torstai 1. heinäkuuta 2010

TO 01.07.2010


Janne Myllymäki tuulettaa tehtyään K-Pallon kolmannen maalin.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 13 C, tuuli 1m/s, päivällä lämpötila +15C - 28 C, ukkoskuuroja. Hiekkasärkkien alueella oli sähköt poissa useita tunteja.

Tapahtumat

Kävin tutustumassa Paul Siitosen 70-vuotistaidenäyttelyyn Tapion Tuvalla ja samalla keskustelin taiteilijan kanssa pitkän tovin. Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/07/paul-siitosen-70-vuotisnayttely-tapion.html

Kävin tänään Rautiossa tapaamassa äitiäni.
Illalla kävin katsomassa IV-sarjan jalkapallo-ottelun K-Pallo – LoVe. Kotijoukkue voitti 3-0.

Uutiset

Eduskunta hyväksyi torstaina rakennusluvat Teollisuuden Voiman ja Fennovoiman uusille ydinvoimayksiköille sekä ydinjätteen loppusijoituspaikan laajentamiselle Eurajoella. Hallituspuolueista 29 kansaedustajaa äänesti valtioneuvoston esitystä vastaan. Tuloksena oli silti odotettua selkeämpi kanta lisäydinvoiman puolesta. Katso http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2010/07/nain-kansanedustajasi-aanesti.html

Helsingin kihlakunnansyyttäjä on päättänyt nostaa syytteen epäillystä työsyrjinnästä Alma Median toimitusjohtaja Kai Telannetta vastaan. Syyttäjän näkemyksen mukaan toimittaja Johanna Korhosen työsuhteen purkamisen keskeinen syy oli naispuoliso.

Eduskunnan hallinto-osaston johtavat virkamiehet ovat saaneet vuoden sisällä yli 20 prosentin jättipalkankorotukset, kertoo Helsingin Sanomat. Neljä muiden osastojen johtajatason virkamiestä teki korotuksista kantelun keskiviikkona. Kantelu tehtiin palkankorotuksista päättäneelle kansliatoimikunnalle. Kantelun perusteena on muun muassa virkamiesten esteellisyys. Esimerkiksi asiaa valmistellut ja sen esitellyt virkamies saivat itse palkankorotukset. Helsingin Sanomien mukaan palkankorotukset tehtiin kahdessa osassa. Viime vuonna eduskunnan palkkauudistuksen yhteydessä hallinto-osaston palkat nousivat noin kahdellatoista prosentilla. Viime torstaina kansliatoimikunta päätti nostaa johtavien virkamiesten palkkoja vielä kymmenellä prosentilla.

Sieviläinen 10-vuotias Janina Suihkola on voittanut Hopeinen Harmonikka -kilpailun keskiviikkoiltana Sata-Häme Soi -juhlilla Ikaalisissa. Voittaja ratkaistiin suorassa TV-lähetyksessä.
Hopeinen Harmonikka tulokset
1. Janina Suihkola, Sievi (47% äänistä)
2. Sonja Lampinen, Saarijärvi (20% äänistä)
3. Pilvi Huhta, Vihti (10% äänistä)
Yleisö ratkaisi voittajat puhelinäänestyksellä. Janina Suihkola sai yleisön äänistä 47 %. Voittoisa kilpailukappale oli Punasaappaat, trad. sov. Lasse Könönen. Janinan opettaja on Erkki Ihalainen Ylivieskan seudun musiikkiopistosta

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kalajoen valtuuston kokousta. Jutun otsikko on Lääkäripula puhuttaa edelleen Kalajoella. Minä, Erkki Aho, otin lääkäriasian esille valtuustossa, kun käsiteltiin Kalajoen kaupungin osavuosikatsausta 30.4.2010. Pyysin vastuullisilta henkilöiltä selvitystä siitä miksi lääkäritilanne on Kalajoella näin heikko. Keskipohjanmaa-lehti uutisoi asiasta kertomatta miksi ja kuka nosti kissan pöydälle. Keskipohjanmaa-lehti ei julkaise valtuustossa käyttämiäni puheenvuoroja lainkaan. Jostain syystä olen lehden toimittajan taholta uutisboikotissa. Tämä on kuitenkin sivuseikka Kalajoen lääkäritilanteessa ja asioiden hoitamisessa. Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari kierteli totuutta vastatessaan kysymykseeni samoin kuin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä sekä perusturvalautakunnan puheenjohtaja Esko Valikainen. Mielestäni juuri näiden henkilöiden toiminta tai toimimattomuus, suoranainen kyvyttömyys hoitaa asioita on johtanut nykyiseen tilanteeseen. Minä olen katkera siitä, että poliittisilla päätöksillä hoidettiin asiat niin, ettei minua edellisten kuntavaalien jälkeen valittu perusturvalautakunnan puheenjohtajaksi. Olen varmasti ainoa henkilö Kalajoen valtuustossa, joka olisi voinut hoitaa lääkäriasian kuntoon edellisten kuntavaalien jälkeen. Tilanne muuttuu nyt koko aja vaikeammaksi. Milloin keskustassa herätään Puoskarin ja Myllylän vallankäytön kielteisiin puoliin? Onko Kalajoki menossa kovaa vauhtia kohti katastrofia? Perusturvalautakunnan puheenjohtajalta vaaditaan ammattitaitoa, kokemusta, näkemystä, kontaktipintaa, johtamistaitoa. Valitettavasti nyt on ajauduttu tilanteeseen, että EVI on siirtänyt erään toisen perusturvapuolen asian rikostutkintaan, vaikka asia olisi voitu hoitaa fiksumminkin.
Kun minua ei edellisten kuntavaalien jälkeen valittu perusturvalautakunnan puheenjohtajaksi, niin minut kovan työn jälkeen istutettiin ympäristölautakunnan puheenjohtajaksi. Kun toimin neljä vuotta ympäristölautakunnan puheenjohtajana, niin Kalajoen ympäristöasiat olivat erinomaisessa kunnossa. Väitän, että asiat olivat parhaimmassa kunnossa vaikka otetaan vertailupohjaksi koko entinen Oulun läänin alue. Vaalien jälkeen Kalajoen ympäristöasioiden hoito on mennyt päin helvettiä. Juuri mikään asia ei ole kunnossa. Ympäristöasioiden hoidon johtamisen on ottanut hallintaansa kaupunginjohtaja Jukka Puoskari ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä. Jostain minulle tuntemattomasta syystä rikostutkinnat tässä asiassa eivät etene ja Oulun hallinto-oikeus ei ole tehnyt asiassa vieläkään päätöstä. Markkinaoikeus sen sijaan tuomitsi Kalajoen kaupungille asiassa ruhtinaalliset sakot asiassa. Valitukset sen kuin jatkuvat.

Terveys ja liikunta

Paino104,5 kg, verenpaine 164/108, lepopulssi 59. Pyöräily 28 km/864 km.

Loppukevennys

Myydään talvirenkaat pitovaikeuksien vuoksi.

Fiat – petojen sukua – susi jo syntyessään.

Miksi kaikki Fordin kuljettajat pääsevät aina taivaaseen? – Koska he ovat kärsineet helvetin maan päällä.

Miten Ladan myyntihintaa saa nostettua? – Myymällä sen kilohinnalla.

Miten Ladan saa näyttämään hienommalta? – Parkkeerataan se Skodan viereen.

Opel – ympyrä ja nuoli – ainainen huoli.

Saabismi on sairautta. Turbosaabismi mielisairautta.

Simca tonni on korjaamon onni.

Skoda – Surkeus, Kurjuus, Orjuus, Depressio, Apatia.

Ei oo riemulla rajaa, kun Warrella ajaa.

Mitä humalaisempi ratissa, sen selvempi kolari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti