lauantai 24. heinäkuuta 2010

LA 24.07.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, päivällä +21 C, tuuli 2m/s.

Tapahtumat

Olin tänään kuuluttamassa Tynkä-maraton tapahtumassa. Järjestelyt onnistuivat kohtuullisesti. Ainoastaan sähköisen ajanoton kanssa oli ongelmia, kun valokennojen läpi meni muutama asiaankuulumaton henkilö ja sekoitti samalla pahasti ajanottoa. Onneksi käsiajanotto paikkasi tilanteen ja tulokset saatiin oikeiksi. Katso Tynkä-maratonin tulokset osoitteesta http://e-aho-urheilublog.blogspot.com/2010/07/seitsemas-tynka-maraton.html

Kun minua pyydettiin perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaaksi, niin tein laskelmat ja ilmoitin suostumukseni. Ajattelin tekeväni suuren palveluksen perussuomalaiselle puolueelle ilmoittamalla suostumuikseni kansanedustajaehdokkaaksi. Nykyisen ehdokasasettelun perusteella olisin todennäköisesti ollut Perussuomalaisen puolueen ääniharava Oulun vaalipiirissä. Katso http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2010/06/puolueiden-kannatus-ja-eduskuntavaalit.html

Sen jälkeen on kuitenkin alkanut tapahtua. Minuun ei ole oltu yhteydessä, vaan olen saanut keittiön kautta tietoja, ettei minua hyväksytä ehdokkaaksi. Minun tilalleni halutaan joku toinen, joka olisi ns. täyte-ehdokas. Minulle kerrotun mukaan Oulun piirin puheenjohtaja utajärvinen Ahti Moilanen ja Oulun piirisihteeri muhoslainen Paula Juka ja pari muuta nimeltä mainitsematonta henkilöä ovat torpedoimassa ehdokasmahdollisuuteni. Pidän menettelyä erittäin härskinä enkä voi hyväksyä tällaista menettelyä. Tämä menettely antaa toteutuessaan erittäin huonon ja epäluotettavan kuvan perussuomalaisten toiminnasta ainakin Oulun vaalipiirissä. Kansanedustajapaikkaa petataan nyt tietylle henkilölle keinoja kaihtamatta.

Uutiset

Aurajoen varresta löytynyt, reissuvarusteilla lastattu polkupyörä aiheutti mittavat etsinnät perjantaina Turussa. Poliisi ehti etsiä polkupyörän omistajaa vedestäkin. Mies oli kuitenkin kaiken aikaa tallessa poliisin putkassa, kertoo Turun Sanomat. Aamulla joen varressa lojuneet retkeilyvälineet ja pussit saivat ohikulkijat epäilemään, että niiden omistaja olisi tullut ryöstetyksi. Etsintöjen aikana poliisi pyysi virka-apua pelastuslaitokselta, ja sukeltajat etsivät kamppeiden omistajaa joesta. Vasta myöhään iltapäivällä poliisille selvisi, että kadonnut matkailija olikin koko etsinnän ajan ollut putkassa, jonne hän oli päätynyt edellisenä yönä. Portugalilainen mies oli otettu yöllä kiinni joen varressa sijaitsevan ravintolan edustalta. Hänen puheensa oli ollut sen verran sekavaa, ettei poliisi ollut saanut kielestä selvää. Kun miestä päästiin puhuttamaan uudelleen, hän varmistui polkupyörän omistajaksi.

Suomen elintarviketeollisuus ei ole yksin on ihmeissään Venäjän tuontikielloista. Financial Times -lehti kertoo, että myös eurooppalaiset sianlihantuottajat ovat joutunut kohtaamaan venäläisen byrokratian ihmeellisyydet. Saksalaiselle TönniesFleisch-yhtiölle rapsaistiin aiemmin tänä vuonna tuontikielto, ja yhtiö ihmettelee edelleen kiellon syytä. – He saattoivat mennä yhteen tehtaaseen sisälle ja ilmoittaa, että tuon oven pitäisi olla muovia – ja ilmoittaa toisessa, että sen pitäisi olla puuta, kertoi eräs eurooppalainen maatalousvirkamies.

Runsas puolet suomalaisista tuomitsisi elinkautisvangit kuolemaan saakka, selviää Kalevan ja viiden muun maakuntalehden kyselystä. Noin kolmannes vastaajista haluaa säilyttää elinkautisvangeillekin vapautumismahdollisuuden.

Vihreiden hämeenlinnalainen kolmannen kauden kansanedustaja Kirsi Ojansuu myöntää, että hänellä ja keskustan varapuheenjohtajalla Timo Kaunistolla on suhde. Kaunisto valittiin keskustan varapuheenjohtajaksi Lahden puoluekokouksessa kesäkuun alussa. Hän sai kolmesta varapuheenjohtajasta toiseksi eniten kannatusta, 1 415 ääntä. Puheenjohtajakampanjan aikana hän tuli tunnetuksi naimisissa olevana kahden lapsen isänä.

Mutta silloinen kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk) ei suostunut selventämään, mistä hänen yli 65 000 euron vaalikampanjansa rahat tarkalleen kertyivät. Ei, vaikka oikeusministeriö siihen kannusti ja entinen oikeusministeri sekä eduskunnan ex-oikeusasiamies Jacob Söderman (sd) sitä vaati.
Iltalehti yritti perjantaina kysyä nykyiseltä pääministeriltä tarkemmin hänen vaalikampanjastaan ja tukiyhdistysten rahaliikenteestä. Kiviniemi kieltäytyi vastaamasta yhtään mitään.

Sirkka Mertalan ja Matti Vanhasen kihlaus on ohi. Lehden tietojen mukaan noin kolme vuotta kestänyt suhde päättyi tekstiviesteillä. Kihlaus purkaantui heinäkuun alussa. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Mertala ja Vanhanen eivät ole puhuneet koko kevään aikana paljon keskenään.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee matkapuhelinmarkkinoita. Jutun otsikko on: Nokia taistelee älypuhelinmarkkinoilla.

Terveys ja liikunta

Paino 103,0 kg, verenpaine 192/116, lepopulssi 50. Korkea verenpaine johtuu nyt Perussuomalaisten Oulun piirin toiminnasta sekä erään luotettavana pitämäni tahon toiminnasta.

Loppukevennys

Lakimies keskusteli liike-etiikasta poikansa kanssa, joka oli juuri valmistunut Kauppakorkeakoulusta. – Oletetaan, että nainen tulee kauppaan, isä aloitti, ja nainen ostaa tavaroita 500 eurolla. Kun hän kävelee ovesta ulos, sinä huomaat, että nainen on antanut yhden 500 euron setelin sijasta kaksi seteliä. Joten tässä tulee eettinen kysymys: ”Pitäisikö vai eikö pitäisi kertoa siitä yhtiökumppanillesi?”

Kaksi lakiasiaintoimiston osakasta oli lounaalla. Toinen hyppäsi ylös ja sanoi: - Minun täytyy mennä takaisin. Unohdin lukita kassakaapin. – Mitä sinä turhia huolehdit, kysyin toinen. Me olemme molemmat täällä.

Lääkäri tapasi kutsuilla juristiystävänsä ja sanoi: - Teinkö oikein, kun eräs ystäväni kysyi neuvoa sairauteensa ja minä neuvoin ja lähetin hänelle laskun? – Kyllä sinä teit juridisesti ihan oikein, vastasi juristi. Muutaman päivän kuluttua lääkäri sai juristilta laskun lainopillisesta neuvonnasta.

Luuletko, että taivaassa voi saada avioeron? – En usko. Siellähän ei ole yhtään asianajajaa.

Meillä kaikilla on vuorokaudessa 24 tuntia. Se on meidän raja elämässä ehtimiselle. Juristit voivat elää nämä tunnit moneen kertaan samanaikaisesti, ainakin laskutuksen kautta.

Konkurssijuristien palkkioita pidetään suurina. Kyse on pelkästä väärinkäsityksestä. Palkkioita ei voida työmäärältään nähden pitää suurina. Palkkiot ovat kohtuuttomia, käsittämättömiä, epäinhimillisiä, suuruudenhulluja, ryöstöä,…

Mikä on musta ja ruskea ja näyttää hyvältä juristin päällä? – Doberman.

1 kommentti:

 1. Kyllä Perussuomalaisten Oulun piirin porukka kusee omaiin sukkiinsa, jos ErkkiAho ei ole kansanedustajaehdokkaana tulevissa eduskuntavaaleissa. Eikä riitä, että Ahti Moilanen ja Paula Juka kastelevat omat sukkansa vaan he tekevät korjaamatonta vahinkoa ei pelkästään Oulun piirille vaan valtakunnallisesti koko puolueelle. Erkki Ahon vertaista ehdokasta ei tästä puolueesta löydy koko Oulun piiristä.

  Voin jo välittömästi todeta, että olin henkilökohtaisesti ja tunnen monta muuta, jotka olivat päättäneet, jopa muuttaa äänestyskäyttäytymistä kun ajateltiin, että Erkki Aho on ehdokkaana.

  Eipä hölmömpää ja typerimpää ole kuin jättää ylivoimainen äänihava pois puolueen listoilta.
  Perussuomalaisilla olisi ollut ainutlaatuinen mahdollisuus, joka ei tule enään toistumaan.

  Minä ja monet muut tästä syystä emme tule äänmestämään muita Oulun piiriläisiä ehdokkaita. Näyttää siltä, että tässä haisee Moilasen ja Jukan oma henkilökohtainen pyrkyryys, joka tulee rajusti heikentämään puolueen asemaa menettäen pitkään muodostuneen mahdollisuuden kovaan nousuun.

  En voisi edes kuvitella äänestäväni jotain Moilasta tai Jukaa.

  Peli on jo tässä vaiheessa menetetty.

  VastaaPoista