapallon sarjapelien ajankohtia. Tässä syyskauden otteluohjelmat:
Miesten IV-sarjan pelit
Ti 27.07 No Stars - K-Pallo
Ti 03.08 K-Pallo - LBK
Su 08.08 PeFF - K-Pallo
Pe 13.08 K-Pallo - HBK
Su 15.08 K-Pallo - GBK II
To 19.08 FC YPA II - K-Pallo
Su 05.09 Team NIK - K-Pallo
La 11.09 K-Pallo - Esse IK
Pe 17.09 LoVe - K-Pallo
Su 19.09 1500 K-Pallo - IK Myran

Naisten III-sarjan pelit
Ti 27.07 K-Pallo - KPS
Pe 06.08 K-Pallo - HBK
Ti 10.08 FC United II - K-Pallo
Ti 17.08 K-Pallo - FC-92
La 21.08 Reima - K-Pallo
Ma 23.08 K-Pallo - KPV leidit
Ke 01.09 IFS - K-Pallo
Ti 07.09 K-Pallo - IK Myran

Uutiset

Perussuomalaisten kannatus on ylittänyt ensimmäisen kerran kymmenen prosentin rajan. YLE Uutisten heinäkuun mittauksessa perussuomalaisia ilmoitti äänestävänsä 10,1 prosenttia vastanneista. Samalla perussuomalaiset ohitti vihreät neljänneksi suosituimpana puolueena.
Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemän kannatusarvion mukaan kokoomus jatkaa edelleen suosituimpana puolueena. Kokoomuksen kannatus on toipunut kesäkuun notkahduksesta. Kokoomusta kannattaa 23 prosenttia vastanneista. Nousua kesäkuun luvuista kertyi 1,1 prosenttiyksikköä.
Kokoomuksen takana SDP:n suosio on alamäessä ja keskusta on kirinyt vähän kakkossijaa kiinni. SDP:lle mitattiin 20,5 ja keskustalle 19,7 prosentin kannatus. Kesäkuusta SDP:n suosio on pudonnut 0,6 ja keskustan kannatus on noussut 0,5 prosenttiyksikköä.

Kuopiossa tänään perjantaina alkavilla asuntomessuilla luonnonläheisyys on yksi kantavista teemoista. Saaristokaupungiksi ristitylle alueelle on rakennettu kaikkiaan 39 kohdetta, mutta talojen lomassa on puistoja sekä luonnontilaista metsää. Taloista kaksi kolmannesta on tehty tiukimpien energiastandardien mukaisesti.

Oululainen Riihi-säätiö on joutunut poikkeuksellisten viranomaismääräysten kohteeksi. Helsingin käräjäoikeus on määrännyt, että säätiö on lakkautettava heti. Säätiölle määrättiin samalla selvitysmies säätiön lopettamistoimia varten. Suomessa harvinaisen kovakourainen viranomaisoperaatio sai alkunsa Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH:n) aloitteesta. PRH:n mielestä Riihi-säätiö on vuosien ajan toistuvasti rikkonut sekä säätiölakia että omia sääntöjään. Helsingin käräjäoikeus on nyt samaa mieltä. Lähinnä sosiaalista asuntotuotantoa varten perustettu, sosiaalidemokraatteja lähellä oleva säätiö omistaa Oulun seudulla liki tuhat valtion tukemaa ja rahoittamaa vuokra-asuntoa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun säätiö lakkautetaan valvontaviranomaisen vaatimuksesta.
Helsingin käräjäoikeuden päätös lakkauttaa Riihi-säätiö on aiheuttanut hämmennystä ja epävarmuutta säätiön omistamien talojen asukkaissa. Patentti- ja rekisterihallituksen linjanjohtaja Olli Koikkalaisen mukaan asukkaiden ei kuitenkaan tarvitse pelätä kotiensa puolesta.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Venäjän toimintaa elintarvikeasioissa. Snellman ja Valio Haapavesi listalla on jutun otsikko.
Toinen lehtileike käsittelee 14-vuotiaan pojan katoamista Kalajoen Hiekkasärkillä.
Kolmas lehtileike käsittelee Laitalan taloa. Juttu on julkaistu Kalajoenseudussa ja juttu on Heidi O Gormanin kirjoittama. Laitalan talosta on maalaus Kalajoki-näyttelyssä ja näin juttu tukee Kalajoki-näyttelyä omalla tavallaan antamalla lisävalaistusta Laitalan talon historiaan.

Televisiosta katsottua

Katsoin ohjelman Paavolaisen jalanjäljillä, Aunuksen valloitus. Ohjelma kertoo jatkosodan vaiheista.

Terveys ja liikunta

Paino 102,4 kg, verenpaine 164/100, lepopulssi 52. Pyöräily 28 km/1276 km, uinti 500 m.

Loppukevennys

Lääkäri oli tutkinut Uunon, joka levottomana halusi tietää mitä oli odotettavissa: - Ei kai tämä ole mikään harvinainen tauti? – Ei ollenkaan, lääkäri lohdutti. Hautausmaamme ovat pullollaan näitä tapauksia.

Mies meni lääkärille koska ei tuntenut oloaan hyväksi. Lääkäri ei kuitenkaan löytänyt mitään vikaa ja kysyi lopuksi: - Kuinkas on ulostamisen laita? – Kyllähän se sujuu. Paska tulee tismalleen kuudelta joka aamu. – No, siitenhän kaikki on niin kuin pitääkin .. – Ei nyt sentään. Minä en itse herää koskaan ennen seitsemää.

Pikku-Kalle tuli lääkärin vastaanotolle. – No, mikäs Kallea vaivaa? – Minä puhun unissani. – Mutta eihän se nyt ole huolestuttavaa, lääkäri lohdutti. – Onpas, kun koko luokkaa nauraa minulle.

Lääkäri oli tutkinut teini-ikäisen tytön ja totesi hänen äidilleen, että tyttö sairastaa sukupuolitautia. – Voi kauheaa, äiti totesi, miten se on mahdollista? Voiko sen saada yleisessä käymälässä? – Miksei, tohtori tuumi, mutta ei se mitään miellyttävää siellä ole.

Juoppo lääkäri tuli kotiin. – Minkälainen päivä sinulla oli tänään, vaimo kysyi. – Ihan hyvä. Minulla oli kymmenen leikkausta, enkä edes kertaakaan leikannut käteeni.

Mieheni on lääkäri. Yksi hänen uskollisista potilaistaan on viehättävä vanha rouva, joka on oikea terveyden perikuva. Siitä huolimatta hän on jo usean vuoden ajan käynyt lääkärintarkastuksessa joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina. Yhtenä vuonna hän ei kuitenkaan tullut maaliskuussa. Seuraavana päivänä mieheni sai kirjeen: - Hyvä tohtori, suonette anteeksi, että en saapunut eilen. En voinut tulla, koska olin sairas.

Mielisairaalan potilas pääsi kotiin, ja lääkäri halusi vielä testata hänen käsityskykyään. – Mitä teette, kun pääsette pois? – Menen ja isken naisen. – Mitä te sitten teette? – Vien hänet pusikkoon. – Entä sitten? – Minä riisun hänet. – Entä sitten? – Otan hänen housuistaan kuminauhan ja ammun sillä rastaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti